Domov sv. Anežky České

Domov sv. Anežky České je zařízení rodinného typu, ve kterém je věnována profesionální péče seniorům, do jejichž rodin vstupují projevy demence, které významně ovlivňují jejich život.

Poskytujeme kvalitní komplexní 24 hodinovou péči, která je postavena na zásadách důstojnosti, vlídného přístupu, rodinné atmosféry a zároveň na vysoké odborné úrovni.

Uvědomujeme si, jaké hodnoty, přístup a bezpečné zázemí jsou pro nemocného i jeho rodinu důležité, a tomu také přizpůsobujeme nastavení celé služby. Naši pracovníci podporují nejen uživatele služby, ale také jeho rodinu, která je mnohdy vystavena dlouhodobé vyčerpávající péči o svého blízkého.

Společnými prožitky vytváříme vlídný domov. Pečujeme a nasloucháme, dáváme a přijímáme...

Kapacita Domova je 11 lůžek.

O nás

Farní charita Beroun zahájila provoz pobytové péče pro seniory již v roce 2008, kdy otevřela týdenní stacionář. Během uplynulých let jsme zařízení přestěhovali do stávajících prostor, navýšili kapacitu a od roku 2011 specializovali službu pro seniory, kteří se potýkají s poruchami paměti (způsobenými např. Alzheimerovou nemocí). Významnou změnou byla transformace týdenního stacionáře na domov se zvláštním režimem, která proběhla na přelomu roku 2014/2015. Veškeré změny, kterými zařízení prošlo, byly reakcí na konkrétní potřeby uživatelů naší služby a dalších zájemců.

S postupným vývojem a specializací služby jsme rozvíjeli a stabilizovali také pracovní tým a přizpůsobovali vybavení domova potřebám konkrétních uživatelů. V roce 2012 jsme personál posílili také o zdravotnické pracovníky a rozšířili tak zásadním způsobem dosud poskytovanou péči. Pro zájemce z řad klientů a zaměstnanců se v prostorách Domova každé první pondělí v měsíci koná bohoslužba. Díky podpoře nadací a dárců se nám podařilo zakoupit moderní vybavení pro zvýšení komfortu péče o imobilní uživatele a upravit venkovní prostory.

Díky neustálé práci celého týmu je dnes Domov sv. Anežky České kvalitním a stabilním zařízením, kde naši uživatelé a jejich rodiny nacházejí potřebnou pomoc a podporu. Hlavní důraz je kladen na laskavý, důstojný, individuální, chápající a současně profesionální přístup. Personál a rodina uživatele jsou u nás společnými partnery v péči.

Služba je financována z prostředků Středočeského kraje. Na jejím poskytování se také finančně podílí město Beroun.

Ceníky služeb ι Kontakty ι Fotogalerie zařízení Farní charity Beroun

V Berouně se replyšuje

Zaznamenali jste reklamu s VVrkou a LEOPRDem? V reklamě na perlivý nápoj už není pes fofolák, ale sympatické duo zvláštních plyšáků. A věděli jste kde se replyšuje a že Replyšovna z reklamy je vlastně Šicí dílna Farní charity Beroun? Nyní práci šikovných, dlouhodobě nezaměstnaných žen z dílny, ocení 5 tisíc majitelů zreplyšovaných zvířátek.

Vydařené trhy. Děkujeme za podporu!

Beroun se o víkendu opět zaplnil návštěvníky z širokého okolí a my jsme na oba dny Hrnčířských trhů tradičně připravili benefiční točení na kruhu. Do pokladničky jste našemu hrnčíři Jakubovi vložili 3 817 Kč. Dalších úžasných 26 587 Kč získala Šicí dílna prodejem chňapek, taštiček, ubrusů a nejrůznějších zvířátek. Také děkujeme panu Mrázovi, který nám poskytl dar ve výši 1 500 Kč a především panu Izbickému za možnost prezentace Farní charity Beroun.

Proč a jak slavíme Velikonoce?

Jak se svou rodinou slaví Velikonoce zaměstnanec Farní charity Beroun a s čím je toto období spjaté, podle katolické tradice? S Pavlem Konrádem, pracovníkem sociální rehabilitace, která dává šanci lidem, kteří jsou dlouhodobě bez práce a domova, jsme si povídali v Domě Charity na Zavadilce.

Nezapomeňte na Den bez paměti

Co by měl člověk vědět a dělat, když jeho blízký trpí demencí? Den bez paměti, který proběhne na Palackého náměstí v Hořovicích 12. dubna 2017 vám nejen s touto otázkou pomůže. Zájemcům budou zdarma provedeny testy paměti, vyšetření tlaku či hladiny cukru v krvi. Zaměstnanci FCH Beroun Vám rádi poskytnou individuální poradenství.

První bohoslužba v Místě ticha

V pondělí 13. března 2017 se konala zádušní mše za zemřelého klienta Domova sv. Anežky České. Mezi pozvanými nebyli jen zaměstnanci Farní charity Beroun, ale zejména rodina a blízcí zemřelého. Mši sloužil P. Mgr. Ing. Petr Bouška. Jednalo se o první bohoslužbu v kapličce, která byla otevřena vloni, v den pátého výročí otevření specializovaného zařízení pro osoby s Azheimerovou nemocí.

I malé dary mají velký význam

Rádi bychom poděkovali za zájem, který nás stále mile udivuje. V záložce webu Jak pomoci je možno se dočíst co nám v zařízeních chybí, pomohlo by zkvalitnit péči o naše klienty anebo jen udělalo radost.

Přednášky o demenci

Další přednáška pro veřejnost z cyklu Alzheimerova choroba a jiné typy demence proběhla v kavárně Pod zámkem v Nižboru. Děkujeme paní doktorce Pastuchové a těšíme se na další setkání nad problematikou demence, tentokrát v Hořovicích, 28. února v Café Hanau, v areálu zámku.

Více než šest tun potravin pro potřebné

Charity v pražské arcidiecézi se podílely na organizaci 3. ročníku Národní potravinové sbírky konané v sobotu 12 listopadu. Probíhala po celé zemi, zapojilo se do ní 600 obchodů, tisíce dobrovolníků a dárců. Farní charita Kolín, Arcidiecézní charita Praha, Farní charita Vlašim, Farní charita Lysá nad Labem, Farní charita Příbram a Farní charita Beroun získaly v průběhu sbírky celkem 6 323 kilogramů potravin.

Děkujeme za jídlonosiče

Terénní pečovatelská služba Farní charity Beroun získala pro své služby seniorům 120 ks termo-jídlonosičů a 21 ks drátěných košů na jejich převoz. Za jejich pořízení děkujeme Nadačnímu fondu AVAST a Nadaci ČEZ, resp. dárcům, kteří přispěli přes aplikaci Pomáhej pohybem.

Stavba kapličky v plném proudu

Farní charita Beroun zvítězila v počinu Era pomáhá regionům s projektem: Venkovní kaple – intimní místo tichosti a klidu. Venkovní "kaplička" na zahradě Domova pro seniory s Alzheimerovou chorobou bude sloužit k odpočinku a k pomoci udržovat duchovní život seniorů, na který byli zvyklí. Prostory budou také sloužit k důstojnému rozloučení v případě úmrtí klientů.