Charitní pečovatelská služba

Kde nás najdete: Cajthamlova 169, Beroun, tel.:724 216 813,732 373 196,313 030 433, e-mail:terennipece@charita-beroun.cz

Vedoucí služby: Marta Altmanová

Sociální pracovnice: Veronika Frantová

Poslání služby

Posláním služby je podporovat uživatele v zachování jejich způsobu života a poskytovat individuální péči o vlastní osobu a domácnost.

Komu je služba určena

Cílovou skupinu sociální služby tvoří osoby starší 18 let se sníženou soběstačností (senioři, chronicky nemocní, lidé se zdravotním postižením) a rodiny s dětmi předškolního věku (od 1 – 6 let), jejichž situace vyžaduje pomoc jiné fyzické osoby.

Službu poskytujeme na území města Berouna a v okolí do 15 km.

Provozní doba

Služba je poskytována každý den v domácnostech uživatelů od 7.00 do 19.00 hod. včetně víkendů a svátků.

Poskytované činnosti

Základní činnosti:

• pomoc při zvládání běžných úkonů péče o vlastní osobu,
  • pomoc při osobní hygieně nebo poskytnutí podmínek pro osobní hygienu,
  • poskytnutí stravy nebo pomoc při zajištění stravy,
  • pomoc při zajištění chodu domácnosti,
  • zprostředkování kontaktu se společenským prostředím.

Fakultativní činnosti:

• přeprava uživatele autem  (např. k lékaři, na nákup…)
  • podpora při zachování mobility klienta (jednoduchá cvičení)
  • podpora při seberealizaci klienta (aktivizace, trénování paměti)
  • Cena za 1 hodinu fakultativní péče 230,- Kč

Úhrada za služby

Cena za hodinu péče: 130,- Kč

Cena za přepravu uživatele automobilem: 9,- Kč za km

Služba je financována z prostředků Středočeského kraje. Na jejím poskytování se také finančně podílí město Králův Dvůr a obce Loděnice, Chrustenice, Hýskov a Chyňava.

Ceníky služebι Kontakty ι Veřejný závazek

Cena Charity pro Martu Altmanovou z Charity Beroun

CENA CHARITY ČESKÁ REPUBLIKA letos poputuje do Berouna!

Pražská arcidiecéze udělila Cenu Charity Česká republika 2020 MARTĚ ALTMANOVÉ z Charity Beroun. Marta Altmanová pracuje v CHB 15 let. Začínala jako pečovatelka, starala se o zápůjčku zdravotních pomůcek, dlouhodobě koordinovala odlehčovací službu a službu osobní asistence pro seniory. V pozici vedoucí terénní pečovatelské služby pracuje 5 let. Martě moc gratulujeme a přejeme v této těžké době mnoho optimismu.

Děkujeme Výboru dobré vůle - Nadaci Olgy Havlové

Výbor dobré vůle - Nadace Olgy Havlové podpořila Charitu Beroun v jejím úsilí podpořit a ochránit seniory z Berounska v době epidemie Covid-19. Děkujeme VDV srdečně rovněž za cenný dat pro náš Domov se zvláštním režimem, poloprofesionální pračku.

Poděkování ŠKODA AUTO DigiLab s.r.o.

Dalším, kdo naši organizaci ve zvládání pomoci lidem během epidemie koronaviru pomohl, byla společnost ŠKODA AUTO DigiLab s.r.o. a její dceřinná firma půjčovna aut HopyGo, které nám pro rozvoz materiálu, ochranných pomůcek a dalších aktivit bezplatně zapůjčily dva vozy Superb. Tato pomoc nám přišla vhod. I díky ní jsme již do domácností seniorů na Berounsku mohli rozvést stovky roušek, nákupů a léků. Moc děkujeme! Vážíme si toho.

Pomozte nám s Coronavirem i Vy

Zasláním dárcovské SMS pomůžete Charitě Beroun chránit seniory na Berounsku před Coronavirem. SMS ve tvaru DMS DOBRAVULE 30, 60 nebo 90 můžete zaslat na číslo 8 777. Váš dar bude připsán na konto sbírky Dobrá vůle Charity Beroun. Děkujeme!

Poděkování Nadaci Tipsport

Jako jedna z prvních nám v naší péči o seniory v nelehké situaci ohledně pandemie Covid přišla na pomoc podpora z NADACE TIPSPORT, která nám k podpoře naší práce pro Beroun a jeho okolí zaslala 50 tisíc korun. Po kvalitních chirurgických rouškách, kterými tato nadace vybavila naše služby, je to již jejich druhá cenná pomoc. Moc děkujeme!!

Staňte se dobrovolníky, senioři na Berounsku potřebují naši pomoc

Charita Beroun se jako partner měst Beroun a Králův Dvůr zapojila do pomoci seniorům a dalším potřebným lidem ohroženým pandemií Covid-19. Nejvíce zapotřebí jsou v tuto chvíli dobrovolníci, kteří pomohou s nákupy a donáškou jídla a léků pro seniory na Berounsku. Máte-li zájem o více informací a chcete se zapojit, prosím, kontaktujte nás od 8.00 do 16.00 na tel. 313 030 400.

Tříkrálová sbírka opět překonala rekord: 216.657,- Kč

Tříkrálová sbírka na Berounsku opět překonala dosavadní rekord. 216.657,- Kč. Vloni jsme vykoledovali necelých 214.000,- Kč. Charita Beroun tímto děkuje všem, kdo darovali a stejně tak těm, kdo se zapojili jako koledníci. Výtěžek podpoří Charitní pečovatelskou službu, který pomáhá seniorům se sníženou soběstačností v jejich domácím prostředí.

Tříkrálový koncert Comoda v Berouně se koná 5. ledna 2020

Tradiční tříkrálový koncert Charity Beroun se koná 5. ledna 2020 v kostele sv. Jakuba od 15.00. Vystoupí soubor Comodo, uvidíte a uslyšíte novoroční a vánoční písně souboru Comodo. Váš dobrovolný příspěvek ze vstupného zvýší výtěžek Tříkrálové sbírky 2020 ve prospěch Terénní pečovatelské služby Charity Beroun.

8.12. 2019 od 15:00 se koná adventní koncert Charity Beroun v Berouně

8. prosince 2019, na 2. neděli adventní v 15 hodin se těšíme na Andělské spojení varhan a zpěvu v podání dvou krásných dam, Evy Müllerové a Pavly Salvové, ve společnosti velikánů, jako je W. A. Mozart, J. S. Bach, či Adam Michna z Otradovic.

Charita Beroun hledá pečovatelku do terénního programu pro seniory

Terénní program pro seniory a osoby se zdravotním postižením přijme pečovatelku do domácností uživatelů služby v Berouně a v okolí.

Tříkrálová sbírka 2020

Charita Beroun