Šicí dílna
dlouhodobě
nezaměstnaným
a sociálně znevýhodněným

Letní provoz: do konce prázdnin pozastavujeme příjem oprav oděvů.

Šicí dílna od roku 2012 uskutečňuje další myšlenku Farní charity Beroun:
nabídla práci zdravotně nebo jinak znevýhodněným lidem, kteří by v běžném podniku jen stěží dostali práci.

Šicí dílna je vybavena zařízením na šití výrobků z látek, opravy oděvů, žehlení a mandlování prádla a na provádění dalších rukodělných prací.
Naši zaměstnanci mohou zajišťovat i další práce, jako například kompletace výrobků, polepování výrobků etiketami, balení, úklid.

Šicí dílna sídlí v Domě Charity, Cajthamlova 169, Beroun 4.

Sběr zakázek probíhá také na adrese - Bezručova 928 (přízemí Komunitního centra),
a v benefičních obchodech v Hořovicích, Zdicích a v Berouně.
šití a opravy oděvůŠicí dílna - mandlování prádla

NAŠE VÝROBKY SI MŮŽETE ZAKOUPIT PŘES NÁŠ NOVÝ E-SHOP ZDE

Otevírací doba Šicí dílny v Domě Charity na Zavadilce:

• PO 13:30 - 17:30 hodin
  • ÚT 08:00 - 15:00 hodin
  • ST 08:00 - 15:00 hodin
  • ČT 08:00 - 15:00 hodin

a ve sběrně v Bezručově ulici:

• PO 08:30 – 16:00 hodin
  • ÚT 08:30 - 15:00 hodin
  • ST 08:30 - 15:00 hodin
  • ČT 08:30 - 15:00 hodin
  • PÁ 08:30 -15:00 hodin

Kontakt   Ceník opravy oděvů   Ceník žehlení a mandlování   Fotogalerie zařízení Farní charity Beroun

Prázdninový provoz Šicí dílny

Šicí dílna pracuje na stávajících zakázkách a hlásí stop stav na příjem oprav oděvů až do konce prázdnin. Od 24. do 28. 7. je dílna zavřená.

Výroční zpráva Farní charity Beroun 2016

Kolika klientům Farní charita Beroun pomohla v roce 2016? Kolika lidem jsme dali práci, ale i kolik všechno kolem stálo? Významné události, novinky loňska, spousta fotografií a jiné nezbytnosti ..čtěte ve výroční zprávě FCHB za rok 2016 zde

V Berouně se replyšuje

Zaznamenali jste reklamu s VVrkou a LEOPRDem? V reklamě na perlivý nápoj už není pes fofolák, ale sympatické duo zvláštních plyšáků. A věděli jste kde se replyšuje a že Replyšovna z reklamy je vlastně Šicí dílna Farní charity Beroun? Nyní práci šikovných, dlouhodobě nezaměstnaných žen z dílny, ocení 5 tisíc majitelů zreplyšovaných zvířátek.

Vydařené trhy. Děkujeme za podporu!

Beroun se o víkendu opět zaplnil návštěvníky z širokého okolí a my jsme na oba dny Hrnčířských trhů tradičně připravili benefiční točení na kruhu. Do pokladničky jste našemu hrnčíři Jakubovi vložili 3 817 Kč. Dalších úžasných 26 587 Kč získala Šicí dílna prodejem chňapek, taštiček, ubrusů a nejrůznějších zvířátek. Také děkujeme panu Mrázovi, který nám poskytl dar ve výši 1 500 Kč a především panu Izbickému za možnost prezentace Farní charity Beroun.

Proč a jak slavíme Velikonoce?

Jak se svou rodinou slaví Velikonoce zaměstnanec Farní charity Beroun a s čím je toto období spjaté, podle katolické tradice? S Pavlem Konrádem, pracovníkem sociální rehabilitace, která dává šanci lidem, kteří jsou dlouhodobě bez práce a domova, jsme si povídali v Domě Charity na Zavadilce.

Více než šest tun potravin pro potřebné

Charity v pražské arcidiecézi se podílely na organizaci 3. ročníku Národní potravinové sbírky konané v sobotu 12 listopadu. Probíhala po celé zemi, zapojilo se do ní 600 obchodů, tisíce dobrovolníků a dárců. Farní charita Kolín, Arcidiecézní charita Praha, Farní charita Vlašim, Farní charita Lysá nad Labem, Farní charita Příbram a Farní charita Beroun získaly v průběhu sbírky celkem 6 323 kilogramů potravin.

Stavba kapličky v plném proudu

Farní charita Beroun zvítězila v počinu Era pomáhá regionům s projektem: Venkovní kaple – intimní místo tichosti a klidu. Venkovní "kaplička" na zahradě Domova pro seniory s Alzheimerovou chorobou bude sloužit k odpočinku a k pomoci udržovat duchovní život seniorů, na který byli zvyklí. Prostory budou také sloužit k důstojnému rozloučení v případě úmrtí klientů.

Nová Hyundai i20 pro pečovatelky

Od tohoto týdne jezdí šest pečovatelek z berounské Farní charity novými vozy Hyundai i20 z autosalónu Exclusive Cars v Žebráku. Bílé vozy s logem charity budou zajíždět k seniorům nebo osobám se zdravotním postižením po celém Berounsku. Farní charita Beroun nabízí pečovatelskou službu již od roku 2004 a dnes se stará o více než sto padesát uživatelů, kteří využívají dovoz obědů a zajištění individuální péče a pomoci.

Děkujeme za podporu při hrnčířských trzích

Slunko o víkendu vydatně pražilo, Beroun byl plný návštěvníků z širokého okolí a my jsme po oba dny opět benefičně točili na kruhu. Do pokladničky jsme tím vybrali 1 657 Kč. Dalších úžasných 26 158 Kč získal Azylový dům sv. Josefa prodejem výrobků klientů - tašek, korálkových náramků a broží a Šicí dílna prodejem chňapek, taštiček, ubrusů a nejrůznějších zvířátek. Také děkujeme panu M. Mrázovi, který nám poskytl dar ve výši 1 000 Kč.

Nabídka kurzů a kroužků od září 2016

Od září nabízíme v naší učebně v Bezručově ulici tradiční kurzy i úplné novinky. Své si najdou děti, dospělí i senioři. Aktuální seznam vypsaných kruzů je ke stažení zde, račte vstoupit! :-)

angličtina pro deti od 2016     angličtina pro dospele od 2016     PC kurzy 2016