Služby pro seniory a osoby se zdravotním postižením

Terénní služby pro seniory a zdravotně handicapované umožňují prodloužit jejich pobyt v přirozeném prostředí a zachovat jim kvalitu života navzdory omezením, která přináší stáří nebo onemocnění. Terénní služby v domácnostech klientů poskytuje od roku 2007 Charitní pečovatelská služba. Pobytová služba Domov a Stacionář sv. Anežky České pro seniory nabízí služby pro seniory s poruchami paměti, způsobenými například Alzheimerovou chorobou. Služba týdenního stacionáře se v lednu 2016 transformovala na Domov se zvláštním režimem.

Fotogalerie zařízení Charity Beroun
vchod do Domu Charitypokoj klientů e Stacionáři sv. Anežky Českéteplé obědy voní chodbou Stacionáře :-)

Zobrazit články z rubriky:

Začíná Tříkráová sbírka, zatím on-line, konec sbírky je 24. ledna 2021.

Tříkrálová sbírka letos začne on-line, probíhá až do 24. ledna 2021. Přispívat můžete přímo do kasičky Charity Beroun na trikralovasbirka.cz. Výtěžek podpoří Pečovatelskou službu Charity Beroun pro seniory a osoby se zdravotním postižením. Děkujeme.

V Domově sv. Anežky České bez vycházek

Možnost vycházek až do doby ukončení nouzového stavu znemožněna.

Pravidla pro vycházky Domova sv. Anežky České

Domov sv. Anežky České nemůže zajistit podmínky pro vycházky seniorů delší než 6 hodin.

Poděkování Nadaci Tipsport

Děkujeme Nadaci Tipsport za dar pro Obchůdky dobré vůle. Díky němu budeme nadále přijímat dary veřejnosti, nejčastěji ve formě staršího oblečení, které si z našich obchůdků za příspěvek do veřejné sbírky odnese nový majitel. Výtěžek sbírky podporuje všechny sociální služby Charity Beroun.

Hledáme sociálního pracovníka pro Azylový dům sv. Jakuba pro muže v Berouně

Do našeho týmu azylového domu hledáme novou kolegyni či kolegu na pozici Sociální pracovnice/ pracovník na částečný úvazek 0,5 – 0,7.

Poděkování Nadaci krása pomoci

Nadace Krása pomoci podpořila darem práci s neformálními pečovateli v Domově sv. Anežky České. Mockrát děkujeme!

Pravidla pro návštěvy v Domově sv. Anežky České

Od soboty 5. 12. 2020 je opět možné chodit na návštěvy za seniory do Domova sv. Anežky České. O podmínkách konání návštěv viz prosím dále.

Notebooky od GZ Media umožní seniorům kontakt s rodinami

Děkujeme společnosti GZ Média za další pomoc seniorům z Berounska. Díky notebookům od GZ budou moci být senioři v Domově sv. Anežky České v co nejčastějším on-line spojení se svými blízkými.

On-line Adventní koncert Charity Beroun 29. 11. od 15:00

Mnozí z Vás se jistě těšili na tradiční adventní koncert Charity Beroun v Kostele sv. Jakuba v Berouně. Pořádat ho ale letos v kostele z dobře známých důvodů, tedy kvůli epidemii, nemůžeme. Zveme vás tedy srdečně ke sledování jeho on-line verze. Koncert najdete na http://www.studionetopyr.cz/batv.html.

Podpořit pomoc Charity Beroun potřebným v našem regionu můžete zde: https://www.darujme.cz/darovat/1203367?custom-amount=&frequency=once&widget=1202266

Cena Charity pro Martu Altmanovou z Charity Beroun

CENA CHARITY ČESKÁ REPUBLIKA letos poputuje do Berouna!

Pražská arcidiecéze udělila Cenu Charity Česká republika 2020 MARTĚ ALTMANOVÉ z Charity Beroun. Marta Altmanová pracuje v CHB 15 let. Začínala jako pečovatelka, starala se o zápůjčku zdravotních pomůcek, dlouhodobě koordinovala odlehčovací službu a službu osobní asistence pro seniory. V pozici vedoucí terénní pečovatelské služby pracuje 5 let. Martě moc gratulujeme a přejeme v této těžké době mnoho optimismu.

Tříkrálová sbírka 2021

Charita Beroun