Charitní pečovatelská služba

Poslání služby

Posláním služby je podporovat uživatele v zachování jejich způsobu života a poskytovat individuální péči o vlastní osobu a domácnost.

Komu je služba určena

Cílovou skupinu sociální služby tvoří osoby starší 27 let se sníženou soběstačností (senioři, chronicky nemocní, lidé se zdravotním postižením) a rodiny s dětmi předškolního věku (od 1 – 6 let), jejichž situace vyžaduje pomoc jiné fyzické osoby.

Službu poskytujeme na území města Berouna a v okolí do 15 km.

Provozní doba

Služba je poskytována každý den v domácnostech uživatelů od 7.00 do 19.00 hod. včetně víkendů a svátků.

Poskytované činnosti

Základní činnosti:

• pomoc při zvládání běžných úkonů péče o vlastní osobu,
  • pomoc při osobní hygieně nebo poskytnutí podmínek pro osobní hygienu,
  • poskytnutí stravy nebo pomoc při zajištění stravy,
  • pomoc při zajištění chodu domácnosti,
  • zprostředkování kontaktu se společenským prostředím.

Fakultativní činnosti:

• přeprava uživatele autem FCH Beroun (např. k lékaři, na nákup…)

Úhrada za služby

Cena za hodinu péče: 120,- Kč

Cena za přepravu uživatele automobilem: 9,- Kč za km

Služba je financována z prostředků Středočeského kraje. Na jejím poskytování se také finančně podílí město Králův Dvůr a obce Loděnice, Chrustenice, Hýskov a Chyňava.

Ceníky služeb ι Kontakty ι Veřejný závazek

Příběhy Dobré vůle: maminka paní Novákové

Aby se o matku postarala, šla paní Nováková do předčasného důchodu.

Lidé Dobré vůle: Marta Altmanová, vedoucí terénní pečovatelské služby

"Co může být pro seniora krásnějšího, než když přijdou děti nebo vnoučata a zeptají se: babičko, jsme tady, jak ses měla celý den, co potřebuješ?"

Dík letí do GRAMOFONDU

Dík za pomůcky pro seniory letí do GRAMOFONDU

Kde potkáte tříkrálové koledníky?

Od 1. do 14. ledna 2018 můžete v Berouně a okolí potkat skupinky králů v kostýmech i bez, děti i dospělé. V našem regionu začne sbírka v Kostele Nanebevzetí Panny Marie v Počaplech, po novoroční mši v neděli 1. ledna. V článku se dozvíte další místa kde se bude koledovat. Na viděnou!

Sháníme kolegyni

Rádi bychom přijali nové zaměstnance. Znáte někoho s chutí a energií, kdo by rád pracoval v sociálních službách a staral se o rodiny, které mají obtíže s penězi, s prací, ve vztahu? Rozklikněte prosím nadpis článku a čtěte dál.

Vánoční dekorace Šicí dílny k prodeji

Naše šikovné paní ze Šicí dílny mají našité panenky - andělíčky s vánočním kořením v bříšku, ozdoby na stromeček, taštičky a spoustu chňapek s vánoční tématikou. Nakoupit můžete přímo v dílně anebo na vánočních trzích, kterých se účastníme:

Berounská Noc venku se Sašou Uhlovou

Ve čtvrtek 23.11. nasměrují návštěvníci sálu Gymnázia J.Barranda počtvrté pozornost k lidem na okraji společnosti. Prodiskutovat sociální témata přijede Saša Uhlová, novinářka, o jejíž reportážích z prostředí nejhůře placených zaměstnání, se mluví jako o české žurnalistické události roku. V průběhu večera vystoupí také divadelní soubor DivaDno, ve kterém účinkují lidé bez domova.

Potravinová sbírka

V sobotu 11. 11. se konal 5. ročník Národní potravinové sbírky. V Berouně v Penny Marketu jsme žádali o dar potravin a drogistického zboží již počtvrté a nově jsme se zapojili v prodejnách Billa v Berouně a v Hořovicích. Celkem jste nám darovali úžasných 1663 kg pomoci, kterou distribuujeme lidem v nouzi.

Výroční zpráva Farní charity Beroun 2016

Kolika klientům Farní charita Beroun pomohla v roce 2016? Kolika lidem jsme dali práci, ale i kolik všechno kolem stálo? Významné události, novinky loňska, spousta fotografií a jiné nezbytnosti ..čtěte ve výroční zprávě FCHB za rok 2016 zde

V Berouně se replyšuje

Zaznamenali jste reklamu s VVrkou a LEOPRDem? V reklamě na perlivý nápoj už není pes fofolák, ale sympatické duo zvláštních plyšáků. A věděli jste kde se replyšuje a že Replyšovna z reklamy je vlastně Šicí dílna Farní charity Beroun? Nyní práci šikovných, dlouhodobě nezaměstnaných žen z dílny, ocení 5 tisíc majitelů zreplyšovaných zvířátek.