Informace o zpracování osobních údajů

Cílem těchto informací je poskytnout Vám jako subjektu údajů informace o tom, jaké osobní údaje organizace Charita Beroun shromažďuje, k jakým účelům je využívá, a kde můžete získat informace o Vašich osobních údajích, které organizace zpracovává.

Kontakt na Správce osobních údajů:
Charita Beroun, Cajthamlova 169, 266 01 Beroun
IČO 47514329
Tel: 313 030 400, e-mail: sekretariat@charita-beroun.cz

 

  1. JAKÉ OSOBNÍ ÚDAJE A PO JAKOU DOBU O VÁS OSOBNÍ ÚDAJE ZPRACOVÁVÁME?

Osobní údaje a citlivé údaje Charita Beroun, dále jen CHB zpracovává v souladu s Nařízením Evropského parlamentu a Rady (EU) 2016/679 ze dne 27. dubna 2016 o ochraně fyzických osob v souvislosti se zpracováním osobních údajů a o volném pohybu těchto údajů a o zrušení směrnice 95/46/ES (obecné nařízení o ochraně osobních údajů; dále jen „Nařízení“) a dále v souladu s vnitrostátními právními předpisy v oblasti ochrany osobních údajů.

Vedeme databázi osobních a citlivých údajů svých klientů a jsme správci těchto údajů:

  • osobní údaje a citlivé údaje, které CHB získává a zpracovává v souvislosti s poskytováním služeb,
  • osobní údaje k jednoznačné a nezaměnitelné identifikaci,
  • osobní údaje umožňující CHB kontakt s Vámi,
  • osobní údaje související se vzájemnými vztahy CHB a dalších osob.

Osobní údaje CHB zpracovává v případě plnění zákonných povinností po dobu stanovenou právními předpisy; v případě zpracování nezbytného pro splnění smlouvy, po dobu nutnou k zajištění vzájemných práv a povinností vyplývajících ze smlouvy, tj. vždy minimálně po dobu trvání smlouvy; v případě zpracování na základě souhlasu subjektu údajů po dobu uvedenou v souhlasu či do jeho odvolání. Po skončení doby oprávněného zpracování CHB přestává Vaše osobní údaje zpracovávat a zajistí jejich likvidaci v souladu s relevantními právními předpisy.

 

  1. K JAKÝM ÚČELŮM A NA ZÁKLADĚ, JAKÝCH PRÁVNÍCH TITULŮ VAŠE OSOBNÍ ÚDAJE ZPRACOVÁVÁME?

Pro účely realizace smluvního vztahu se subjektem údajů při poskytování služeb, tzn. jednání o uzavření smlouvy nebo o její změně, oboustranné plnění práv a povinností ze smlouvy, a dále ochrana práv a právem chráněných zájmů správce (zejména zajištění a uplatnění právních nároků ze smlouvy).

Pro účely vedení obchodní dokumentace a další účely související s poskytováním služeb CHB, a souvisejících činností na základě plnění zákonných povinností správce.

Pro svou vnitřní potřebu, především pro ochranu našich práv a oprávněných zájmů, zejm. k vyhodnocování možných rizik, ke sledování kvality služeb a optimalizaci poskytovaných služeb.

Pro obchodní a marketingové účely, tzn. zejména nabízení dalších s poskytnutou službou nesouvisejících služeb, včetně šíření obchodních sdělení, podle zákona č. 480/2004 Sb., o některých službách informační společnosti, ve znění pozdějších předpisů, a to na základě dobrovolně poskytnutého souhlasu se zpracováním osobních údajů. *

* V případě dobrovolného poskytnutého souhlasu je pouze na Vašem svobodném rozhodnutí, zda svůj souhlas v námi navrženém rozsahu poskytnete. Rozsahem poskytnutého souhlasu je CHB vázána. Poskytnutý souhlas je možné kdykoliv odvolat. V případě, že souhlas odvoláte, je CHB povinna ukončit zpracování Vašich osobních údajů zpracovaných na základě poskytnutého souhlasu v přiměřené době, která odpovídá technickým a administrativním možnostem CHB. Souhlas se zpracováním osobních údajů můžete opětovně CHB udělit.

