PODPOŘTE NÁS

Domov sv. Anežky České

Domov sv. Anežky České je zařízení rodinného typu, ve kterém je věnována profesionální péče seniorům, do jejichž rodin vstupují projevy demence, které významně ovlivňují jejich život.

Poskytujeme kvalitní komplexní 24 hodinovou péči, která je postavena na zásadách důstojnosti, vlídného přístupu, rodinné atmosféry a zároveň na vysoké odborné úrovni.

Uvědomujeme si, jaké hodnoty, přístup a bezpečné zázemí jsou pro nemocného i jeho rodinu důležité, a tomu také přizpůsobujeme nastavení celé služby. Naši pracovníci podporují nejen uživatele služby, ale také jeho rodinu, která je mnohdy vystavena dlouhodobé vyčerpávající péči o svého blízkého.

Společnými prožitky vytváříme vlídný domov. Pečujeme a nasloucháme, dáváme a přijímáme...

Kapacita Domova je 11 lůžek.

O nás

Charita Beroun zahájila provoz pobytové péče pro seniory již v roce 2008, kdy otevřela týdenní stacionář. Během uplynulých let jsme zařízení přestěhovali do stávajících prostor, navýšili kapacitu a od roku 2011 specializovali službu pro seniory, kteří se potýkají s poruchami paměti (způsobenými např. Alzheimerovou nemocí). Významnou změnou byla transformace týdenního stacionáře na domov se zvláštním režimem, která proběhla na přelomu roku 2014/2015. Veškeré změny, kterými zařízení prošlo, byly reakcí na konkrétní potřeby uživatelů naší služby a dalších zájemců.

S postupným vývojem a specializací služby jsme rozvíjeli a stabilizovali také pracovní tým a přizpůsobovali vybavení domova potřebám konkrétních uživatelů. V roce 2012 jsme personál posílili také o zdravotnické pracovníky a rozšířili tak zásadním způsobem dosud poskytovanou péči. Pro zájemce z řad klientů a zaměstnanců se v prostorách Domova každé první pondělí v měsíci koná bohoslužba. Díky podpoře nadací a dárců se nám podařilo zakoupit moderní vybavení pro zvýšení komfortu péče o imobilní uživatele a upravit venkovní prostory.

Díky neustálé práci celého týmu je dnes Domov sv. Anežky České kvalitním a stabilním zařízením, kde naši uživatelé a jejich rodiny nacházejí potřebnou pomoc a podporu. Hlavní důraz je kladen na laskavý, důstojný, individuální, chápající a současně profesionální přístup. Personál a rodina uživatele jsou u nás společnými partnery v péči.

Služba je financována z prostředků Středočeského kraje. Na jejím poskytování se také finančně podílí město Beroun.

Ceníky služeb ι Kontakty ι Veřejný závazek / Fotogalerie zařízení Charity Beroun

Hledáme zdravotní sestru pro Domov se zvláštním režimem

Domov sv. Anežky České hledá zdravotní sestru pro práci se seniory s demencí. Možný částečný úvazek, jen denní směny.

Hledáme aktivizačního pracovníka pro Domov sv. Anežky České

Charita Beroun hleda aktivizačního pracovníka/pracovnici pro Domov sv. Anežky České. Náplní práce jsou aktivizační činnosti se seniory s demencí. Možný i částečný úvazek.

Levandulové políčko zasadili dobrovolníci z Microsoftu a Skype

Jaro-čas dobrovolničení. V pátek 17. května jsme u nás v Domě Charity v Cjathamlově ulici přivítali skupinu mladých dobrovolníků z firem Microsoft a Skype. Výsledkem jejich práce a úsilí je zbrusu nové políčko s levandulemi, které zkrášluje okolí Domova sv. Anežky České a nabídne klientům tohoto zařízení nové možnosti aktivizace.

Přijmeme zdravotní sestru pro Domov sv. Anežky České

Nezisková organizace Farní charita Beroun hledá do svého týmu nového kolegu nebo kolegyni na pozici zdravotní sestra pro Domov sv. Anežky České.

Kde potkáte tříkrálové koledníky?

Od 1. do 14. ledna 2018 můžete v Berouně a okolí potkat skupinky králů v kostýmech i bez, děti i dospělé. V našem regionu začne sbírka v Kostele Nanebevzetí Panny Marie v Počaplech, po novoroční mši v neděli 1. ledna. V článku se dozvíte další místa kde se bude koledovat. Na viděnou!

Sháníme kolegyni

Rádi bychom přijali nové zaměstnance. Znáte někoho s chutí a energií, kdo by rád pracoval v sociálních službách a staral se o rodiny, které mají obtíže s penězi, s prací, ve vztahu? Rozklikněte prosím nadpis článku a čtěte dál.

Vánoční dekorace Šicí dílny k prodeji

Naše šikovné paní ze Šicí dílny mají našité panenky - andělíčky s vánočním kořením v bříšku, ozdoby na stromeček, taštičky a spoustu chňapek s vánoční tématikou. Nakoupit můžete přímo v dílně anebo na vánočních trzích, kterých se účastníme:

Berounská Noc venku se Sašou Uhlovou

Ve čtvrtek 23.11. nasměrují návštěvníci sálu Gymnázia J.Barranda počtvrté pozornost k lidem na okraji společnosti. Prodiskutovat sociální témata přijede Saša Uhlová, novinářka, o jejíž reportážích z prostředí nejhůře placených zaměstnání, se mluví jako o české žurnalistické události roku. V průběhu večera vystoupí také divadelní soubor DivaDno, ve kterém účinkují lidé bez domova.

Potravinová sbírka

V sobotu 11. 11. se konal 5. ročník Národní potravinové sbírky. V Berouně v Penny Marketu jsme žádali o dar potravin a drogistického zboží již počtvrté a nově jsme se zapojili v prodejnách Billa v Berouně a v Hořovicích. Celkem jste nám darovali úžasných 1663 kg pomoci, kterou distribuujeme lidem v nouzi.

Výroční zpráva Farní charity Beroun 2016

Kolika klientům Farní charita Beroun pomohla v roce 2016? Kolika lidem jsme dali práci, ale i kolik všechno kolem stálo? Významné události, novinky loňska, spousta fotografií a jiné nezbytnosti ..čtěte ve výroční zprávě FCHB za rok 2016 zde