Stacionář sv. Anežky České pro seniory - denní

Poslání služby

Posláním služby je umožnit lidem seniorského věku z Berouna a okolí celodenní péči, pobyt mezi vrstevníky a aktivní trávení času. Snažíme se podporovat a pomoci seniorům v co největší možné míře zachovat jejich soběstačnost, psychické i fyzické schopnosti a předcházet jejich sociálnímu vyloučení, podporovat jejich rodiny a oddálit ústavní péči.

Komu je služba určena

Služba je určena pro seniory od 60 let z Berouna a okolí, kteří mají zájem o sociální kontakt, aktivní využití času, nebo kteří z důvodu vysokého věku či zdravotního stavu potřebují dopomoc se sebeobsluhou. Služba je vhodná zejména pro seniory s poruchami paměti (způsobenými např. Alzheimerovou chorobou).

Kapacita denního stacionáře je 10 osob.

Provozní doba

Denní stacionář je otevřen každý pracovní den od 7.00 do 19.00 hod.

Financování služby

Služba je financována z prostředků Středočeského kraje. Na jejím poskytování se také finančně podílí město Beroun.

Díky finanční podpoře Nadace Komerční banky a.s. - Jistota realizujeme od června 2016 projekt mezigeneračního setkávání a edukace dětí ze základních škol. Díky této podpoře také pořádáme setkávání pro seniorskou veřejnost - trénování paměti, která slouží jako prevence ztrát paměti. Pravidelná bystření paměti jsou jednou z aktivit, kterými chceme edukovat veřejnost. Kurzy jsou pro všechny zájemce zdarma. Přehled termínů je aktualizován zde http://beroun.charita.cz/akce/.

Ceníky služeb ι Kontakty ι Program stacionáře / Veřejný závazek /   Fotogalerie zařízení Charity Beroun

Opatření Charity Beroun k infekci Covid 19

Charita Beroun není jen poskytovatelem sociáních služeb na Berounsku, ale rovněž tak humanitární organizací. Z těchto důvodů běží provoz našich zařízení a služeb dál. Jedinou výjimkou je stacionář pro seniory. Tento typ zařízení včetně berounského charitního stacionáře je plošně uzavřen z rozhodnutí Vlády ČR ze dne 13.3.2020. V dalších zařízeních nebo ambulantních či terénních službách může být způsob poskytování služeb omezen nebo přizpůsoben dle rizik nákazy jak pro cílové skupiny uživatelů našich služeb, tak našich pracovníků.

18.2. 2020 se na berounské  faře koná Svépomocná skupina pro pečující o osoby s demencí

Pečujete o někoho s Alzheimerovou nemocí nebo některým typem demence? Zveme vás na pravidelná setkávání Svépomocné skupiny. Každé třetí úterý v měsíci od 17:00 do 19:00 na faře římskokatolické farnosti Beroun, Seydlovo nám. 24/5. První setkání proběhne 18. 2. 2020. Těšíme se na Vás

Volná pozice: sociální pracovník pro Domov sv. Anežky České

Charita Beroun hledá SOCIÁLNÍHO PRACOVNÍKA pro Stacionář a Domov se zvláštním režimem.

Dobrovolníci z Komerční banky pracovali pro Domov sv. Anežky České

Děkujeme bezva partě 12 dobrovolníků, zaměstnanců Komerční banky, kteří v pátek 3. května navzdory chladnému a deštivému počasí přijeli do Domova sv. Anežkdy České na zahradní práce.

HLEDÁME PEČOVATELKU, ZDRAVOTNÍ SESTRU A UKLÍZEČKU

VELMI NALÉHAVĚ hledáme nové zaměstnance (muže i ženy) na tyto pozice:

Kde potkáte tříkrálové koledníky?

Od 1. do 14. ledna 2018 můžete v Berouně a okolí potkat skupinky králů v kostýmech i bez, děti i dospělé. V našem regionu začne sbírka v Kostele Nanebevzetí Panny Marie v Počaplech, po novoroční mši v neděli 1. ledna. V článku se dozvíte další místa kde se bude koledovat. Na viděnou!

Sháníme kolegyni

Rádi bychom přijali nové zaměstnance. Znáte někoho s chutí a energií, kdo by rád pracoval v sociálních službách a staral se o rodiny, které mají obtíže s penězi, s prací, ve vztahu? Rozklikněte prosím nadpis článku a čtěte dál.

Vánoční dekorace Šicí dílny k prodeji

Naše šikovné paní ze Šicí dílny mají našité panenky - andělíčky s vánočním kořením v bříšku, ozdoby na stromeček, taštičky a spoustu chňapek s vánoční tématikou. Nakoupit můžete přímo v dílně anebo na vánočních trzích, kterých se účastníme:

Berounská Noc venku se Sašou Uhlovou

Ve čtvrtek 23.11. nasměrují návštěvníci sálu Gymnázia J.Barranda počtvrté pozornost k lidem na okraji společnosti. Prodiskutovat sociální témata přijede Saša Uhlová, novinářka, o jejíž reportážích z prostředí nejhůře placených zaměstnání, se mluví jako o české žurnalistické události roku. V průběhu večera vystoupí také divadelní soubor DivaDno, ve kterém účinkují lidé bez domova.

Potravinová sbírka

V sobotu 11. 11. se konal 5. ročník Národní potravinové sbírky. V Berouně v Penny Marketu jsme žádali o dar potravin a drogistického zboží již počtvrté a nově jsme se zapojili v prodejnách Billa v Berouně a v Hořovicích. Celkem jste nám darovali úžasných 1663 kg pomoci, kterou distribuujeme lidem v nouzi.