DARÁNEK

Informace o zpracování osobních údajů

Cílem těchto informací je poskytnout Vám jako subjektu údajů informace o tom, jaké osobní údaje organizace Charita Beroun shromažďuje, k jakým účelům je využívá, a kde můžete získat informace o Vašich osobních údajích, které organizace zpracovává.

Kontakt na Správce osobních údajů:
Charita Beroun, Cajthamlova 169, 266 01 Beroun
IČO 47514329
Tel: 313 030 400, e-mail: sekretariat@charita-beroun.cz

 

  1. JAKÉ OSOBNÍ ÚDAJE A PO JAKOU DOBU O VÁS OSOBNÍ ÚDAJE ZPRACOVÁVÁME?

Osobní údaje a citlivé údaje Charita Beroun, dále jen CHB zpracovává v souladu s Nařízením Evropského parlamentu a Rady (EU) 2016/679 ze dne 27. dubna 2016 o ochraně fyzických osob v souvislosti se zpracováním osobních údajů a o volném pohybu těchto údajů a o zrušení směrnice 95/46/ES (obecné nařízení o ochraně osobních údajů; dále jen „Nařízení“) a dále v souladu s vnitrostátními právními předpisy v oblasti ochrany osobních údajů.

Vedeme databázi osobních a citlivých údajů svých klientů a jsme správci těchto údajů:

  • osobní údaje a citlivé údaje, které CHB získává a zpracovává v souvislosti s poskytováním služeb,
  • osobní údaje k jednoznačné a nezaměnitelné identifikaci,
  • osobní údaje umožňující CHB kontakt s Vámi,
  • osobní údaje související se vzájemnými vztahy CHB a dalších osob.

Osobní údaje CHB zpracovává v případě plnění zákonných povinností po dobu stanovenou právními předpisy; v případě zpracování nezbytného pro splnění smlouvy, po dobu nutnou k zajištění vzájemných práv a povinností vyplývajících ze smlouvy, tj. vždy minimálně po dobu trvání smlouvy; v případě zpracování na základě souhlasu subjektu údajů po dobu uvedenou v souhlasu či do jeho odvolání. Po skončení doby oprávněného zpracování CHB přestává Vaše osobní údaje zpracovávat a zajistí jejich likvidaci v souladu s relevantními právními předpisy.

 

  1. K JAKÝM ÚČELŮM A NA ZÁKLADĚ, JAKÝCH PRÁVNÍCH TITULŮ VAŠE OSOBNÍ ÚDAJE ZPRACOVÁVÁME?

Pro účely realizace smluvního vztahu se subjektem údajů při poskytování služeb, tzn. jednání o uzavření smlouvy nebo o její změně, oboustranné plnění práv a povinností ze smlouvy, a dále ochrana práv a právem chráněných zájmů správce (zejména zajištění a uplatnění právních nároků ze smlouvy).

Pro účely vedení obchodní dokumentace a další účely související s poskytováním služeb CHB, a souvisejících činností na základě plnění zákonných povinností správce.

Pro svou vnitřní potřebu, především pro ochranu našich práv a oprávněných zájmů, zejm. k vyhodnocování možných rizik, ke sledování kvality služeb a optimalizaci poskytovaných služeb.

Pro obchodní a marketingové účely, tzn. zejména nabízení dalších s poskytnutou službou nesouvisejících služeb, včetně šíření obchodních sdělení, podle zákona č. 480/2004 Sb., o některých službách informační společnosti, ve znění pozdějších předpisů, a to na základě dobrovolně poskytnutého souhlasu se zpracováním osobních údajů. *

* V případě dobrovolného poskytnutého souhlasu je pouze na Vašem svobodném rozhodnutí, zda svůj souhlas v námi navrženém rozsahu poskytnete. Rozsahem poskytnutého souhlasu je CHB vázána. Poskytnutý souhlas je možné kdykoliv odvolat. V případě, že souhlas odvoláte, je CHB povinna ukončit zpracování Vašich osobních údajů zpracovaných na základě poskytnutého souhlasu v přiměřené době, která odpovídá technickým a administrativním možnostem CHB. Souhlas se zpracováním osobních údajů můžete opětovně CHB udělit.

