Občanská právní poradna Charity Beroun

Služby poradny jsou určeny občanům Hořovic, okolí a osobám žijícím na území MAS Karlštejnsko. Cílovou skupinou jsou osoby potýkající se se sociálními problémy a potřebují bezplatné právní poradenství.

Nabízíme zejména:

• dluhové poradenství
  • poradenství v oblasti rodinného práva
  • poradenství v oblasti pracovního práva
  • další poradenství v oblasti občanského práva

KONTAKT:

Náměstí svobody 135, Hořovice

E-mail:pravnik@charita-beroun.cz

Projekt byl Právní poradna Farní charity Beroun pro osoby ohrožené sociálním vyloučením č. CZ.03.2.65/0.0/0.0/16_047/047/0009907 byl podpořen  akční skupinou Karlštejnsko z prostředků ESF.

Logo OPZ barevné

Zobrazit články z rubriky:

TERÉNNÍ PEČOVATELKA

PEČOVATELKA PRO TERÉNNÍ PRÁCI (pracovník v sociálních službách)

Nabízíme: úvazek 0,5 - 0,8, 108 Kč/hod.+ po zkušební době osobní ohodnocení, 3 dny sick days, profesní vzdělávání, zázemí stabilního a dobře fungujícího týmu, zajímavá, pestrá a smysluplná práce

Požadujeme: řidičský průkaz sk. B, fyzické předpoklady pro manipulaci s imobilními uživateli, pozitivní přístup      k práci se seniory a osobami se zdrav. postižením, časová flexibilita,zodpovědnost, sociální cítění a empatie, schopnost samostatně pracovat, nekonfliktní osobnost

V případě zájmu pište na e-mail: terennipece@charita-beroun.cz, tel.: 724 216 813

.

PRACOVNÍK V SOCIÁLNÍCH SLUŽBÁCH

Charita Beroun hledá do svého týmu nového kolegu, kolegyni na pozici Pracovník v sociálních službách v denním centru.

Hledáte fyzicky nenáročnou práci? Jste zodpovědní, rozhodní a samostatní. Máte alespoň základní dovednosti práce na PC? Pracujete rádi s lidmi, umíte být součástí týmu a jste otevření novým zkušenostem, čekáme právě na Vás.

Nabízíme:

• práci na částečný úvazek (0,5) od července 2021 vykonávanou převážně v Hořovicích
  • hrubou mzdu 108,-/hod. + osobní ohodnocení po zkušební době, odměny
  • smysluplnou práci v příjemném prostředí
  • srdečný kolektiv a týmovou práci
  • další vzdělávání dle zákona 108/2006 Sb.
  • možnost seberealizace

Pracoviště: Denní centrum pro osoby bez přístřeší v Hořovicích a v Berouně

Kontakt: Mgr.Soňa Křikavová tel: 7240310 939

Životopisy zasílejte na e-mail: sona.krikavova@charita-beroun.cz

PRODEJ VÝROBKŮ Z ŠICÍ DÍLNY

chňapky

Již tuto sobotu budeme na jarmarku v Berouně!

Poselstvo vévody bavorského se ve dnech 5. - 6. června 2021 bude ubírat půvabnou krajinou Berounska.
V sobotu od 11 do 15 hodin můžete navštívit náš stánek před Městskou knihovnou Beroun
a nakoupit si výrobky z naší šicí dílny. Těšíme se na Vás!!

Brigáda na letní měsíce do DZR

Charita Beroun pro svůj Domov se zvláštním režimem hledá pečovatele/ky pro práci se seniory s Alzheimerovou nemocí nebo jiným typem demence.
Jedná se o práci se seniory, kteří potřebují veškerou dopomoc – strava, hygiena, mobilita atd.
Čeká vás přátelský kolektiv, rodinná atmosféra a možnost naučit se něco nového. Směny možno plánovat dle vašich časových možností. Přijďte nám pomoci s péčí o naše klienty! Těšíme se na Vás!
Pro více informací kontaktujte vedoucí domova na e-mail: sluzbyproseniory@charita-beroun.cz

Provozní pracovník - DC Beroun

VOLNÉ POZICE:

ÚDRŽBÁŘ v Denním centru pro osoby bez přístřeší

Jakou máme představu? Všestranného technicky a manuálně zručného člověka, schopného bezproblémově komunikovat a řídit osobní vůz.

