S.A.S. Betlém (sociálně aktivizační služba)

Jste v obtížné životní situaci a nevíte si rady?

Vedoucí služby: Bc. Klára Pazderová

Poslání služby

Posláním Sociálně aktivizační služby pro rodiny s dětmi Betlém je poskytovat terénní služby rodinám při řešení jejich dlouhodobé nepříznivé sociální situace v jejich přirozeném prostředí.

Co děláme?

• pracujeme s celou rodinou v jejich domácím prostředí na řešení jejich problému

Komu je služba určena

Služba je určena rodinám a dětem z Berouna a okolních obcí, které se mohou ocitnout v obtížné životní situaci nebo se v takové situaci nacházejí.

Obtížnou životní situací rodiny rozumíme například:

• obtíže v rodině (problémy s výchovou dětí; konflikty popř. násilí v rodině; obtížná finanční situace, rozvod, přijetí nového partnera, úmrtí, apod.),
  • obtíže s prací (pokles původních pracovních znalostí, schopností a dovedností, nezaměstnanost po rodičovské dovolené, šikana na pracovišti, nerovné podmínky mužů a žen v práci, výpověď apod.),
  • obtíže s trávením volného času (sociální izolace rodičů, rezignace na zajímavé trávení volného času např. z důvodu neexistence dopravních spojení či nedostatku financí apod.)
  • problematický vztah k lidem (neschopnost navázat a udržet fungující přátelské vztahy, neúčinné řešení střetů),
  • obtíže ve vztahu k institucím (při vyřizování běžných úředních záležitostí)

Provozní doba

Po - Pá  8.00 - 17.00

Po předchozí domluvě za Vámi rády přijedeme, nebo se můžeme setkat v kanceláři S.A.S. Betlém, která se nachází v Azylovém domě sv. Josefa na adrese Lochovice 42.

Leták služby zde.

Služba je financována z prostředků Středočeského kraje. Na jejím poskytování se také finančně podílí město Hořovice a Beroun, Nadace J&T a Nadace Agrofert.OPZ

Kontakt    Galerie fotografií z akcí zde

Dětská skupina Beránek uzavřena

V souvislosti s prevencí před infekcí Covid 19 je od dnešního dne, tj. 16. března 2020, do odvolání uzavřena Dětská skupina Beránek pro předškolní děti. Děkujeme za pochopení.

Kde potkáte tříkrálové koledníky?

Od 1. do 14. ledna 2018 můžete v Berouně a okolí potkat skupinky králů v kostýmech i bez, děti i dospělé. V našem regionu začne sbírka v Kostele Nanebevzetí Panny Marie v Počaplech, po novoroční mši v neděli 1. ledna. V článku se dozvíte další místa kde se bude koledovat. Na viděnou!

Sháníme kolegyni

Rádi bychom přijali nové zaměstnance. Znáte někoho s chutí a energií, kdo by rád pracoval v sociálních službách a staral se o rodiny, které mají obtíže s penězi, s prací, ve vztahu? Rozklikněte prosím nadpis článku a čtěte dál.

Vánoční dekorace Šicí dílny k prodeji

Naše šikovné paní ze Šicí dílny mají našité panenky - andělíčky s vánočním kořením v bříšku, ozdoby na stromeček, taštičky a spoustu chňapek s vánoční tématikou. Nakoupit můžete přímo v dílně anebo na vánočních trzích, kterých se účastníme:

Berounská Noc venku se Sašou Uhlovou

Ve čtvrtek 23.11. nasměrují návštěvníci sálu Gymnázia J.Barranda počtvrté pozornost k lidem na okraji společnosti. Prodiskutovat sociální témata přijede Saša Uhlová, novinářka, o jejíž reportážích z prostředí nejhůře placených zaměstnání, se mluví jako o české žurnalistické události roku. V průběhu večera vystoupí také divadelní soubor DivaDno, ve kterém účinkují lidé bez domova.

Potravinová sbírka

V sobotu 11. 11. se konal 5. ročník Národní potravinové sbírky. V Berouně v Penny Marketu jsme žádali o dar potravin a drogistického zboží již počtvrté a nově jsme se zapojili v prodejnách Billa v Berouně a v Hořovicích. Celkem jste nám darovali úžasných 1663 kg pomoci, kterou distribuujeme lidem v nouzi.

Kancelář S.A.S. Betlém na nové adrese

O bezplatnou podporu a pomoc při řešení obtížných životních situací sociálně aktivizační služby pro rodiny s dětmi můžete požádat na adrese Lochovice 42, po domluvě je setkání možné také na adrese Bezručova 928 v Berouně. Pro pomoc kontaktujte vedoucí Betlému, Kláru Pazderovou, DiS. na tel. 724 057 670.

Výroční zpráva Farní charity Beroun 2016

Kolika klientům Farní charita Beroun pomohla v roce 2016? Kolika lidem jsme dali práci, ale i kolik všechno kolem stálo? Významné události, novinky loňska, spousta fotografií a jiné nezbytnosti ..čtěte ve výroční zprávě FCHB za rok 2016 zde

V Berouně se replyšuje

Zaznamenali jste reklamu s VVrkou a LEOPRDem? V reklamě na perlivý nápoj už není pes fofolák, ale sympatické duo zvláštních plyšáků. A věděli jste kde se replyšuje a že Replyšovna z reklamy je vlastně Šicí dílna Farní charity Beroun? Nyní práci šikovných, dlouhodobě nezaměstnaných žen z dílny, ocení 5 tisíc majitelů zreplyšovaných zvířátek.

Vydařené trhy. Děkujeme za podporu!

Beroun se o víkendu opět zaplnil návštěvníky z širokého okolí a my jsme na oba dny Hrnčířských trhů tradičně připravili benefiční točení na kruhu. Do pokladničky jste našemu hrnčíři Jakubovi vložili 3 817 Kč. Dalších úžasných 26 587 Kč získala Šicí dílna prodejem chňapek, taštiček, ubrusů a nejrůznějších zvířátek. Také děkujeme panu Mrázovi, který nám poskytl dar ve výši 1 500 Kč a především panu Izbickému za možnost prezentace Farní charity Beroun.