 

  1. KOMU MŮŽEME A / NEBO MUSÍME VAŠE OSOBNÍ ÚDAJE POSKYTNOUT?

Státním orgánům, resp. subjektům veřejné moci v případech, kdy CHB poskytnutí osobních údajů ukládají zákony – jde zejména o orgány státní správy, soudy, orgány činné v trestním řízení, orgány dohledu, exekutory, notáře, insolvenční správce apod.;

Našim zpracovatelům, kteří pro CHB provádějí částečné či úplné zpracování osobních údajů na základě příslušné smlouvy;

Dalším subjektům, je-li to nezbytné pro ochranu našich práv, např. pojišťovnám, soudům, soudním exekutorům, dražebníkům; rozsah poskytnutých osobních údajů je omezen na údaje nezbytné pro úspěšné uplatnění nároku;

Dalším subjektům, a to s Vaším souhlasem.

 

  1. JAKÁ MÁTE PRÁVA VE VZTAHU KE ZPRACOVÁNÍ OSOBNÍCH ÚDAJŮ?

Vyžádat si informaci o tom, jaké osobní údaje o Vás CHB zpracovává, jakožto uplatnit i další níže uvedená práva můžete na adrese:

Charita Beroun, Cajthamlova 169, 266 01 Beroun
IČO 47514329
Tel: 313 030 400,

nebo na e-mailové adrese: sekretariat@charita-beroun.cz

Jako subjekt údajů jste oprávněn požadovat informaci, zda osobní údaje, které se Vás týkají, jsou či nejsou CHB zpracovávány, a pokud je tomu tak, máte právo získat přístup k těmto osobním údajům a k informacím o:

  • účelu zpracování osobních údajů,
  • kategorii dotčených osobních údajů,
  • příjemci nebo kategorii příjemců osobních údajů,
  • době, po kterou budou osobní údaje uchovávány,
  • zdrojích osobních údajů,
  • skutečnosti, zda dochází k automatizovanému rozhodování, včetně profilování.

Společnost Vám poskytne první kopii zpracovávaných osobních údajů bezplatně. Za další kopie či v případě, že je žádost zjevně nedůvodná nebo nepřiměřená, může CHB požadovat úhradu nákladů spojených s poskytnutím informace, např. náklady na poštovné.

V případě, že jste osobní údaje poskytli CHB na základě souhlasu, máte právo:

  • získat osobní údaje, které jste nám poskytli, ve strukturovaném, běžně používaném a strojově čitelném formátu, a právo předat tyto údaje jinému správci,
  • na to, aby osobní údaje byly předány přímo jedním správcem správci druhému, je-li to technicky proveditelné.

Pokud zjistíte nebo pokud se domníváte, že při zpracování Vašich osobních údajů došlo ze strany CHB k porušení Vašich práv či k porušení povinností stanovených Nařízením či vnitrostátními právními předpisy v oblasti ochrany osobních údajů, můžete se domáhat nápravy s využitím všech prostředků, které subjektu údajů k tomu platná právní úprava poskytuje, zejména můžete CHB požádat o:

  • opravu či výmaz (likvidaci) těchto osobních údajů (vyjma případu, kdy je zpracování nezbytné pro splnění právní povinnosti), popřípadě
  • omezení (blokaci) zpracování.

Společnost Vás vždy bez zbytečného odkladu, v každém případě do jednoho měsíce od obdržení žádosti, bude informovat o vyřízení Vaší žádosti.

Se svými podněty se můžete obrátit i přímo na Úřad pro ochranu osobních údajů.

Úřad pro ochranu osobních údajů 

adresa: Pplk. Sochora 27, 170 00 Praha 7

tel.: 234 665 111 web: www.uoou.cz

 

  1. ZMĚNA VAŠICH OSOBNÍCH ÚDAJŮ

Pro náležité a správné zpracování je třeba CHB oznámit jakoukoliv změnu Vašich osobních údajů, ke které dojde.

 

Zobrazit články z rubriky:

DARÁNEK

„Říkají mi Daránek. Jmenuji se podle darů, které pomáhají dětem.

Jsem vždycky tam, kde mě maličcí a bezbranní potřebují.

