Prezentační akce

V rámci projektu „Farní charita Beroun pomáhá neformálním pečovatelům“ proběhne během tří let několik velkých prezentačních akcí. Ty se budou konat na náměstích vybraných měst našeho regionu. Zde nás budete moci podpořit, seznámit se s naším projektem, s činností naší organizace. Zdarma vám provedeme testy paměti, vyšetření tlaku či cukru, bude zde výtvarná dílnička pro děti i občerstvení.

První velká prezentační akce proběhla 12. dubna 2017 od 10 do 18 hodin na Palackého náměstí v Hořovicích a 20. září 2017 se na vás těšíme na Husově náměstí v Berouně.

Přesný program všech aktivit vždy na dané čtvrtletí najdete zde.

Kontakt:
Bc. Veronika Maslíková, tel. 725 923 181, sluzbyproseniory@charita-beroun.cz

Projekt "Farní charita Beroun pomáhá neformálním pečovatelům" je spolufinancován Evropskou unií.

Logo OPZ barevné

Jak při péči o seniora myslet i na sebe?

Jak při péči myslet i na sebe a nevyčerpat se? Dozvíte se na semináři pořádaném Charitou Beroun, vystoupí paní doktorka Jaroslava Dvořáková. V Jiné kávě dne 6. listopadu 2018 od 17:00.

ROZBĚHALI JSME S VÁMI BEROUN. VÝTĚŽEK BĚHU PROTI DEMENCI ČINÍ 57.045,- KČ

Děkujeme všem běžcům, kteří pro nás rozběhali Beroun!

13.9. 2018: PŘEDNÁŠKA PhDr. J. DVOŘÁKOVÉ NA TÉMA ALZHEIMEROVY NEMOCI V HOŘOVICÍCH

FARNÍ CHARITA BEROUN VÁS 13. ZÁŘÍ 2018 OD 17:00 SRDEČNÉ ZVE NA DALŠÍ PŘEDNÁŠKU O ALZHEIMEROVĚ NEMOCI. TENTOKRÁT V CAFÉ HANAU NA HOŘOVICKÉM ZÁMKU.

ROZBĚHÁME BEROUN

19. září 2018 se koná 2. charitativní běh Berounem s podtitulem "Běh proti demenci" ve prospěch Domova sv. Anežky České.

Zveme vás na přednášku do Černošic

Ano, ztráta paměti či zmatené chování mohou být příznaky Alzheimerovy nemoci či jiného typu demence. Mnohdy jsou těžko rozeznatelné a bývají přehlíženy, což je důvodem opožděné diagnózy. Nemocní nedokáží plnit jednoduché pracovní úkoly a častěji zapomínají. Trpí někdo z vašeho okolí podobnými příznaky? Chcete se dozvědět více? Přijďte na přednášku v rámci cyklu Alzheimerova nemoc a jiné typy demence, na téma AKTIVIZACE. Ve středu 2.5.2018 od 17 hod,  Club Kino (Černošice, Fügnerova 263)

seminar 2018 05 Cernosice.pdf

Kde potkáte tříkrálové koledníky?

Od 1. do 14. ledna 2018 můžete v Berouně a okolí potkat skupinky králů v kostýmech i bez, děti i dospělé. V našem regionu začne sbírka v Kostele Nanebevzetí Panny Marie v Počaplech, po novoroční mši v neděli 1. ledna. V článku se dozvíte další místa kde se bude koledovat. Na viděnou!

Sháníme kolegyni

Rádi bychom přijali nové zaměstnance. Znáte někoho s chutí a energií, kdo by rád pracoval v sociálních službách a staral se o rodiny, které mají obtíže s penězi, s prací, ve vztahu? Rozklikněte prosím nadpis článku a čtěte dál.

Vánoční dekorace Šicí dílny k prodeji

Naše šikovné paní ze Šicí dílny mají našité panenky - andělíčky s vánočním kořením v bříšku, ozdoby na stromeček, taštičky a spoustu chňapek s vánoční tématikou. Nakoupit můžete přímo v dílně anebo na vánočních trzích, kterých se účastníme:

Berounská Noc venku se Sašou Uhlovou

Ve čtvrtek 23.11. nasměrují návštěvníci sálu Gymnázia J.Barranda počtvrté pozornost k lidem na okraji společnosti. Prodiskutovat sociální témata přijede Saša Uhlová, novinářka, o jejíž reportážích z prostředí nejhůře placených zaměstnání, se mluví jako o české žurnalistické události roku. V průběhu večera vystoupí také divadelní soubor DivaDno, ve kterém účinkují lidé bez domova.

Potravinová sbírka

V sobotu 11. 11. se konal 5. ročník Národní potravinové sbírky. V Berouně v Penny Marketu jsme žádali o dar potravin a drogistického zboží již počtvrté a nově jsme se zapojili v prodejnách Billa v Berouně a v Hořovicích. Celkem jste nám darovali úžasných 1663 kg pomoci, kterou distribuujeme lidem v nouzi.