Noclehárna sv.Jakuba

Jste v obtížné životní situaci a nemáte kde přespávat?

Kde nás najdete: Roháče z Dubé 131, Beroun – Zavadilka, telefon: 724 216 051

Vedoucí služby: Bronislava Bitenglová

Poslání

Posláním Noclehárny sv. Jakuba je poskytování jednorázového noclehu mužům nad 18 let v nepříznivé sociální situaci spojené se ztrátou bydlení.

Cíl

Cílem služby je uživatel přespávající v bezpečném prostředí s možností osobní hygieny.

Muži starší 18 let.

Zásady služby

• respekt k osobnosti a situaci uživatele
  • dobrovolnost využití služby
  • ochrana soukromí, diskrétnost
  • podpora samostatnosti uživatele

Dům sv. JakubaVstup do Domu sv. Jakubarecepcekancelář  sociálního pracovníka

Podmínky poskytování služby

Zájemce musí být plnoletý muž a musí mít platný občanský průkaz nebo pas.

Časové a prostorové hranice služby

Služba Noclehárna sv. Jakuba je uživatelům k dispozici každý den od 18.00 – 9.00 hodin. Mimo tuto dobu musí opustit prostory noclehárny.

Zájemci jsou přijímáni od 18.00 hod. do 19.30 hod. Smlouva je uzavírána na 30 dní s garancí 10 noclehů, další noci je možné čerpat při nenaplněné kapacitě noclehárny. Uživatel, který má vyčerpáno 10 noclehů, přichází do služby až na 19.30 hod.

Pokoj s lůžky se nachází v patře v Domu sv. Jakuba, WC a sprchy v přízemí. (Budova není bezbariérová).

Cena za ubytování je 35Kč/nocleh.

Kapacita služby

Maximální denní kapacita služby: 6 lůžek v jednom pokoji.

Poskytované služby

Základní činnosti:

• základní sociální poradenství
  • poskytnutí přenocování
  • poskytnutí podmínek pro osobní hygienu

Fakultativní činnosti:

• Potravinová pomoc
  • Materiální pomoc
  • První pomoc

Personální zajištění služby

• vedoucí
  • sociální pracovník
  • sociální asistenti

Materiální a technické zabezpečení služby

Služba je poskytována v Domě sv.Jakuba, který není bezbariérový. Pokoj se šesti lůžky se nachází v 1.patře budovy, sociální zázemí a recepce v přízemí. Pokoj je vybaven třemi palandami, lůžkovinami, jídelními stoly a židlemi. Recepce slouží pro příjem uživatelů, zájemců a i jako zázemí pro zaměstnance. Vstup do domu a společné prostory domu jsou snímány kamerovým systémem bez záznamu.

Dům sv.Jakuba se nachází v okrajové části města Zavadilka v blízkosti autobusového i vlakového nádraží, odkud je dostupný pěšky cca 15 min.chůze a nebo MHD.

Financování služby:

Služba je  realizována s přispěním Středočeského kraje a Města Beroun.

Dokumenty ke stažení

Kde potkáte tříkrálové koledníky?

Od 1. do 14. ledna 2018 můžete v Berouně a okolí potkat skupinky králů v kostýmech i bez, děti i dospělé. V našem regionu začne sbírka v Kostele Nanebevzetí Panny Marie v Počaplech, po novoroční mši v neděli 1. ledna. V článku se dozvíte další místa kde se bude koledovat. Na viděnou!

Sháníme kolegyni

Rádi bychom přijali nové zaměstnance. Znáte někoho s chutí a energií, kdo by rád pracoval v sociálních službách a staral se o rodiny, které mají obtíže s penězi, s prací, ve vztahu? Rozklikněte prosím nadpis článku a čtěte dál.

Poděkování za zorganizování sbírky

Děkujeme kolektivu berounské Jazykové školy Hany Vavrečkové za sbírku ošacení pro naše klienty. Materiální pomoc je v terénu moc potřebná, děkujeme za podporu!

Vánoční dekorace Šicí dílny k prodeji

Naše šikovné paní ze Šicí dílny mají našité panenky - andělíčky s vánočním kořením v bříšku, ozdoby na stromeček, taštičky a spoustu chňapek s vánoční tématikou. Nakoupit můžete přímo v dílně anebo na vánočních trzích, kterých se účastníme:

Berounská Noc venku se Sašou Uhlovou

Ve čtvrtek 23.11. nasměrují návštěvníci sálu Gymnázia J.Barranda počtvrté pozornost k lidem na okraji společnosti. Prodiskutovat sociální témata přijede Saša Uhlová, novinářka, o jejíž reportážích z prostředí nejhůře placených zaměstnání, se mluví jako o české žurnalistické události roku. V průběhu večera vystoupí také divadelní soubor DivaDno, ve kterém účinkují lidé bez domova.

Potravinová sbírka

V sobotu 11. 11. se konal 5. ročník Národní potravinové sbírky. V Berouně v Penny Marketu jsme žádali o dar potravin a drogistického zboží již počtvrté a nově jsme se zapojili v prodejnách Billa v Berouně a v Hořovicích. Celkem jste nám darovali úžasných 1663 kg pomoci, kterou distribuujeme lidem v nouzi.

Výroční zpráva Farní charity Beroun 2016

Kolika klientům Farní charita Beroun pomohla v roce 2016? Kolika lidem jsme dali práci, ale i kolik všechno kolem stálo? Významné události, novinky loňska, spousta fotografií a jiné nezbytnosti ..čtěte ve výroční zprávě FCHB za rok 2016 zde

V Berouně se replyšuje

Zaznamenali jste reklamu s VVrkou a LEOPRDem? V reklamě na perlivý nápoj už není pes fofolák, ale sympatické duo zvláštních plyšáků. A věděli jste kde se replyšuje a že Replyšovna z reklamy je vlastně Šicí dílna Farní charity Beroun? Nyní práci šikovných, dlouhodobě nezaměstnaných žen z dílny, ocení 5 tisíc majitelů zreplyšovaných zvířátek.

Vydařené trhy. Děkujeme za podporu!

Beroun se o víkendu opět zaplnil návštěvníky z širokého okolí a my jsme na oba dny Hrnčířských trhů tradičně připravili benefiční točení na kruhu. Do pokladničky jste našemu hrnčíři Jakubovi vložili 3 817 Kč. Dalších úžasných 26 587 Kč získala Šicí dílna prodejem chňapek, taštiček, ubrusů a nejrůznějších zvířátek. Také děkujeme panu Mrázovi, který nám poskytl dar ve výši 1 500 Kč a především panu Izbickému za možnost prezentace Farní charity Beroun.

Proč a jak slavíme Velikonoce?

Jak se svou rodinou slaví Velikonoce zaměstnanec Farní charity Beroun a s čím je toto období spjaté, podle katolické tradice? S Pavlem Konrádem, pracovníkem sociální rehabilitace, která dává šanci lidem, kteří jsou dlouhodobě bez práce a domova, jsme si povídali v Domě Charity na Zavadilce.