Informace o zpracování osobních údajů

Cílem těchto informací je poskytnout Vám jako subjektu údajů informace o tom, jaké osobní údaje organizace Charita Beroun shromažďuje, k jakým účelům je využívá, a kde můžete získat informace o Vašich osobních údajích, které organizace zpracovává.

Kontakt na Správce osobních údajů:
Charita Beroun, Cajthamlova 169, 266 01 Beroun
IČO 47514329
Tel: 313 030 400, e-mail: sekretariat@charita-beroun.cz

1. JAKÉ OSOBNÍ ÚDAJE A PO JAKOU DOBU O VÁS OSOBNÍ ÚDAJE ZPRACOVÁVÁME?

Osobní údaje a citlivé údaje Charita Beroun, dále jen CHB zpracovává v souladu s Nařízením Evropského parlamentu a Rady (EU) 2016/679 ze dne 27. dubna 2016 o ochraně fyzických osob v souvislosti se zpracováním osobních údajů a o volném pohybu těchto údajů a o zrušení směrnice 95/46/ES (obecné nařízení o ochraně osobních údajů; dále jen „Nařízení“) a dále v souladu s vnitrostátními právními předpisy v oblasti ochrany osobních údajů.

Vedeme databázi osobních a citlivých údajů svých klientů a jsme správci těchto údajů:

• osobní údaje a citlivé údaje, které CHB získává a zpracovává v souvislosti s poskytováním služeb,
  • osobní údaje k jednoznačné a nezaměnitelné identifikaci,
  • osobní údaje umožňující CHB kontakt s Vámi,
  • osobní údaje související se vzájemnými vztahy CHB a dalších osob.

Osobní údaje CHB zpracovává v případě plnění zákonných povinností po dobu stanovenou právními předpisy; v případě zpracování nezbytného pro splnění smlouvy, po dobu nutnou k zajištění vzájemných práv a povinností vyplývajících ze smlouvy, tj. vždy minimálně po dobu trvání smlouvy; v případě zpracování na základě souhlasu subjektu údajů po dobu uvedenou v souhlasu či do jeho odvolání. Po skončení doby oprávněného zpracování CHB přestává Vaše osobní údaje zpracovávat a zajistí jejich likvidaci v souladu s relevantními právními předpisy.

1. K JAKÝM ÚČELŮM A NA ZÁKLADĚ, JAKÝCH PRÁVNÍCH TITULŮ VAŠE OSOBNÍ ÚDAJE ZPRACOVÁVÁME?

Pro účely realizace smluvního vztahu se subjektem údajů při poskytování služeb, tzn. jednání o uzavření smlouvy nebo o její změně, oboustranné plnění práv a povinností ze smlouvy, a dále ochrana práv a právem chráněných zájmů správce (zejména zajištění a uplatnění právních nároků ze smlouvy).

Pro účely vedení obchodní dokumentace a další účely související s poskytováním služeb CHB, a souvisejících činností na základě plnění zákonných povinností správce.

Pro svou vnitřní potřebu, především pro ochranu našich práv a oprávněných zájmů, zejm. k vyhodnocování možných rizik, ke sledování kvality služeb a optimalizaci poskytovaných služeb.

Pro obchodní a marketingové účely, tzn. zejména nabízení dalších s poskytnutou službou nesouvisejících služeb, včetně šíření obchodních sdělení, podle zákona č. 480/2004 Sb., o některých službách informační společnosti, ve znění pozdějších předpisů, a to na základě dobrovolně poskytnutého souhlasu se zpracováním osobních údajů. *

* V případě dobrovolného poskytnutého souhlasu je pouze na Vašem svobodném rozhodnutí, zda svůj souhlas v námi navrženém rozsahu poskytnete. Rozsahem poskytnutého souhlasu je CHB vázána. Poskytnutý souhlas je možné kdykoliv odvolat. V případě, že souhlas odvoláte, je CHB povinna ukončit zpracování Vašich osobních údajů zpracovaných na základě poskytnutého souhlasu v přiměřené době, která odpovídá technickým a administrativním možnostem CHB. Souhlas se zpracováním osobních údajů můžete opětovně CHB udělit.

