DARÁNEK

Projekt Teplá židle

Projekt Teplá židle je krizový noční provoz Denního centra pro osoby bez přístřeší (Beroun i Hořovice). Klesne-li teplota opakovaně hluboko pod bod mrazu, Teplá židle umožní osobám bez přístřeší přečkat noc v prostorách Denního centra a využít tamní zázemí.  Kontakt:Ina Klanicová, Dis.

Charita Beroun se zapojila do sbírky respirátorů pro lidi v nouzi

Dnes vstoupila v platnost povinnost používat v obchodech, veřejné dopravě a nemocnicích respirátory, nanoroušky či dvě chirurgické roušky. Pro lidi, kteří jsou v hmotné nouzi, může být obtížné toto nařízení naplnit.

Charita Beroun uspořádala seminář o bezdomovectví na Berounsku

27. listopadu 2018 Charita Beroun uspořádala v Klubu důchodců seminář "Bezdomovectví na Berounsku".

Spouštíme projekt TEPLÁ ŽIDLE!

Z důvodů dlouhodobých nepříznivých klimatických podmínek a po dohodě s Městským úřadem Beroun spouštíme projekt  TEPLÁ ŽIDLE. Otvíráme v pátek 23.2.2018 v 18,00. Cílovou skupinou jsou osoby bez přístřeší, kteří mohou v teplých prostorách Denního centra (Bezručova 928, Beroun) přečkat noc až do ranních hodin (do 6,00). Cílem projektu je ochránit tyto osoby před umrznutím.

Kde potkáte tříkrálové koledníky?

Od 1. do 14. ledna 2018 můžete v Berouně a okolí potkat skupinky králů v kostýmech i bez, děti i dospělé. V našem regionu začne sbírka v Kostele Nanebevzetí Panny Marie v Počaplech, po novoroční mši v neděli 1. ledna. V článku se dozvíte další místa kde se bude koledovat. Na viděnou!

Sháníme kolegyni

Rádi bychom přijali nové zaměstnance. Znáte někoho s chutí a energií, kdo by rád pracoval v sociálních službách a staral se o rodiny, které mají obtíže s penězi, s prací, ve vztahu? Rozklikněte prosím nadpis článku a čtěte dál.

Poděkování za zorganizování sbírky

Děkujeme kolektivu berounské Jazykové školy Hany Vavrečkové za sbírku ošacení pro naše klienty. Materiální pomoc je v terénu moc potřebná, děkujeme za podporu!

Vánoční dekorace Šicí dílny k prodeji

Naše šikovné paní ze Šicí dílny mají našité panenky - andělíčky s vánočním kořením v bříšku, ozdoby na stromeček, taštičky a spoustu chňapek s vánoční tématikou. Nakoupit můžete přímo v dílně anebo na vánočních trzích, kterých se účastníme:

Berounská Noc venku se Sašou Uhlovou

Ve čtvrtek 23.11. nasměrují návštěvníci sálu Gymnázia J.Barranda počtvrté pozornost k lidem na okraji společnosti. Prodiskutovat sociální témata přijede Saša Uhlová, novinářka, o jejíž reportážích z prostředí nejhůře placených zaměstnání, se mluví jako o české žurnalistické události roku. V průběhu večera vystoupí také divadelní soubor DivaDno, ve kterém účinkují lidé bez domova.

Potravinová sbírka

V sobotu 11. 11. se konal 5. ročník Národní potravinové sbírky. V Berouně v Penny Marketu jsme žádali o dar potravin a drogistického zboží již počtvrté a nově jsme se zapojili v prodejnách Billa v Berouně a v Hořovicích. Celkem jste nám darovali úžasných 1663 kg pomoci, kterou distribuujeme lidem v nouzi.

Výroční zpráva Farní charity Beroun 2016

Kolika klientům Farní charita Beroun pomohla v roce 2016? Kolika lidem jsme dali práci, ale i kolik všechno kolem stálo? Významné události, novinky loňska, spousta fotografií a jiné nezbytnosti ..čtěte ve výroční zprávě FCHB za rok 2016 zde

Tříkrálová sbírka 2021

Charita Beroun