Co nabízíme?

Časově omezenou brigádu za 110,-Kč/hod., v malém pracovním týmu s pravidelnou pracovní dobou v rozmezí od 8.00 – 13.00 hod.

Pro více informací kontaktujte Mgr.Soňu Křikavovou na tel: 724 310 939.

PRACOVNÍK V SOCIÁLNÍCH SLUŽBÁCH v Azylovém domě pro muže

Hledáte fyzicky nenáročnou práci? Jste zodpovědní, rozhodní a samostatní. Máte alespoň základní dovednosti práce na PC. Nevadí vám noční směny. Pracujete rádi s lidmi, umíte být součástí týmu a chcete pracovat tam, kde pomoc má smysl, čekáme právě na Vás.

Nabízíme:

• práci na částečný nebo plný úvazek (12-ti hodinový směnný provoz)
  • hrubou mzdu 108,-/hod. + po zkušební době osobní ohodnocení
  • srdečný kolektiv a týmovou práci
  • další vzdělávání
  • možnost seberealizace

Pracoviště: Dům sv.Jakuba, Roháče z Dubé 131, Beroun - Zavadilka

Kontakt: Bc.Lucie Srpová tel: 735 150 508, životopisy zasílejte na e-mail: adsvjakuba@charita-beroun.cz.

JARNÍ KOLO POTRAVINOVÉ SBÍRKY 24. 4. 2021

Sbírka potravin je dnem solidarity, při kterém může každý pomoci tím nejjednodušším způsobem, darem trvanlivých potravin a drogerie. I vy se můžete zapojit. Přijďte nakoupit do vybraných prodejen, pro potřebné klienty Charity Beroun budeme na svatojiřskou sobotu Vaše dary sbírat ve „velké“ Bille v Berouně. Co našim klientům především z řad rodin s dětmi nejvíce chybí, najdete na letácích přímo v obchodě. A pokud byste se chtěli zapojit i jako dobrovolníci, kteří zajišťují skládání a převoz nasbíraných potravin, neváhejte se ozvat na tel. 733 741 269 paní Ivaně Vašků. Děkujeme.

DARÁNEK

„Říkají mi Daránek. Jmenuji se podle darů, které pomáhají dětem.

Jsem vždycky tam, kde mě maličcí a bezbranní potřebují.

Připojte se k velikonoční vlně dobrých skutků a podpořte moje poslání.“

Daránek pomáhá dětem, aby to ti nejmenší měli co nejlehčí. Je darem, který pomáhá, symbolem jara lidského života, nevinného a bezbranného dětství, i nadějí na nový začátek. Přináší jim totiž to, co opravdu potřebují – bezpečí domova, potřebnou péči i rovné šance na startu do života, protože dobře rozumí jejich potřebám.

Charita stojí vždy na straně rodin s dětmi v tíživé situaci, obětí domácího násilí i mládeže ve vyloučených lokalitách. Organizujeme pomoc, informujeme a jsme tam, kde je potřeba. To ale není možné bez vašeho přispění. Děkujeme všem, kteří se rozhodnou chundelatého Daránka podpořit a během velikonočního a jarního období přispějí na pomoc dětem.

Převodem na sbírkový účet: 44665522/0800, VS 9119

OD 1. 4. 2021 DOJDE K NAVÝŠENÍ PLATEB za ubytování ve všech našich azylových domech

Azylový dům sv. Josefa pro matky, otce s dětmi v tísni (Lochovice 42). Platba za dospělou osobu se zvýší na 100 Kč/den, za dítě 70 Kč/den. Azylový dům sv. Josefa pro ženy (Lochovice 42) – cena se zvyšuje na 130 Kč/den. Azylový dům sv. Jakuba pro muže (Roháče z Dubé 131, Beroun) – cena se zvyšuje na 130 Kč/den.

Charita Beroun se zapojila do sbírky respirátorů pro lidi v nouzi

Dnes vstoupila v platnost povinnost používat v obchodech, veřejné dopravě a nemocnicích respirátory, nanoroušky či dvě chirurgické roušky. Pro lidi, kteří jsou v hmotné nouzi, může být obtížné toto nařízení naplnit.

Tříkrálová sbírka 2021

Charita Beroun