Rekordní výtěžek

Den bez paměti v Hořovicích

Co by měl člověk vědět a dělat, když jeho blízký trpí demencí, se dozvěděli návštěvníci Dne bez paměti na Palackého náměstí v Hořovicích 12. dubna. Do stanu našlo cestu přes padesát osob, kterým byly mimo jiné provedeny testy paměti a změřen tlak a hladina cukru v krvi.

„Pomohli jsme konkrétním poradenstvím a nastartovali řešení problému v rodinách. V deseti případech jsme odkázali na další danou odbornou pomoc. Naopak, některé lidi jsme, po provedených testech paměti, mohli uklidnit. Jsme rádi, že i přes nepřízeň počasí a skutečně velkou zimu přicházeli lidé cíleně, což nám ukázalo, že o problematiku je velký zájem“ říká Veronika Maslíková, vedoucí Domova sv. Anežky České v Berouně, specializovaného zařízení pro seniory s Alzheimerovou nemocí.

Nejbližší akcí, která se zabývá problematikou demence, bude přednáška MUDr. Jany Pastuchové, lékařky neurologického oddělení Nemocnice Hořovice, která proběhne v kavárně Jiná káva v Berouně 25. 4. od 17 hodin. Akce je určená široké veřejnosti a je zdarma.