Podpořte samoživitelku Hanu z azylového domu
20. května 2022 Rurika B

Podpořte samoživitelku Hanu z azylového domu

Hana má spletitý životní osud, je to maminka samoživitelka s mladistvým synem a v březnu se jí narodila dcerka. Její syn v současné době žije u jejích rodičů, ona žije s dcerou v azylovém domě.

Když byly synovi 4 měsíce, umřel mu náhle tatínek a Hana se musela se synem přestěhovat k rodičům. Posléze si našla samostatné nájemní bydlení. Před pár lety se Hana na pracovišti seznámila s mužem z Ukrajiny, se kterým i společně se synem žili v podnájmu. Maminka Hanka věřila, že ji už potká jen samé štěstí. Bohužel otci dítěte vypršelo v průběhu těhotenství pracovní vízum, musel okamžitě opustit Českou republiku i práci a vrátit se zpět na Ukrajinu, kde žije doposud a neplánuje se vrátit. 

Maminka se k nečekané situaci postavila aktivně. Chtěla si i v pokročilém těhotenství udržet práci a najít si další brigádu, aby mohla uhradit nájemní bydlení, bohužel jí lékař sdělil, že pracovat nesmí, neboť její těhotenství je rizikové a o dítě by tak mohla přijít. Hana tak obratem neměla na zaplacení nájemného a musela se sama přesunout do azylového domu a nechat prozatím syna bydlet u rodičů, než bude moci pracovat a našetřit si na úhradu nájemného a kauce na bydlení mimo azylový dům. 
Hana zajistila potřebné věci pro dceru, hledá možnosti bydlení pro celou rodinu i možnosti pracovního uplatnění při mateřské dovolené.

K významnému zvýšení kvality života jejího i jejích dětí by výrazně napomohl příspěvek na úhradu záloh na bydlení v azylovém domě, aby mohla to, co ušetří, použít k zaplacení kauce na bydlení a případně i na nákup potřeb pro miminko. Zpočátku by taktéž uvítala příspěvek na občasné hlídání miminka, aby si mohla najít nějaký přivýdělek, a tak si na nájemné a úhrady dalších nezbytných potřeb vydělat. Děkujeme!

PODPOŘIT JI MŮŽETE ZDE:

Hana s miminkem v azylovém domě | Komerční banka (kb.cz)