Sociální služba - Podpora rodin a sociální práce s dětmi a mládeží

V oblasti sanace rodiny se orientujeme na rodiny sociálně znevýhodněné. Péči obracíme na děti a mládež žijící v těchto rodinách nebo na děti a mládež ohrožené rizikovými způsoby života.

Rodičům a dětem slouží v Lochovicích a v Berouně S.A.S Betlém. V Lochovicích jsme vybudovali a v prosinci roku 2010 otevřeli Azylový dům pro matky/otce s dětmi v tísni s kapacitou 10 lůžek pro dospělé a 20 lůžek pro děti včetně krizového lůžka pro krátkodobý pobyt. V lednu 2016 jsme rozšířili jeho kapacitu o pokoj pro ženy v tísni.

Azylový dům pro matky/otce s dětmi v tísni v LochovicíchHřiště za domem slouží klientům ke hře i odpočinku

Zobrazit články z rubriky:  S.A.S. BetlémAzylový dům pro matky/otce s dětmi

Adventní koncert v Lochovicích: 16. prosince od 18:00 v kostele sv. Ondřeje

Na třetí adventní neděli pořádá Charita Beroun druhý adventní koncert. Tentokrát v Lochovicích, kde sídlí náš Azylový dům sv. Josefa pro rodiny. Vystoupí souboru Macechy. V kostele sv. Ondřeje od 18:00. Těšíme se na Vás.

Hledáme pracovníka v sociálních službách pro Azylový dům sv. Josefa

Do našeho malého kolektivu v Azylovém domě pro rodiny v tísni v Lochovicích hledáme spolehlivou osobu s citem pro práci s lidmi na HPP.

Charita Beroun se účastní Národní potravinové sbírky

V sobotu 10. listopadu 2018 se můžete při nákupu v Bille Beroun a Hořovice potkat s pracovníky Charity Beroun a přispět libovolnou potravinou nebo drogistickým zbožím do Národní potravinové sbírky.

Lenka a kluci už mají pračku, ledničku a postele

Lenka a její kluci už mají pračku, ledničku i postele. Naše facebooková výzva měla velký ohlas. Děkujeme.

Restaurant day Beroun 19.5.2018

Celosvětový food festival, při kterém si úplně každý  může otevřít svoji restauraci / kavárnu / cukrárnu / bistro / bar na JEDEN DEN!

Kde a kde: Zborovské nám, Beroun. SOBOTA 19.5.

Za Charitu Beroun Vás pohostí Azylový dom pro rodiny s dětmi z Lochovic. Více na http://beroun.charita.cz/akce/restaurant-day-beroun-19-5/

Srdíčková brož Dobré vůle

Pro naši veřejnou sbírku Dobrá vůle ( http://www.dobra-vule.cz/) vytvořila berounská výtvarnice Jana Kubásková textilní brož se "SRDCEM", kterou na naší akcích uvidíte na našich dobrovolnících. Poprvé ji můžete spatřit na koncertě Suzuki Music Columbus 27.3. od 18,30 na Plzeňce.

Chudoba je dědičná, mladým chybí vzdělání i vzory,

Martina Veverková, sociální analytička Charity ČR. Foto: Aleš Masner

říká Martina Veverková, sociální analytička z Charity Česká republika v rozhovoru na DVTV. V Česku je možné zadlužit děti bez vlastního přičinění a kumulují se jim problémy spojené se sociálním vyloučením, říká.

Proč bych měl jít na benefiční koncert?

Rozhovor s producentkou Lenkou Koumarovou z The Prague Concert Co. s.r.o. o Benefičním koncertu SUZUKI MUSIC COLUMBUS pro Dobrou vůli.

1. benefiční koncert

Zveme vás na 1. benefiční koncert Suzuki Music Columbus pro Dobrou vůli. Koncert zahajuje oslavy 25. výročí Charity Beroun působící v regionu v oblasti sociálních služeb. V úterý 27.3.2018 od 18,30 si můžete na Plzeňce v Berouně vychutnat krásný a jedinečný hudební zážitek. Kromě zážitku si odnesete i dobrý pocit, že jste svojí účastí přispěli na dobrou věc. Výtěžek ze vstupenek bude věnován Azylovému domu pro rodiny s dětmi v Lochovicích.

Kde potkáte tříkrálové koledníky?

Od 1. do 14. ledna 2018 můžete v Berouně a okolí potkat skupinky králů v kostýmech i bez, děti i dospělé. V našem regionu začne sbírka v Kostele Nanebevzetí Panny Marie v Počaplech, po novoroční mši v neděli 1. ledna. V článku se dozvíte další místa kde se bude koledovat. Na viděnou!