Připojte se k velikonoční vlně dobrých skutků a podpořte moje poslání.“ 

Daránek pomáhá dětem, aby to ti nejmenší měli co nejlehčí. Je darem, který pomáhá, symbolem jara lidského života, nevinného a bezbranného dětství, i nadějí na nový začátek. Přináší jim totiž to, co opravdu potřebují – bezpečí domova, potřebnou péči i rovné šance na startu do života, protože dobře rozumí jejich potřebám. 

Charita stojí vždy na straně rodin s dětmi v tíživé situaci, obětí domácího násilí i mládeže ve vyloučených lokalitách. Organizujeme pomoc, informujeme a jsme tam, kde je potřeba. To ale není možné bez vašeho přispění. Děkujeme všem, kteří se rozhodnou chundelatého Daránka podpořit a během velikonočního a jarního období přispějí na pomoc dětem.

Převodem na sbírkový účet: 44665522/0800, VS 9119

OD 1. 4. 2021 DOJDE K NAVÝŠENÍ PLATEB za ubytování ve všech našich azylových domech

Azylový dům sv. Josefa pro matky, otce s dětmi v tísni (Lochovice 42). Platba za dospělou osobu se zvýší na 100 Kč/den, za dítě 70 Kč/den. Azylový dům sv. Josefa pro ženy (Lochovice 42) – cena se zvyšuje na 130 Kč/den. Azylový dům sv. Jakuba pro muže (Roháče z Dubé 131, Beroun) – cena se zvyšuje na 130 Kč/den.

Charita Beroun se zapojila do sbírky respirátorů pro lidi v nouzi

Charita Beroun se zapojila do sbírky respirátorů pro lidi v nouzi

Dnes vstoupila v platnost povinnost používat v obchodech, veřejné dopravě a nemocnicích respirátory, nanoroušky či dvě chirurgické roušky. Pro lidi, kteří jsou v hmotné nouzi, může být obtížné toto nařízení naplnit.

Výtěžek Tříkrálové sbírky 2021 činí téměř 124.000,- Kč

Výtěžek Tříkrálové sbírky 2021 činí téměř 124.000,- Kč

Výtěžek Tříkrálové sbírky 2021 činil téměř 124.000 Kč pro Terénní pečovatelskou službu.
Děkujeme všem dárcům. I nadále lze přispívat na www.trikralovasbirka.cz.

Začíná Tříkráová sbírka, zatím on-line, konec sbírky je 24. ledna 2021.

Začíná Tříkráová sbírka, zatím on-line, konec sbírky je 24. ledna 2021.

Tříkrálová sbírka letos začne on-line, probíhá až do 24. ledna 2021. Přispívat můžete přímo do kasičky Charity Beroun na trikralovasbirka.cz. Výtěžek podpoří Pečovatelskou službu Charity Beroun pro seniory a osoby se zdravotním postižením. Děkujeme.

V Domově sv. Anežky České bez vycházek

Možnost vycházek až do doby ukončení nouzového stavu znemožněna.

Pravidla pro vycházky Domova sv. Anežky České

Domov sv. Anežky České nemůže zajistit podmínky pro vycházky seniorů delší než 6 hodin.

Poděkování Nadaci Tipsport

Poděkování Nadaci Tipsport

Děkujeme Nadaci Tipsport za dar pro Obchůdky dobré vůle. Díky němu budeme nadále přijímat dary veřejnosti, nejčastěji ve formě staršího oblečení, které si z našich obchůdků za příspěvek do veřejné sbírky odnese nový majitel. Výtěžek sbírky podporuje všechny sociální služby Charity Beroun.

Hledáme sociálního pracovníka pro Azylový dům sv. Jakuba pro muže v Berouně

Do našeho týmu azylového domu hledáme novou kolegyni či kolegu na pozici Sociální pracovnice/ pracovník na částečný úvazek 0,5 – 0,7.

Tříkrálová sbírka 2021
Podpořte nás
 

 

 
 

Kontakt - Ústředí organizace

Charita Beroun

IČ: 47514329, DIČ: CZ47514329

č. účtu: 364 904 369/0800

Adresa: Dům Charity, Cajthamlova 169, 266 01 Beroun 4 - Zavadilka

ID datové schránky: ujvg8ez

Telefon: 313 030 400, 603 333 660

E-mail: sekretariat@charita-beroun.cz