Neformální péče

Každý pečující, který se stará o člověka s projevy demence, je touto situací velmi zásadně ovlivněn. Péče o takového člověka stojí hodně úsilí, navíc není možné se na tuto situaci zcela připravit. Můžete se alespoň seznámit s tím, co bude váš příbuzný postupem času potřebovat a jaká úskalí budete muset pravděpodobně zdolávat.

Proto v rámci projektu „Farní charita Beroun pomáhá neformálním pečovatelům“ nabízíme ucelený systém pomoci pečujícím.

Máte možnost stát se součástí svépomocné skupiny, využít odborné poradenství nebo se zúčastnit vzdělávacích a prezentačních akcí.

Kontakt:
Bc. Veronika Maslíková, tel. 725 923 181, sluzbyproseniory@charita-beroun.cz

Projekt "Farní charita Beroun pomáhá neformálním pečovatelům" je spolufinancován Evropskou unií.

Logo OPZ barevné

Zobrazit články z rubriky:

Děti ze ZŠ Tlustice na Den matek zazpívaly v Azylovém domě sv. Josefa pro rodiny s dětmi

V úterý 14. 5. 2019 přijela do AD sv. Josefa paní učitelka Bára Závadová ze ZŠ v Tlustici s několika svými žáky, kteří u příležitosti Dne matek všem maminkám, ubytovaným v AD přednesli básničky a předali drobné dárky. Za milé vystoupení moc děkujeme.

Levandulové políčko zasadili dobrovolníci z Microsoftu a Skype

Jaro-čas dobrovolničení. V pátek 17. května jsme u nás v Domě Charity v Cjathamlově ulici přivítali skupinu mladých dobrovolníků z firem Microsoft a Skype. Výsledkem jejich práce a úsilí je zbrusu nové políčko s levandulemi, které zkrášluje okolí Domova sv. Anežky České a nabídne klientům tohoto zařízení nové možnosti aktivizace.

Dobrovolníci z Komerční banky pracovali pro Domov sv. Anežky České

Děkujeme bezva partě 12 dobrovolníků, zaměstnanců Komerční banky, kteří v pátek 3. května navzdory chladnému a deštivému počasí přijeli do Domova sv. Anežkdy České na zahradní práce.

Charita Beroun na Hrnčířských trzích: výrobky šicí dílny a točení na kruhu pro Dobrou vůli

4. a 5. května bude mít Charita Beroun zastoupení na tradičních berounských Hrnčířských trzích. Najdete nás u stánku s prodejem výrobků šicí dílny a s hrnčířským kruhem, kde si zájemci mohou zkusit pod vedením odborníka sami za příspěvek ve výši 30,- Kč vytočit hrneček.

AIRE rozproudilo KD Plzeňka. Rehabilitační nemocnice Beroun podpořila Charitu Beroun

Máme za sebou 2. ročník představení pro veřejnou sbírku Dobrá vůle. Rehabilitační nemocnice Beroun věnovala Charitě Beroun šek v hodnotě 100.000,- Kč.

Charita Beroun hledá pečovatelku do terénního programu pro seniory

Terénní program pro seniory a osoby se zdravotním postižením přijme pečovatelku do domácností uživatelů služby v Berouně a v okolí.

Flamenco v Berouně pro sbírku Dobrá vůle

Pokud se Vám líbila atmosféra loňského koncertu Dobré vůle souboru Columbus Music Orchestra, zveme co nejsrdečněji na další setkání. Compaňía Danza Flamenca Virginia Delgado vystoupí 25. dubna 2019 v KD Plzeňka od 19:00.
Vstupné 200,- Kč. Výtěžek akce poputuje na konto Dobré vůle Charity Beroun.

Výprodej oděvů obchůdků Dobré vůle

Akce se koná již tuto sobotu 2. března 2019 na Seydlově náměstí v klubovně na faře od 9:00 do 12:00. Může být lepší program na tuto sobotu?

Charita Beroun přijme sociálního pracovníka pro oblast osob bez přístřeší

Charita Beroun hledá do svého týmu nového kolegu, kolegyni, člověka, který má rád řád a umí ho dodržovat, ale zároveň má srdce na pravém místě.

Tříkrálová sbírka na Berounsku vynesla téměř 214.000,- Kč

213.945,- Kč. Takový je nový rekordní výtěžek Tříkrálové sbírky na Berounsku. Podepsána je pod ním Charita Beroun, práce dobrovolníků a ochota stovek občanů v ulicích i ve firmách, kam koledníci zavítali. Výtěžek podpoří terénní pečovatelskou službu Charity Beroun.