 

  1. KOMU MŮŽEME A / NEBO MUSÍME VAŠE OSOBNÍ ÚDAJE POSKYTNOUT?

Státním orgánům, resp. subjektům veřejné moci v případech, kdy CHB poskytnutí osobních údajů ukládají zákony – jde zejména o orgány státní správy, soudy, orgány činné v trestním řízení, orgány dohledu, exekutory, notáře, insolvenční správce apod.;

Našim zpracovatelům, kteří pro CHB provádějí částečné či úplné zpracování osobních údajů na základě příslušné smlouvy;

Dalším subjektům, je-li to nezbytné pro ochranu našich práv, např. pojišťovnám, soudům, soudním exekutorům, dražebníkům; rozsah poskytnutých osobních údajů je omezen na údaje nezbytné pro úspěšné uplatnění nároku;

Dalším subjektům, a to s Vaším souhlasem.

 

  1. JAKÁ MÁTE PRÁVA VE VZTAHU KE ZPRACOVÁNÍ OSOBNÍCH ÚDAJŮ?

Vyžádat si informaci o tom, jaké osobní údaje o Vás CHB zpracovává, jakožto uplatnit i další níže uvedená práva můžete na adrese:

Charita Beroun, Cajthamlova 169, 266 01 Beroun
IČO 47514329
Tel: 313 030 400,

nebo na e-mailové adrese: sekretariat@charita-beroun.cz

Jako subjekt údajů jste oprávněn požadovat informaci, zda osobní údaje, které se Vás týkají, jsou či nejsou CHB zpracovávány, a pokud je tomu tak, máte právo získat přístup k těmto osobním údajům a k informacím o:

  • účelu zpracování osobních údajů,
  • kategorii dotčených osobních údajů,
  • příjemci nebo kategorii příjemců osobních údajů,
  • době, po kterou budou osobní údaje uchovávány,
  • zdrojích osobních údajů,
  • skutečnosti, zda dochází k automatizovanému rozhodování, včetně profilování.

Společnost Vám poskytne první kopii zpracovávaných osobních údajů bezplatně. Za další kopie či v případě, že je žádost zjevně nedůvodná nebo nepřiměřená, může CHB požadovat úhradu nákladů spojených s poskytnutím informace, např. náklady na poštovné.

V případě, že jste osobní údaje poskytli CHB na základě souhlasu, máte právo:

  • získat osobní údaje, které jste nám poskytli, ve strukturovaném, běžně používaném a strojově čitelném formátu, a právo předat tyto údaje jinému správci,
  • na to, aby osobní údaje byly předány přímo jedním správcem správci druhému, je-li to technicky proveditelné.

Pokud zjistíte nebo pokud se domníváte, že při zpracování Vašich osobních údajů došlo ze strany CHB k porušení Vašich práv či k porušení povinností stanovených Nařízením či vnitrostátními právními předpisy v oblasti ochrany osobních údajů, můžete se domáhat nápravy s využitím všech prostředků, které subjektu údajů k tomu platná právní úprava poskytuje, zejména můžete CHB požádat o:

  • opravu či výmaz (likvidaci) těchto osobních údajů (vyjma případu, kdy je zpracování nezbytné pro splnění právní povinnosti), popřípadě
  • omezení (blokaci) zpracování.

Společnost Vás vždy bez zbytečného odkladu, v každém případě do jednoho měsíce od obdržení žádosti, bude informovat o vyřízení Vaší žádosti.

Se svými podněty se můžete obrátit i přímo na Úřad pro ochranu osobních údajů.

Úřad pro ochranu osobních údajů 

adresa: Pplk. Sochora 27, 170 00 Praha 7

tel.: 234 665 111 web: www.uoou.cz

 

  1. ZMĚNA VAŠICH OSOBNÍCH ÚDAJŮ

Pro náležité a správné zpracování je třeba CHB oznámit jakoukoliv změnu Vašich osobních údajů, ke které dojde.

 

Zobrazit články z rubriky:

Hledáme zdravotní sestru do Domova se zvláštním režimem a denního stacionáře pro seniory s demencí

Charita Beroun, největší poskytovatel sociálních služeb v regionu, hledá do svého týmu  zdravotní sestru do Domova se zvláštním režimem a denního stacionáře.

Běh pro charitu se koná 17.9. 2020

Běh pro charitu se koná 17.9. 2020

17. září 2020 se koná již IV. charitativní běh Berounem s podtitulem "Běh pro charitu". Pořádá Charita Beroun za podpory a pod záštitou Města Beroun. Srdečně Vás zveme.

