Podpora rodin s dětmi

V oblasti sanace rodiny se orientujeme na rodiny sociálně znevýhodněné. Péči obracíme i na děti a mládež žijící v těchto rodinách.

Rodičům a dětem na Berounsku slouží sociální služba S.A.S Betlém. V Lochovicích jsme vybudovali a v prosinci roku 2010 otevřeli Azylový dům pro matky/otce s dětmi v tísni s kapacitou 10 lůžek pro dospělé a 20 lůžek pro děti včetně krizového pokoje pro krátkodobý pobyt. V lednu 2016 jsme rozšířili jeho kapacitu o Azylovvý dům pro ženy.

Azylový dům pro matky/otce s dětmi v tísni v LochovicíchHřiště za domem slouží klientům ke hře i odpočinku

Zobrazit články z rubriky:  S.A.S. BetlémAzylový dům pro matky/otce s dětmi v tísni

JARNÍ KOLO POTRAVINOVÉ SBÍRKY 24. 4. 2021

Sbírka potravin je dnem solidarity, při kterém může každý pomoci tím nejjednodušším způsobem, darem trvanlivých potravin a drogerie. I vy se můžete zapojit. Přijďte nakoupit do vybraných prodejen, pro potřebné klienty Charity Beroun budeme na svatojiřskou sobotu Vaše dary sbírat ve „velké“ Bille v Berouně. Co našim klientům především z řad rodin s dětmi nejvíce chybí, najdete na letácích přímo v obchodě. A pokud byste se chtěli zapojit i jako dobrovolníci, kteří zajišťují skládání a převoz nasbíraných potravin, neváhejte se ozvat na tel. 733 741 269 paní Ivaně Vašků. Děkujeme.

DARÁNEK

„Říkají mi Daránek. Jmenuji se podle darů, které pomáhají dětem.

Jsem vždycky tam, kde mě maličcí a bezbranní potřebují.

Připojte se k velikonoční vlně dobrých skutků a podpořte moje poslání.“

Daránek pomáhá dětem, aby to ti nejmenší měli co nejlehčí. Je darem, který pomáhá, symbolem jara lidského života, nevinného a bezbranného dětství, i nadějí na nový začátek. Přináší jim totiž to, co opravdu potřebují – bezpečí domova, potřebnou péči i rovné šance na startu do života, protože dobře rozumí jejich potřebám.

Charita stojí vždy na straně rodin s dětmi v tíživé situaci, obětí domácího násilí i mládeže ve vyloučených lokalitách. Organizujeme pomoc, informujeme a jsme tam, kde je potřeba. To ale není možné bez vašeho přispění. Děkujeme všem, kteří se rozhodnou chundelatého Daránka podpořit a během velikonočního a jarního období přispějí na pomoc dětem.

Převodem na sbírkový účet: 44665522/0800, VS 9119

OD 1. 4. 2021 DOJDE K NAVÝŠENÍ PLATEB za ubytování ve všech našich azylových domech

Azylový dům sv. Josefa pro matky, otce s dětmi v tísni (Lochovice 42). Platba za dospělou osobu se zvýší na 100 Kč/den, za dítě 70 Kč/den. Azylový dům sv. Josefa pro ženy (Lochovice 42) – cena se zvyšuje na 130 Kč/den. Azylový dům sv. Jakuba pro muže (Roháče z Dubé 131, Beroun) – cena se zvyšuje na 130 Kč/den.

Poděkování Nadaci Jistota

Nadace Jistota Komerční banky byla vůbec první nadací, která nám nabídla pomoc v době, kdy začala koronavirová krize. Patří jí za to velký dík.

5 otázek pro vedoucí Azylového domu v Lochovicích Alenu Novákovou

Rozhovor s paní Bc. Alena Novákovou, vedoucí Azylového domu pro rodiny s dětmi v tísni a Azylového domu pro ženy v tísni v Lochovicích.

Dětská skupina Beránek uzavřena

V souvislosti s prevencí před infekcí Covid 19 je od dnešního dne, tj. 16. března 2020, do odvolání uzavřena Dětská skupina Beránek pro předškolní děti. Děkujeme za pochopení.

Adventní koncert v Lochovicích se koná v neděli 8. 12. od 18:00

8.12. 2019 se v kostele sv. Ondřeje v Lochovicích od 18:00 koná advnentní koncert pořádaný Azylovým domem sv. Josefa pro rodiny s dětmi Charity Beroun. Zahraje a zazpívá soubor Macechy spolu s přáteli. Těšíme se na Vás v neděli v Lochovicích.

Adventní koncert v Lochovicích: 16. prosince od 18:00 v kostele sv. Ondřeje

Na třetí adventní neděli pořádá Charita Beroun druhý adventní koncert. Tentokrát v Lochovicích, kde sídlí náš Azylový dům sv. Josefa pro rodiny. Vystoupí souboru Macechy. V kostele sv. Ondřeje od 18:00. Těšíme se na Vás.

Charita Beroun se účastní Národní potravinové sbírky

V sobotu 10. listopadu 2018 se můžete při nákupu v Bille Beroun a Hořovice potkat s pracovníky Charity Beroun a přispět libovolnou potravinou nebo drogistickým zbožím do Národní potravinové sbírky.

Lenka a kluci už mají pračku, ledničku a postele

Lenka a její kluci už mají pračku, ledničku i postele. Naše facebooková výzva měla velký ohlas. Děkujeme.

Tříkrálová sbírka 2021

Charita Beroun