Noclehárna

Jste v obtížné životní situaci a nemáte kde strávit noc?

Kde nás najdete:Roháče z Dubé 131, Beroun – Zavadilka, telefon: 724 216 051

Vedoucí služby: Mgr. Mariana Radošovská - vedoucí Noclehárny

Poslání

Posláním Noclehárny Azylového domu sv. Jakuba je poskytnutí noclehu mužům nad 18 let v krizové situaci spojené se ztrátou bydlení.

Cíl

Cílem je uživatel, který poskytnutým přenocováním překoná akutní krizi a je schopen řešit svou sociální situaci.

Cílová skupina

Plnoletí, soběstační a mobilní (pokoje jsou v patře, WC a koupelna v přízemí) muži v krizi spojené s bydlením (např. po návratu z výkonu trestu odnětí svobody, po propuštění z ústavní léčby, po ztrátě zaměstnání apod.).

Cena za ubytování je 35Kč/nocleh.

Základní činnosti:

• poskytnutí podmínek pro osobní hygienu,
  • poskytnutí přenocování
  • základní sociální poradenství

Kapacita je 6 lůžek v 1 pokoji.

Služba je provozována od 18.00 do 9.00 hodin následujícího dne. Příjem klientů probíhá od 18.00 do 20.00 hod.

Podmínky přijetí

• Zájemce musí být muž starší 18 let.
  • Zájemce musí mít platný doklad totožnosti - občanský průkaz nebo pas.

Zásady poskytování služeb azylového domu a noclehárny

Uživatelé jsou bráni jako partneři, ke kterým pracovníci služby přistupují individuálně a s respektem, podle jejich aktuálních potřeb a možností  s ohledem na momentální zdravotní stav a bezpečnost.

Financování služby:

Služba je  realizována s přispěním Středočeského kraje a Města Beroun.

Kde potkáte tříkrálové koledníky?

Od 1. do 14. ledna 2018 můžete v Berouně a okolí potkat skupinky králů v kostýmech i bez, děti i dospělé. V našem regionu začne sbírka v Kostele Nanebevzetí Panny Marie v Počaplech, po novoroční mši v neděli 1. ledna. V článku se dozvíte další místa kde se bude koledovat. Na viděnou!

Sháníme kolegyni

Rádi bychom přijali nové zaměstnance. Znáte někoho s chutí a energií, kdo by rád pracoval v sociálních službách a staral se o rodiny, které mají obtíže s penězi, s prací, ve vztahu? Rozklikněte prosím nadpis článku a čtěte dál.

Poděkování za zorganizování sbírky

Děkujeme kolektivu berounské Jazykové školy Hany Vavrečkové za sbírku ošacení pro naše klienty. Materiální pomoc je v terénu moc potřebná, děkujeme za podporu!

Vánoční dekorace Šicí dílny k prodeji

Naše šikovné paní ze Šicí dílny mají našité panenky - andělíčky s vánočním kořením v bříšku, ozdoby na stromeček, taštičky a spoustu chňapek s vánoční tématikou. Nakoupit můžete přímo v dílně anebo na vánočních trzích, kterých se účastníme:

Berounská Noc venku se Sašou Uhlovou

Ve čtvrtek 23.11. nasměrují návštěvníci sálu Gymnázia J.Barranda počtvrté pozornost k lidem na okraji společnosti. Prodiskutovat sociální témata přijede Saša Uhlová, novinářka, o jejíž reportážích z prostředí nejhůře placených zaměstnání, se mluví jako o české žurnalistické události roku. V průběhu večera vystoupí také divadelní soubor DivaDno, ve kterém účinkují lidé bez domova.

Potravinová sbírka

V sobotu 11. 11. se konal 5. ročník Národní potravinové sbírky. V Berouně v Penny Marketu jsme žádali o dar potravin a drogistického zboží již počtvrté a nově jsme se zapojili v prodejnách Billa v Berouně a v Hořovicích. Celkem jste nám darovali úžasných 1663 kg pomoci, kterou distribuujeme lidem v nouzi.

Výroční zpráva Farní charity Beroun 2016

Kolika klientům Farní charita Beroun pomohla v roce 2016? Kolika lidem jsme dali práci, ale i kolik všechno kolem stálo? Významné události, novinky loňska, spousta fotografií a jiné nezbytnosti ..čtěte ve výroční zprávě FCHB za rok 2016 zde

V Berouně se replyšuje

Zaznamenali jste reklamu s VVrkou a LEOPRDem? V reklamě na perlivý nápoj už není pes fofolák, ale sympatické duo zvláštních plyšáků. A věděli jste kde se replyšuje a že Replyšovna z reklamy je vlastně Šicí dílna Farní charity Beroun? Nyní práci šikovných, dlouhodobě nezaměstnaných žen z dílny, ocení 5 tisíc majitelů zreplyšovaných zvířátek.

Vydařené trhy. Děkujeme za podporu!

Beroun se o víkendu opět zaplnil návštěvníky z širokého okolí a my jsme na oba dny Hrnčířských trhů tradičně připravili benefiční točení na kruhu. Do pokladničky jste našemu hrnčíři Jakubovi vložili 3 817 Kč. Dalších úžasných 26 587 Kč získala Šicí dílna prodejem chňapek, taštiček, ubrusů a nejrůznějších zvířátek. Také děkujeme panu Mrázovi, který nám poskytl dar ve výši 1 500 Kč a především panu Izbickému za možnost prezentace Farní charity Beroun.

Proč a jak slavíme Velikonoce?

Jak se svou rodinou slaví Velikonoce zaměstnanec Farní charity Beroun a s čím je toto období spjaté, podle katolické tradice? S Pavlem Konrádem, pracovníkem sociální rehabilitace, která dává šanci lidem, kteří jsou dlouhodobě bez práce a domova, jsme si povídali v Domě Charity na Zavadilce.