Domov sv. Anežky České

Domov sv. Anežky České je zařízení rodinného typu, ve kterém je věnována profesionální péče seniorům, do jejichž rodin vstupují projevy demence, které významně ovlivňují jejich život.

Poskytujeme kvalitní komplexní 24 hodinovou péči, která je postavena na zásadách důstojnosti, vlídného přístupu, rodinné atmosféry a zároveň na vysoké odborné úrovni.

Uvědomujeme si, jaké hodnoty, přístup a bezpečné zázemí jsou pro nemocného i jeho rodinu důležité, a tomu také přizpůsobujeme nastavení celé služby. Naši pracovníci podporují nejen uživatele služby, ale také jeho rodinu, která je mnohdy vystavena dlouhodobé vyčerpávající péči o svého blízkého.

Společnými prožitky vytváříme vlídný domov. Pečujeme a nasloucháme, dáváme a přijímáme...

Kapacita Domova je 11 lůžek.

O nás

Charita Beroun zahájila provoz pobytové péče pro seniory již v roce 2008, kdy otevřela týdenní stacionář. Během uplynulých let jsme zařízení přestěhovali do stávajících prostor, navýšili kapacitu a od roku 2011 specializovali službu pro seniory, kteří se potýkají s poruchami paměti (způsobenými např. Alzheimerovou nemocí). Významnou změnou byla transformace týdenního stacionáře na domov se zvláštním režimem, která proběhla na přelomu roku 2014/2015. Veškeré změny, kterými zařízení prošlo, byly reakcí na konkrétní potřeby uživatelů naší služby a dalších zájemců.

S postupným vývojem a specializací služby jsme rozvíjeli a stabilizovali také pracovní tým a přizpůsobovali vybavení domova potřebám konkrétních uživatelů. V roce 2012 jsme personál posílili také o zdravotnické pracovníky a rozšířili tak zásadním způsobem dosud poskytovanou péči. Pro zájemce z řad klientů a zaměstnanců se v prostorách Domova každé první pondělí v měsíci koná bohoslužba. Díky podpoře nadací a dárců se nám podařilo zakoupit moderní vybavení pro zvýšení komfortu péče o imobilní uživatele a upravit venkovní prostory.

Díky neustálé práci celého týmu je dnes Domov sv. Anežky České kvalitním a stabilním zařízením, kde naši uživatelé a jejich rodiny nacházejí potřebnou pomoc a podporu. Hlavní důraz je kladen na laskavý, důstojný, individuální, chápající a současně profesionální přístup. Personál a rodina uživatele jsou u nás společnými partnery v péči.

Služba je financována z prostředků Středočeského kraje. Na jejím poskytování se také finančně podílí město Beroun.

Ceníky služeb ι Kontakty ι Veřejný závazek / Fotogalerie zařízení Charity Beroun

Brigáda na letní měsíce do DZR

Charita Beroun pro svůj Domov se zvláštním režimem hledá pečovatele/ky pro práci se seniory s Alzheimerovou nemocí nebo jiným typem demence.
Jedná se o práci se seniory, kteří potřebují veškerou dopomoc – strava, hygiena, mobilita atd.
Čeká vás přátelský kolektiv, rodinná atmosféra a možnost naučit se něco nového. Směny možno plánovat dle vašich časových možností. Přijďte nám pomoci s péčí o naše klienty! Těšíme se na Vás!
Pro více informací kontaktujte vedoucí domova na e-mail: sluzbyproseniory@charita-beroun.cz

V Domově sv. Anežky České bez vycházek

Možnost vycházek až do doby ukončení nouzového stavu znemožněna.

Pravidla pro vycházky Domova sv. Anežky České

Domov sv. Anežky České nemůže zajistit podmínky pro vycházky seniorů delší než 6 hodin.

Poděkování Nadaci krása pomoci

Nadace Krása pomoci podpořila darem práci s neformálními pečovateli v Domově sv. Anežky České. Mockrát děkujeme!

Pravidla pro návštěvy v Domově sv. Anežky České

Od soboty 5. 12. 2020 je opět možné chodit na návštěvy za seniory do Domova sv. Anežky České. O podmínkách konání návštěv viz prosím dále.

Notebooky od GZ Media umožní seniorům kontakt s rodinami

Děkujeme společnosti GZ Média za další pomoc seniorům z Berounska. Díky notebookům od GZ budou moci být senioři v Domově sv. Anežky České v co nejčastějším on-line spojení se svými blízkými.

Hledáme dobrovolníky do služeb Charity Beroun

HLEDÁME DOBROVOLNÍKY!!
Vzhledem ke zhoršující se epidemiologické situaci a rekordním nárůstům nových případů koronaviru, se na Vás obracíme s prosbou, o pomoc Charitě Beroun.

Hledáme zdravotní sestru do Domova se zvláštním režimem a denního stacionáře pro seniory s demencí

Charita Beroun, největší poskytovatel sociálních služeb v regionu, hledá do svého týmu  zdravotní sestru do Domova se zvláštním režimem a denního stacionáře.

Běh pro charitu se koná 17.9. 2020

17. září 2020 se koná již IV. charitativní běh Berounem s podtitulem "Běh pro charitu". Pořádá Charita Beroun za podpory a pod záštitou Města Beroun. Srdečně Vás zveme.

Byli jsme připraveni se v domově ubytovat, vzpomíná Lenka Kutinová, vedoucí DZR

5 otázek pro vedoucí Domova a Stacionáře sv. Anežky České

Rozhovor s paní Lenkou Kutinovou, vedoucí Domova a Stacionáři sv. Anežky České Charity Beroun

Tříkrálová sbírka 2021