1. KOMU MŮŽEME A / NEBO MUSÍME VAŠE OSOBNÍ ÚDAJE POSKYTNOUT?

Státním orgánům, resp. subjektům veřejné moci v případech, kdy CHB poskytnutí osobních údajů ukládají zákony – jde zejména o orgány státní správy, soudy, orgány činné v trestním řízení, orgány dohledu, exekutory, notáře, insolvenční správce apod.;

Našim zpracovatelům, kteří pro CHB provádějí částečné či úplné zpracování osobních údajů na základě příslušné smlouvy;

Dalším subjektům, je-li to nezbytné pro ochranu našich práv, např. pojišťovnám, soudům, soudním exekutorům, dražebníkům; rozsah poskytnutých osobních údajů je omezen na údaje nezbytné pro úspěšné uplatnění nároku;

Dalším subjektům, a to s Vaším souhlasem.

1. JAKÁ MÁTE PRÁVA VE VZTAHU KE ZPRACOVÁNÍ OSOBNÍCH ÚDAJŮ?

Vyžádat si informaci o tom, jaké osobní údaje o Vás CHB zpracovává, jakožto uplatnit i další níže uvedená práva můžete na adrese:

Charita Beroun, Cajthamlova 169, 266 01 Beroun
IČO 47514329
Tel: 313 030 400,

nebo na e-mailové adrese: sekretariat@charita-beroun.cz

Jako subjekt údajů jste oprávněn požadovat informaci, zda osobní údaje, které se Vás týkají, jsou či nejsou CHB zpracovávány, a pokud je tomu tak, máte právo získat přístup k těmto osobním údajům a k informacím o:

• účelu zpracování osobních údajů,
  • kategorii dotčených osobních údajů,
  • příjemci nebo kategorii příjemců osobních údajů,
  • době, po kterou budou osobní údaje uchovávány,
  • zdrojích osobních údajů,
  • skutečnosti, zda dochází k automatizovanému rozhodování, včetně profilování.

Společnost Vám poskytne první kopii zpracovávaných osobních údajů bezplatně. Za další kopie či v případě, že je žádost zjevně nedůvodná nebo nepřiměřená, může CHB požadovat úhradu nákladů spojených s poskytnutím informace, např. náklady na poštovné.

V případě, že jste osobní údaje poskytli CHB na základě souhlasu, máte právo:

• získat osobní údaje, které jste nám poskytli, ve strukturovaném, běžně používaném a strojově čitelném formátu, a právo předat tyto údaje jinému správci,
  • na to, aby osobní údaje byly předány přímo jedním správcem správci druhému, je-li to technicky proveditelné.

Pokud zjistíte nebo pokud se domníváte, že při zpracování Vašich osobních údajů došlo ze strany CHB k porušení Vašich práv či k porušení povinností stanovených Nařízením či vnitrostátními právními předpisy v oblasti ochrany osobních údajů, můžete se domáhat nápravy s využitím všech prostředků, které subjektu údajů k tomu platná právní úprava poskytuje, zejména můžete CHB požádat o:

• opravu či výmaz (likvidaci) těchto osobních údajů (vyjma případu, kdy je zpracování nezbytné pro splnění právní povinnosti), popřípadě
  • omezení (blokaci) zpracování.

Společnost Vás vždy bez zbytečného odkladu, v každém případě do jednoho měsíce od obdržení žádosti, bude informovat o vyřízení Vaší žádosti.

Se svými podněty se můžete obrátit i přímo na Úřad pro ochranu osobních údajů.

Úřad pro ochranu osobních údajů

adresa: Pplk. Sochora 27, 170 00 Praha 7

tel.: 234 665 111 web: www.uoou.cz

1. ZMĚNA VAŠICH OSOBNÍCH ÚDAJŮ

Pro náležité a správné zpracování je třeba CHB oznámit jakoukoliv změnu Vašich osobních údajů, ke které dojde.