29.8. od 19:30 pořádá Charita Beroun v Letním kině koncert Slunovratu a promítání pohádky Čertí Brko

29.8. od 19:30 pořádá Charita Beroun v Letním kině koncert Slunovratu a promítání pohádky Čertí Brko

29.8.2020 pořádá Charita Beroun v Letním kině Beroun od 19:30 pod záštitou Města Beroun akci SPOLEČNĚ TO ZVLÁDNEME věnovanou všem, kdo na jaře tohoto roku spojili v Berouně a v okolí síly v úsilí pomoci seniorům a dalším zranitelným osobám zůstat mimo ohrožení virem Covid-19. Děkovat budeme dobrovolníkům, nadacím, firmám a osobnostem, které Charitu a Beroun v náročných jarních dnech"podrželi". K tomu zahraje od folková skupina Slunovrat a od 20.30 se podíváme na pohádku Čertí brko.

Vstupné jednotlivci:100,- Kč, vstupné rodinné (2 dospělí a děti):200,- Kč, předprodej v MIC Beroun, vstupenky možno objednat i na marketa.petrickova@charita-beroun.cz.

 

 

 

Poděkování Nadaci Jistota

Poděkování Nadaci Jistota

Nadace Jistota Komerční banky byla vůbec první nadací, která nám nabídla pomoc v době, kdy začala koronavirová krize. Patří jí za to velký dík.

Byli jsme připraveni se v domově ubytovat, vzpomíná Lenka Kutinová, vedoucí DZR

5 otázek pro vedoucí Domova a Stacionáře sv. Anežky České

Rozhovor s paní Lenkou Kutinovou, vedoucí Domova a Stacionáři sv. Anežky České Charity Beroun

5 otázek pro vedoucí Azylového domu v Lochovicích Alenu Novákovou

5 otázek pro vedoucí Azylového domu v Lochovicích Alenu Novákovou

Rozhovor s paní Bc. Alena Novákovou, vedoucí Azylového domu pro rodiny s dětmi v tísni a Azylového domu pro ženy v tísni v Lochovicích.

Děkujeme Výboru dobré vůle - Nadaci Olgy Havlové

Děkujeme Výboru dobré vůle - Nadaci Olgy Havlové

Výbor dobré vůle - Nadace Olgy Havlové podpořila Charitu Beroun v jejím úsilí podpořit a ochránit seniory z Berounska v době epidemie Covid-19. Děkujeme VDV srdečně rovněž za cenný dat pro náš Domov se zvláštním režimem, poloprofesionální pračku.

Pomůcky a dar od GZ Media a Gramofondu pro Domov sv. Anežky České

Pomůcky a dar od GZ Media a Gramofondu pro Domov sv. Anežky České

Světoznámá loděnická společnost GZ Media podpořila Charitu Beroun velmi významnou dodávkou nepostradatelných zdravotních a ochranných pomůcek pro naše pečovatelky v Domově sv. Anežky České. Zároveň prostřednictvím nadace Gramofond, pomáhající na Berounsku, podpořila Domov sv. Anežky České velkorysým finančním darem. Pomoci GZ, díky níž ochráníme seniory, o které pečujeme, si hluboce vážíme a děkujeme za ni.

Poděkování ŠKODA AUTO DigiLab s.r.o.

Poděkování ŠKODA AUTO DigiLab s.r.o.

Dalším, kdo naši organizaci ve zvládání pomoci lidem během epidemie koronaviru pomohl, byla společnost ŠKODA AUTO DigiLab s.r.o. a její dceřinná firma půjčovna aut HopyGo, které nám pro rozvoz materiálu, ochranných pomůcek a dalších aktivit bezplatně zapůjčily dva vozy Superb. Tato pomoc nám přišla vhod. I díky ní jsme již do domácností seniorů na Berounsku mohli rozvést stovky roušek, nákupů a léků. Moc děkujeme! Vážíme si toho.

 

Pomozte nám s Coronavirem i Vy

Pomozte nám s Coronavirem i Vy

Zasláním dárcovské SMS pomůžete Charitě Beroun chránit seniory na Berounsku před Coronavirem. SMS ve tvaru DMS DOBRAVULE 30, 60 nebo 90 můžete zaslat na číslo 8 777. Váš dar bude připsán na konto sbírky Dobrá vůle Charity Beroun. Děkujeme!

Tříkrálová sbírka 2020
Podpořte nás
 

 

 
 

Kontakt - Ústředí organizace

Charita Beroun

IČ: 47514329, DIČ: CZ47514329

č. účtu: 364 904 369/0800

Adresa: Dům Charity, Cajthamlova 169, 266 01 Beroun 4 - Zavadilka

ID datové schránky: ujvg8ez

Telefon: 313 030 400, 603 333 660

E-mail: sekretariat@charita-beroun.cz