Šicí dílna
dlouhodobě
nezaměstnaným
a sociálně znevýhodněným

Šicí dílna od roku 2012 uskutečňuje další myšlenku Farní charity Beroun:
nabídla práci zdravotně nebo jinak znevýhodněným lidem, kteří by v běžném podniku jen stěží dostali práci.

Šicí dílna je vybavena zařízením na šití výrobků z látek, opravy oděvů, žehlení a mandlování prádla a na provádění dalších rukodělných prací.
Naši zaměstnanci mohou zajišťovat i další práce, jako například kompletace výrobků, polepování výrobků etiketami, balení, úklid.

Šicí dílna sídlí v Domě Charity, Cajthamlova 169, Beroun 4.

Sběr zakázek probíhá také na adrese - Bezručova 928 (přízemí Komunitního centra),
a v benefičních obchodech v Hořovicích, Zdicích a v Berouně.
šití a opravy oděvůŠicí dílna - mandlování prádla

NAŠE VÝROBKY SI MŮŽETE ZAKOUPIT PŘES NÁŠ NOVÝ E-SHOP ZDE

Otevírací doba Šicí dílny v Domě Charity na Zavadilce:

• PO 13:30 - 17:30 hodin
  • ÚT 08:00 - 15:00 hodin
  • ST 08:00 - 15:00 hodin
  • ČT 08:00 - 15:00 hodin

a ve sběrně v Bezručově ulici:

• PO 08:30 – 16:00 hodin
  • ÚT 08:30 - 15:00 hodin
  • ST 08:30 - 15:00 hodin
  • ČT 08:30 - 15:00 hodin
  • PÁ 08:30 -15:00 hodin

Kontakt   Ceník opravy oděvů   Ceník žehlení a mandlování   Fotogalerie zařízení Farní charity Beroun

V Berouně se replyšuje

Zaznamenali jste reklamu s VVrkou a LEOPRDem? V reklamě na perlivý nápoj už není pes fofolák, ale sympatické duo zvláštních plyšáků. A věděli jste kde se replyšuje a že Replyšovna z reklamy je vlastně Šicí dílna Farní charity Beroun? Nyní práci šikovných, dlouhodobě nezaměstnaných žen z dílny, ocení 5 tisíc majitelů zreplyšovaných zvířátek.

Vydařené trhy. Děkujeme za podporu!

Beroun se o víkendu opět zaplnil návštěvníky z širokého okolí a my jsme na oba dny Hrnčířských trhů tradičně připravili benefiční točení na kruhu. Do pokladničky jste našemu hrnčíři Jakubovi vložili 3 817 Kč. Dalších úžasných 26 587 Kč získala Šicí dílna prodejem chňapek, taštiček, ubrusů a nejrůznějších zvířátek. Také děkujeme panu Mrázovi, který nám poskytl dar ve výši 1 500 Kč a především panu Izbickému za možnost prezentace Farní charity Beroun.

Proč a jak slavíme Velikonoce?

Jak se svou rodinou slaví Velikonoce zaměstnanec Farní charity Beroun a s čím je toto období spjaté, podle katolické tradice? S Pavlem Konrádem, pracovníkem sociální rehabilitace, která dává šanci lidem, kteří jsou dlouhodobě bez práce a domova, jsme si povídali v Domě Charity na Zavadilce.

Více než šest tun potravin pro potřebné

Charity v pražské arcidiecézi se podílely na organizaci 3. ročníku Národní potravinové sbírky konané v sobotu 12 listopadu. Probíhala po celé zemi, zapojilo se do ní 600 obchodů, tisíce dobrovolníků a dárců. Farní charita Kolín, Arcidiecézní charita Praha, Farní charita Vlašim, Farní charita Lysá nad Labem, Farní charita Příbram a Farní charita Beroun získaly v průběhu sbírky celkem 6 323 kilogramů potravin.

Stavba kapličky v plném proudu

Farní charita Beroun zvítězila v počinu Era pomáhá regionům s projektem: Venkovní kaple – intimní místo tichosti a klidu. Venkovní "kaplička" na zahradě Domova pro seniory s Alzheimerovou chorobou bude sloužit k odpočinku a k pomoci udržovat duchovní život seniorů, na který byli zvyklí. Prostory budou také sloužit k důstojnému rozloučení v případě úmrtí klientů.

Nová Hyundai i20 pro pečovatelky

Od tohoto týdne jezdí šest pečovatelek z berounské Farní charity novými vozy Hyundai i20 z autosalónu Exclusive Cars v Žebráku. Bílé vozy s logem charity budou zajíždět k seniorům nebo osobám se zdravotním postižením po celém Berounsku. Farní charita Beroun nabízí pečovatelskou službu již od roku 2004 a dnes se stará o více než sto padesát uživatelů, kteří využívají dovoz obědů a zajištění individuální péče a pomoci.

Děkujeme za podporu při hrnčířských trzích

Slunko o víkendu vydatně pražilo, Beroun byl plný návštěvníků z širokého okolí a my jsme po oba dny opět benefičně točili na kruhu. Do pokladničky jsme tím vybrali 1 657 Kč. Dalších úžasných 26 158 Kč získal Azylový dům sv. Josefa prodejem výrobků klientů - tašek, korálkových náramků a broží a Šicí dílna prodejem chňapek, taštiček, ubrusů a nejrůznějších zvířátek. Také děkujeme panu M. Mrázovi, který nám poskytl dar ve výši 1 000 Kč.

Nabídka kurzů a kroužků od září 2016

Od září nabízíme v naší učebně v Bezručově ulici tradiční kurzy i úplné novinky. Své si najdou děti, dospělí i senioři. Aktuální seznam vypsaných kruzů je ke stažení zde, račte vstoupit! :-)

angličtina pro deti od 2016     angličtina pro dospele od 2016     PC kurzy 2016

Šicí dílna - dovolená

Vážení přátelé, upozorňujeme, že od 25.7. do 29.7. bude Šicí dílna z důvodu dovolené zavřená. Těšíme se na vás opět od srpna.

Výroční zpráva Farní charity Beroun 2015

Kolika klientům Farní charita Beroun pomohla v roce 2015? Kolika lidem jsme dali práci, ale i kolik všechno kolem stálo? Významné události, novinky loňska, spousta fotografií a jiné nezbytnosti ..čtěte ve výroční zprávě FCHB za rok 2015 zde