Nezapomeňte na Den bez paměti

Co by měl člověk vědět a dělat, když jeho blízký trpí demencí? Den bez paměti, který proběhne na Palackého náměstí v Hořovicích 12. dubna 2017 vám nejen s touto otázkou pomůže. Zájemcům budou zdarma provedeny testy paměti, vyšetření tlaku či hladiny cukru v krvi. Zaměstnanci FCH Beroun Vám rádi poskytnou individuální poradenství.

„Den bez paměti je jednou z aktivit, kterými chceme otevírat téma demence, pomoci lidem s demencí a pomoci rodinám, jejichž život demence výrazně ovlivňuje.“ říká Veronika Maslíková, vedoucí Domova sv. Anežky České v Berouně, specializovaného zařízení pro seniory s Alzheimerovou nemocí.

Jaké projevy syndrom demence provází, jakou formu podpory nemocný potřebuje a na co by měl myslet ten, kdo pečuje, se veřejnost dozví, pokud ve středu 12. dubna od 10 do 18 hodin navštíví stánek Dne bez paměti v Hořovicích.  Velkou prezentační akci v rámci projektu „Farní charita Beroun pomáhá neformálním pečovatelům“ podpořil starosta Hořovic, Dr. Ing. Jiří Peřina svoji záštitou.

„Rádi bychom rozšířili povědomí o tom, že je důležité poruchy paměti včas řešit a že je možné v počátečním stadiu výrazně prodloužit dobu, kdy projevy demence nebrání v plnohodnotném prožívání života. Veřejnost rovněž nabádáme k tomu, abychom všichni na jeden den odložili své externí paměti a trénovali náš vnitřní paměťový systém v mozku. Neboť trénování paměti je jedním ze způsobů jak aktivně přispívat k prevenci.“ dodává Maslíková.

Den bez paměti HOŘOVICE 2017

Leták akce je ke stažení zde.