Zobrazit články z rubriky:

TERÉNNÍ PEČOVATELKA

PEČOVATELKA PRO TERÉNNÍ PRÁCI (pracovník v sociálních službách)

Nabízíme: úvazek 0,5 - 0,8, 108 Kč/hod.+ po zkušební době osobní ohodnocení, 3 dny sick days, profesní vzdělávání, zázemí stabilního a dobře fungujícího týmu, zajímavá, pestrá a smysluplná práce

Požadujeme: řidičský průkaz sk. B, fyzické předpoklady pro manipulaci s imobilními uživateli, pozitivní přístup      k práci se seniory a osobami se zdrav. postižením, časová flexibilita,zodpovědnost, sociální cítění a empatie, schopnost samostatně pracovat, nekonfliktní osobnost

V případě zájmu pište na e-mail: terennipece@charita-beroun.cz, tel.: 724 216 813

.

PRACOVNÍK V SOCIÁLNÍCH SLUŽBÁCH

Charita Beroun hledá do svého týmu nového kolegu, kolegyni na pozici Pracovník v sociálních službách v denním centru.

Hledáte fyzicky nenáročnou práci? Jste zodpovědní, rozhodní a samostatní. Máte alespoň základní dovednosti práce na PC? Pracujete rádi s lidmi, umíte být součástí týmu a jste otevření novým zkušenostem, čekáme právě na Vás.

Nabízíme:

• práci na částečný úvazek (0,5) od července 2021 vykonávanou převážně v Hořovicích
  • hrubou mzdu 108,-/hod. + osobní ohodnocení po zkušební době, odměny
  • smysluplnou práci v příjemném prostředí
  • srdečný kolektiv a týmovou práci
  • další vzdělávání dle zákona 108/2006 Sb.
  • možnost seberealizace

Pracoviště: Denní centrum pro osoby bez přístřeší v Hořovicích a v Berouně

Kontakt: Mgr.Soňa Křikavová tel: 7240310 939

Životopisy zasílejte na e-mail: sona.krikavova@charita-beroun.cz

PRODEJ VÝROBKŮ Z ŠICÍ DÍLNY

chňapky

Již tuto sobotu budeme na jarmarku v Berouně!

Poselstvo vévody bavorského se ve dnech 5. - 6. června 2021 bude ubírat půvabnou krajinou Berounska.
V sobotu od 11 do 15 hodin můžete navštívit náš stánek před Městskou knihovnou Beroun
a nakoupit si výrobky z naší šicí dílny. Těšíme se na Vás!!

Brigáda na letní měsíce do DZR

Charita Beroun pro svůj Domov se zvláštním režimem hledá pečovatele/ky pro práci se seniory s Alzheimerovou nemocí nebo jiným typem demence.
Jedná se o práci se seniory, kteří potřebují veškerou dopomoc – strava, hygiena, mobilita atd.
Čeká vás přátelský kolektiv, rodinná atmosféra a možnost naučit se něco nového. Směny možno plánovat dle vašich časových možností. Přijďte nám pomoci s péčí o naše klienty! Těšíme se na Vás!
Pro více informací kontaktujte vedoucí domova na e-mail: sluzbyproseniory@charita-beroun.cz

Provozní pracovník - DC Beroun

VOLNÉ POZICE:

ÚDRŽBÁŘ v Denním centru pro osoby bez přístřeší

Jakou máme představu? Všestranného technicky a manuálně zručného člověka, schopného bezproblémově komunikovat a řídit osobní vůz.

Co nabízíme?

Časově omezenou brigádu za 110,-Kč/hod., v malém pracovním týmu s pravidelnou pracovní dobou v rozmezí od 8.00 – 13.00 hod.

Pro více informací kontaktujte Mgr.Soňu Křikavovou na tel: 724 310 939.

