Občanská právní poradna Charity Beroun

Služby poradny jsou určeny občanům Hořovic, okolí a osobám žijícím na území MAS Karlštejnsko. Cílovou skupinou jsou osoby potýkající se se sociálními problémy a potřebují bezplatné právní poradenství.

Nabízíme zejména:

• dluhové poradenství
  • poradenství v oblasti rodinného práva
  • poradenství v oblasti pracovního práva
  • další poradenství v oblasti občanského práva

KONTAKT:

Náměstí svobody 135, Hořovice

E-mail:pravnik@charita-beroun.cz

Projekt byl podpořen Místní akční skupinou Karlštejnsko z prostředků ESF.

Logo OPZ barevné

Zobrazit články z rubriky:

5 otázek pro vedoucí Azylového domu v Lochovicích Alenu Novákovou

Rozhovor s paní Bc. Alena Novákovou, vedoucí Azylového domu pro rodiny s dětmi v tísni a Azylového domu pro ženy v tísni v Lochovicích.

Děkujeme Výboru dobré vůle - Nadaci Olgy Havlové

Výbor dobré vůle - Nadace Olgy Havlové podpořila Charitu Beroun v jejím úsilí podpořit a ochránit seniory z Berounska v době epidemie Covid-19. Děkujeme VDV srdečně rovněž za cenný dat pro náš Domov se zvláštním režimem, poloprofesionální pračku.

Pomůcky a dar od GZ Media a Gramofondu pro Domov sv. Anežky České

Světoznámá loděnická společnost GZ Media podpořila Charitu Beroun velmi významnou dodávkou nepostradatelných zdravotních a ochranných pomůcek pro naše pečovatelky v Domově sv. Anežky České. Zároveň prostřednictvím nadace Gramofond, pomáhající na Berounsku, podpořila Domov sv. Anežky České velkorysým finančním darem. Pomoci GZ, díky níž ochráníme seniory, o které pečujeme, si hluboce vážíme a děkujeme za ni.

Poděkování ŠKODA AUTO DigiLab s.r.o.

Dalším, kdo naši organizaci ve zvládání pomoci lidem během epidemie koronaviru pomohl, byla společnost ŠKODA AUTO DigiLab s.r.o. a její dceřinná firma půjčovna aut HopyGo, které nám pro rozvoz materiálu, ochranných pomůcek a dalších aktivit bezplatně zapůjčily dva vozy Superb. Tato pomoc nám přišla vhod. I díky ní jsme již do domácností seniorů na Berounsku mohli rozvést stovky roušek, nákupů a léků. Moc děkujeme! Vážíme si toho.

Pomozte nám s Coronavirem i Vy

Zasláním dárcovské SMS pomůžete Charitě Beroun chránit seniory na Berounsku před Coronavirem. SMS ve tvaru DMS DOBRAVULE 30, 60 nebo 90 můžete zaslat na číslo 8 777. Váš dar bude připsán na konto sbírky Dobrá vůle Charity Beroun. Děkujeme!

Poděkování Nadaci Tipsport

Jako jedna z prvních nám v naší péči o seniory v nelehké situaci ohledně pandemie Covid přišla na pomoc podpora z NADACE TIPSPORT, která nám k podpoře naší práce pro Beroun a jeho okolí zaslala 50 tisíc korun. Po kvalitních chirurgických rouškách, kterými tato nadace vybavila naše služby, je to již jejich druhá cenná pomoc. Moc děkujeme!!

Rouškovník pro Beroun

Pečujeme o potřebné, šijeme roušky a děláme, co je zapotřebí. Nyní jsme ve spolupráci s berounskou farností a dobrovolníky, kteří nám v těchto dnech pomáhají, přichystali pro občany města a jeho okolí samoobslužný stojan s rouškami. Kdo potřebuje, může si ji zde pro sebe či svou rodinu vzít. Kdo má naopak našito, může je sem přinést. Stojan naleznete ve farním dvoře u kostela sv. Jakuba. Společně dokážeme víc!

Staňte se dobrovolníky, senioři na Berounsku potřebují naši pomoc

Charita Beroun se jako partner měst Beroun a Králův Dvůr zapojila do pomoci seniorům a dalším potřebným lidem ohroženým pandemií Covid-19. Nejvíce zapotřebí jsou v tuto chvíli dobrovolníci, kteří pomohou s nákupy a donáškou jídla a léků pro seniory na Berounsku. Máte-li zájem o více informací a chcete se zapojit, prosím, kontaktujte nás od 8.00 do 16.00 na tel. 313 030 400.

Dětská skupina Beránek uzavřena

V souvislosti s prevencí před infekcí Covid 19 je od dnešního dne, tj. 16. března 2020, do odvolání uzavřena Dětská skupina Beránek pro předškolní děti. Děkujeme za pochopení.

Opatření Charity Beroun k infekci Covid 19

Charita Beroun není jen poskytovatelem sociáních služeb na Berounsku, ale rovněž tak humanitární organizací. Z těchto důvodů běží provoz našich zařízení a služeb dál. Jedinou výjimkou je stacionář pro seniory. Tento typ zařízení včetně berounského charitního stacionáře je plošně uzavřen z rozhodnutí Vlády ČR ze dne 13.3.2020. V dalších zařízeních nebo ambulantních či terénních službách může být způsob poskytování služeb omezen nebo přizpůsoben dle rizik nákazy jak pro cílové skupiny uživatelů našich služeb, tak našich pracovníků.

Tříkrálová sbírka 2020

Charita Beroun