Péče o děti a rodinu

V oblasti sanace rodiny se orientujeme na rodiny sociálně znevýhodněné. Péči obracíme na děti a mládež žijící v těchto rodinách nebo na děti a mládež ohrožené rizikovými způsoby života.

Rodičům a dětem slouží v Lochovicích a v Berouně S.A.S Betlém. V Lochovicích jsme vybudovali a v prosinci roku 2010 otevřeli Azylový dům pro matky/otce s dětmi v tísni s kapacitou 10 lůžek pro dospělé a 20 lůžek pro děti včetně krizového lůžka pro krátkodobý pobyt. V lednu 2016 jsme rozšířili jeho kapacitu o pokoj pro ženy v tísni.

Pomoc osobám bez domova

V oblasti zaměřené na osoby bez domova a v krizi si klademe za cíl pomoc a podporu při překonávání obtížné životní situace a při úspěšném začlenění do společnosti a do trhu práce.

Poskytované služby klienti nachází v Berouně na adrese Roháče z Dubé 131 v Azylovém domě sv. Jakuba a Noclehárně. Od roku 2006 také v Denním centru pro osoby bez přístřeší na adrese Bezručova 928. Osobám bez přístřeší slouží projekt Sociální rehabilitace a Terénní program pro osoby bez přístřeší, který se plně rozvinul na začátku roku 2011. V roce 2016 jsme v Lochovicích otevřeli na adrese stávajícího domu pro rodiny s dětmi také Azylový dům pro ženy

Služby pro seniory

Služby pro seniory a zdravotně handicapované umožňují prodloužit jejich pobyt v přirozeném prostředí a zachovat jim kvalitu života navzdory omezením, která přináší stáří nebo onemocnění.

Terénní služby v domácnostech klientů poskytuje od roku 2007 Charitní pečovatelská služba, odlehčovací služba a osobní asistence. V roce 2011 se Centrum služeb pro seniory přesunulo z Pražské ulice do klidné části Berouna–Zavadilky, Cajthamlova 169, kde FCH Beroun vybudovala Dům Charity.  Stacionář sv. Anežky České zde nabízí služby pro seniory s poruchami paměti, způsobenými například Alzheimerovou chorobou. V lednu 2016 byla služba týdenního stacionáře transformována na Domov se zvláštním režimem.