Tříkrálová sbírka 2022
1. ledna 2022 Rurika B

Tříkrálová sbírka 2022

Rekordní výtěžek Tříkrálové sbírky 2022

Tříkrálová sbírka na Berounsku vynesla přes čtvrt milionu!

Tříkrálová sbírka skončila v neděli 16. ledna 2022.  Letos i přes nepříznivou covidovou situaci je celonárodní výsledek nad očekávání vysoký. A pro Charitu Beroun se podařilo získat  251.103 Kč! Náš nový tříkrálový rekord!

Nejvíce pro nás vykoledovaly skupiny Tří králů z Králova Dvora (33.200,- Kč) pod vedením Ivany Daňsové, Nižbora se starostkou Kateřinou Zuskovou (28. 898,-Kč) a z Újezdu u Cerhovic s Marií Šebestovou (24044,- Kč-).

Koledovalo a požehnání „K+M+B 2022“ (Kristus mansionem benedicat – Kristus žehnej tomuto domu) rozdávalo 86 vedoucích skupinek s 99 kasičkami. Někde proběhly Tříkrálové průvody, jako třeba v Louníně, Suchomastech, Srbsku, Králově Dvoře, Nižboru a dalších obcích. V Lochovicích, Kočvarech a Oboře díky rodině Maškových probíhá pravidelně průvod s koňmi.  Tradičními velkými podporovateli jsou dobrovolníci z Tetína s Martinem Loduhou a Svatého Jana pod Skalou s Michalem Šedivým, a také Katolická mateřská škola Beroun, která již několik let spolu s ředitelkou Janou Stielovou přináší na berounskou radnici radost v podobě pásma Tříkrálových a vánočních písniček. Velkou pomocí a velkým zážitkem jsou každoroční dva koncerty loděnického pěveckého sboru COMODO, který pro nás bez nároku na odměnu zpívá již přes 10 let, výtěžek z jejich koncertů v Loděnici a Berouně letos činil 11859,-kč. Bezkonkurenčně nejpočetnější skupinou nejméně 60 skautů střediska Radost a Naděje Beroun, kteří do 13 kasiček nasbírali 16425,- Kč).

Mnoho darů vykoledovali sami zaměstnanci Charity Beroun v místních organizacích a firmách, například na Okresním soudu a státním zastupitelství Beroun, ve firmě Spektra Beroun, nově se Tří králové objevili také v soukromé ZŠ VIA v Berouně.

Ještě jednou Vám všem vyjadřujeme velký dík a  obdiv všem Tříkrálovým dobrovolníkům, ale i všem, kdo jim otevřeli své domovy, své peněženky a svá srdce a pomohli tak dobré věci. Žádný příspěvek nebyl malý  a za každou chvíli Vašeho volného času a každou korunu věnovanou pro dobrou věc děkujeme.

A pokud jste Tříkrálovou sbírku nestihli podpořit a chtěli byste, můžete stále využít možnosti přispět online na www.trikralovasbirka.cz nebo přes originální QR kód přímo pro Charitu Beroun. Na těchto platformách se již nasbíralo zatím dalších 16 000,- a částka stále narůstá. Pětašedesát procent těchto prostředků zůstane přímo v projektech charity Beroun, konkrétně v Azylových domech Charity Beroun pro ženy, muže a především rodiny s dětmi.

Za tým Charity Beroun

Ivana Vašků