DARÁNEK

Podpora rodin s dětmi

V oblasti sanace rodiny se orientujeme na rodiny sociálně znevýhodněné. Péči obracíme i na děti a mládež žijící v těchto rodinách.

Rodičům a dětem na Berounsku slouží sociální služba S.A.S Betlém. V Lochovicích jsme vybudovali a v prosinci roku 2010 otevřeli Azylový dům pro matky/otce s dětmi v tísni s kapacitou 10 lůžek pro dospělé a 20 lůžek pro děti včetně krizového pokoje pro krátkodobý pobyt. V lednu 2016 jsme rozšířili jeho kapacitu o Azylovvý dům pro ženy.

Azylový dům pro matky/otce s dětmi v tísni v LochovicíchHřiště za domem slouží klientům ke hře i odpočinku

Zobrazit články z rubriky:  S.A.S. BetlémAzylový dům pro matky/otce s dětmi v tísni

DARÁNEK

„Říkají mi Daránek. Jmenuji se podle darů, které pomáhají dětem.

Jsem vždycky tam, kde mě maličcí a bezbranní potřebují.

Připojte se k velikonoční vlně dobrých skutků a podpořte moje poslání.“

Daránek pomáhá dětem, aby to ti nejmenší měli co nejlehčí. Je darem, který pomáhá, symbolem jara lidského života, nevinného a bezbranného dětství, i nadějí na nový začátek. Přináší jim totiž to, co opravdu potřebují – bezpečí domova, potřebnou péči i rovné šance na startu do života, protože dobře rozumí jejich potřebám.

Charita stojí vždy na straně rodin s dětmi v tíživé situaci, obětí domácího násilí i mládeže ve vyloučených lokalitách. Organizujeme pomoc, informujeme a jsme tam, kde je potřeba. To ale není možné bez vašeho přispění. Děkujeme všem, kteří se rozhodnou chundelatého Daránka podpořit a během velikonočního a jarního období přispějí na pomoc dětem.

Převodem na sbírkový účet: 44665522/0800, VS 9119

OD 1. 4. 2021 DOJDE K NAVÝŠENÍ PLATEB za ubytování ve všech našich azylových domech

Azylový dům sv. Josefa pro matky, otce s dětmi v tísni (Lochovice 42). Platba za dospělou osobu se zvýší na 100 Kč/den, za dítě 70 Kč/den. Azylový dům sv. Josefa pro ženy (Lochovice 42) – cena se zvyšuje na 130 Kč/den. Azylový dům sv. Jakuba pro muže (Roháče z Dubé 131, Beroun) – cena se zvyšuje na 130 Kč/den.

Poděkování Nadaci Jistota

Nadace Jistota Komerční banky byla vůbec první nadací, která nám nabídla pomoc v době, kdy začala koronavirová krize. Patří jí za to velký dík.

5 otázek pro vedoucí Azylového domu v Lochovicích Alenu Novákovou

Rozhovor s paní Bc. Alena Novákovou, vedoucí Azylového domu pro rodiny s dětmi v tísni a Azylového domu pro ženy v tísni v Lochovicích.

Dětská skupina Beránek uzavřena

V souvislosti s prevencí před infekcí Covid 19 je od dnešního dne, tj. 16. března 2020, do odvolání uzavřena Dětská skupina Beránek pro předškolní děti. Děkujeme za pochopení.

Adventní koncert v Lochovicích se koná v neděli 8. 12. od 18:00

8.12. 2019 se v kostele sv. Ondřeje v Lochovicích od 18:00 koná advnentní koncert pořádaný Azylovým domem sv. Josefa pro rodiny s dětmi Charity Beroun. Zahraje a zazpívá soubor Macechy spolu s přáteli. Těšíme se na Vás v neděli v Lochovicích.

Adventní koncert v Lochovicích: 16. prosince od 18:00 v kostele sv. Ondřeje

Na třetí adventní neděli pořádá Charita Beroun druhý adventní koncert. Tentokrát v Lochovicích, kde sídlí náš Azylový dům sv. Josefa pro rodiny. Vystoupí souboru Macechy. V kostele sv. Ondřeje od 18:00. Těšíme se na Vás.

Charita Beroun se účastní Národní potravinové sbírky

V sobotu 10. listopadu 2018 se můžete při nákupu v Bille Beroun a Hořovice potkat s pracovníky Charity Beroun a přispět libovolnou potravinou nebo drogistickým zbožím do Národní potravinové sbírky.

Lenka a kluci už mají pračku, ledničku a postele

Lenka a její kluci už mají pračku, ledničku i postele. Naše facebooková výzva měla velký ohlas. Děkujeme.

Restaurant day Beroun 19.5.2018

Celosvětový food festival, při kterém si úplně každý  může otevřít svoji restauraci / kavárnu / cukrárnu / bistro / bar na JEDEN DEN!

Kde a kde: Zborovské nám, Beroun. SOBOTA 19.5.

Za Charitu Beroun Vás pohostí Azylový dom pro rodiny s dětmi z Lochovic. Více na http://beroun.charita.cz/akce/restaurant-day-beroun-19-5/

Tříkrálová sbírka 2021

Charita Beroun