PRACOVNÍK V SOCIÁLNÍCH SLUŽBÁCH v Azylovém domě pro muže

Hledáte fyzicky nenáročnou práci? Jste zodpovědní, rozhodní a samostatní. Máte alespoň základní dovednosti práce na PC. Nevadí vám noční směny. Pracujete rádi s lidmi, umíte být součástí týmu a chcete pracovat tam, kde pomoc má smysl, čekáme právě na Vás.

Nabízíme:

• práci na částečný nebo plný úvazek (12-ti hodinový směnný provoz)
  • hrubou mzdu 108,-/hod. + po zkušební době osobní ohodnocení
  • srdečný kolektiv a týmovou práci
  • další vzdělávání
  • možnost seberealizace

Pracoviště: Dům sv.Jakuba, Roháče z Dubé 131, Beroun - Zavadilka

Kontakt: Bc.Lucie Srpová tel: 735 150 508, životopisy zasílejte na e-mail: adsvjakuba@charita-beroun.cz.

JARNÍ KOLO POTRAVINOVÉ SBÍRKY 24. 4. 2021

Sbírka potravin je dnem solidarity, při kterém může každý pomoci tím nejjednodušším způsobem, darem trvanlivých potravin a drogerie. I vy se můžete zapojit. Přijďte nakoupit do vybraných prodejen, pro potřebné klienty Charity Beroun budeme na svatojiřskou sobotu Vaše dary sbírat ve „velké“ Bille v Berouně. Co našim klientům především z řad rodin s dětmi nejvíce chybí, najdete na letácích přímo v obchodě. A pokud byste se chtěli zapojit i jako dobrovolníci, kteří zajišťují skládání a převoz nasbíraných potravin, neváhejte se ozvat na tel. 733 741 269 paní Ivaně Vašků. Děkujeme.

DARÁNEK

„Říkají mi Daránek. Jmenuji se podle darů, které pomáhají dětem.

Jsem vždycky tam, kde mě maličcí a bezbranní potřebují.

Připojte se k velikonoční vlně dobrých skutků a podpořte moje poslání.“

Daránek pomáhá dětem, aby to ti nejmenší měli co nejlehčí. Je darem, který pomáhá, symbolem jara lidského života, nevinného a bezbranného dětství, i nadějí na nový začátek. Přináší jim totiž to, co opravdu potřebují – bezpečí domova, potřebnou péči i rovné šance na startu do života, protože dobře rozumí jejich potřebám.

Charita stojí vždy na straně rodin s dětmi v tíživé situaci, obětí domácího násilí i mládeže ve vyloučených lokalitách. Organizujeme pomoc, informujeme a jsme tam, kde je potřeba. To ale není možné bez vašeho přispění. Děkujeme všem, kteří se rozhodnou chundelatého Daránka podpořit a během velikonočního a jarního období přispějí na pomoc dětem.

Převodem na sbírkový účet: 44665522/0800, VS 9119

OD 1. 4. 2021 DOJDE K NAVÝŠENÍ PLATEB za ubytování ve všech našich azylových domech

Azylový dům sv. Josefa pro matky, otce s dětmi v tísni (Lochovice 42). Platba za dospělou osobu se zvýší na 100 Kč/den, za dítě 70 Kč/den. Azylový dům sv. Josefa pro ženy (Lochovice 42) – cena se zvyšuje na 130 Kč/den. Azylový dům sv. Jakuba pro muže (Roháče z Dubé 131, Beroun) – cena se zvyšuje na 130 Kč/den.

Charita Beroun se zapojila do sbírky respirátorů pro lidi v nouzi

Dnes vstoupila v platnost povinnost používat v obchodech, veřejné dopravě a nemocnicích respirátory, nanoroušky či dvě chirurgické roušky. Pro lidi, kteří jsou v hmotné nouzi, může být obtížné toto nařízení naplnit.

Tříkrálová sbírka 2021

Charita Beroun