Azylový dům sv. Jakuba pro muže

Jste v obtížné životní situaci a nemáte kde bydlet?

Kde nás najdete: Roháče z Dubé 131, Beroun – Zavadilka, telefon: 724 216 051

Vedoucí služby: Bronislava Bitenglová - vedoucí azylového domu

Sociální pracovnice: Bc.Lucie Srpová

Poslání

Posláním Azylového domu sv. Jakuba je poskytování pobytové sociální služby, která pomáhá mužům starším 18 let v dlouhodobě nepříznivé situaci spojené se ztrátou bydlení.

Muži starší 18 let bez přístřeší.

Cíl služby

Cílem služby je uživate zapojený do běžné společnosti tak, že má dovednost zajistit si bydlení, má příjem, je zorientován ve své situaci a zná možná řešení, pečuje o svůj zdravotní stav.

Zásady služby

• Respekt k osobnosti a situaci uživatele.
  • Dobrovolnost využití služby
  • Ochrana soukromí, diskrétnost.
  • Podpora samostatnosti uživatele.

Podmínky poskytování služby

• zájemce musí mít platný občanský průkaz nebo pas
  • vyplněná žádost a konzultace se sociální pracovnicí služby
  • nepřijímáme osoby, jejichž zdravotní stav vyžaduje poskytnutí ústavní péče ve zdravotnickém zařízení, osoby se závažným infekčním onemocněním
  • je vyžadováno potvrzení od lékaře o bezinfekčnosti formulář lékařský posudek
  • chování uživatele/zájemce o službu je v souladu s vnitřními pravidly AD

Před přijetím do služby si zájemce domluví osobní schůzku se sociální pracovnicí osobně, telefonicky: +420 724 216 051 nebo e-mailem na: adsvjakuba@charita-beroun.cz

Časové a prostorové hranice služby

Služba je poskytována nepřetržitě na adrese Roháče z Dubé 131, Beroun – Zavadilka v Domě sv. Jakuba. Budova není bezbariérová. Pokoje se nacházejí v patře, WC a sprchy v přízemí. Žadatelé jsou přijímáni po předchozí domluvě, po konzultaci se sociálním pracovníkem. Sociální pracovník je k dispozici v pracovní dny od 8.00 – 15.00 hod. Sociální poradenství probíhá v kanceláři služby.

Kapacita služby

Kapacita je 11 lůžek ve 2-3 lůžkových pokojích.

Cena za ubytování je 100Kč/den.

IMG_20180427_085102recepceIMG_20180427_083855

Poskytované činnosti

Základní činnosti:

• Základní sociální poradenství,
  • podmínky pro samostatnou přípravu stravy,
  • poskytnutí ubytování na dobu zpravidla nepřesahující jeden rok,
  • podmínky pro osobní hygienu,
  • pomoc při uplatňování práv, oprávněných zájmů a při obstarávání osobních záležitostí,

Fakultativní činnosti

• Potravinová pomoc
  • Materiální pomoc
  • Praní prádla v pračce za poplatek
  • První pomoc

Personální zajištění služby

Vedoucí služby

Sociální pracovník

Sociální asistenti

Dokumenty ke stažení:

Financování služby: Služba je v roce 2019 realizována s přispěním Středočeského kraje a Města Beroun. OPZ

Charita Beroun přijme sociálního pracovníka pro oblast osob bez přístřeší

Charita Beroun hledá do svého týmu nového kolegu, kolegyni, člověka, který má rád řád a umí ho dodržovat, ale zároveň má srdce na pravém místě.

Přijmeme pracovníka v sociálních službách pro azylový dům pro muže

Charita Beroun hledá do svého týmu nového kolegu na pozici pracovník v sociálních službách v Azylovém domě sv. Jakuba pro muže.

Charita Beroun se účastní Národní potravinové sbírky

V sobotu 10. listopadu 2018 se můžete při nákupu v Bille Beroun a Hořovice potkat s pracovníky Charity Beroun a přispět libovolnou potravinou nebo drogistickým zbožím do Národní potravinové sbírky.

Kultura prostředí ovlivňuje osobnost i náladu jedince

Podařilo se nám, díky daru od Nadace Vinci, zvelebit interiér Azylového domu sv. Jakuba pro muže v Berouně. Odstranili jsme staré rozviklané podlahy a položili  zbrusu nové podlahové krytiny na chodbách a v pokojích uživatelů služby. A také jsme pěkně vymalovali. „Dar od Nadace Vinci pomohl citelně zútulnit nás azylový dům. Děkujeme za pomoc Nadaci Vinci lidem bez přístřeší“, řekla vedoucí AD pro muže Mariana Radošovská.

Kde potkáte tříkrálové koledníky?

Od 1. do 14. ledna 2018 můžete v Berouně a okolí potkat skupinky králů v kostýmech i bez, děti i dospělé. V našem regionu začne sbírka v Kostele Nanebevzetí Panny Marie v Počaplech, po novoroční mši v neděli 1. ledna. V článku se dozvíte další místa kde se bude koledovat. Na viděnou!

Sháníme kolegyni

Rádi bychom přijali nové zaměstnance. Znáte někoho s chutí a energií, kdo by rád pracoval v sociálních službách a staral se o rodiny, které mají obtíže s penězi, s prací, ve vztahu? Rozklikněte prosím nadpis článku a čtěte dál.

Poděkování za zorganizování sbírky

Děkujeme kolektivu berounské Jazykové školy Hany Vavrečkové za sbírku ošacení pro naše klienty. Materiální pomoc je v terénu moc potřebná, děkujeme za podporu!

Vánoční dekorace Šicí dílny k prodeji

Naše šikovné paní ze Šicí dílny mají našité panenky - andělíčky s vánočním kořením v bříšku, ozdoby na stromeček, taštičky a spoustu chňapek s vánoční tématikou. Nakoupit můžete přímo v dílně anebo na vánočních trzích, kterých se účastníme:

Berounská Noc venku se Sašou Uhlovou

Ve čtvrtek 23.11. nasměrují návštěvníci sálu Gymnázia J.Barranda počtvrté pozornost k lidem na okraji společnosti. Prodiskutovat sociální témata přijede Saša Uhlová, novinářka, o jejíž reportážích z prostředí nejhůře placených zaměstnání, se mluví jako o české žurnalistické události roku. V průběhu večera vystoupí také divadelní soubor DivaDno, ve kterém účinkují lidé bez domova.

Potravinová sbírka

V sobotu 11. 11. se konal 5. ročník Národní potravinové sbírky. V Berouně v Penny Marketu jsme žádali o dar potravin a drogistického zboží již počtvrté a nově jsme se zapojili v prodejnách Billa v Berouně a v Hořovicích. Celkem jste nám darovali úžasných 1663 kg pomoci, kterou distribuujeme lidem v nouzi.