Sociální služba - Péče o seniory a osoby se zdravotním postižením

Služby pro seniory a zdravotně handicapované umožňují prodloužit jejich pobyt v přirozeném prostředí a zachovat jim kvalitu života navzdory omezením, která přináší stáří nebo onemocnění. Terénní služby v domácnostech klientů poskytuje od roku 2007 Charitní pečovatelská služba, odlehčovací služba a osobní asistence. Domov a Stacionář sv. Anežky České pro seniory nabízí služby pro seniory s poruchami paměti, způsobenými například Alzheimerovou chorobou. Služba terénního stacionáře se v lednu 2016 transformovala na Domov se zvláštním režimem.

V listopadu 2011 se celé Centrum služeb pro seniory přesunulo z rušné Pražské ulice do klidné části Berouna – Zavadilky, Cajthamlovy ul. 169, kde FCH Beroun vybudovala Dům Charity.
Fotogalerie zařízení Farní charity Beroun
vchod do Domu Charitypokoj klientů e Stacionáři sv. Anežky Českéteplé obědy voní chodbou Stacionáře :-)

Podrobnosti o těchto zařízeních a službách naleznete v červeném menu vpravo po kliknutí na jednotlivé lišty středisek

Zobrazit články z rubriky:  Pečovatelská službaOdlehčovací službaSlužba osobní asistenceStacionář sv. Anežky České pro seniory

Farní charita uklidí Beroun

Na sobotu 29. dubna vyhlásilo Město Beroun dobrovolnickou úklidovou akci „Ukliďme Beroun“. Farní charita se hrdě přihlásila a její zaměstnanci se spolu s klienty pokusí vyčistit městem doporučenou lokalitu, která obyvatele trápí - cestu, která vede od ulice Na Ratince vlevo kolem pole a další, menší černou skládku na Zavadilce.

Proč a jak slavíme Velikonoce?

Jak se svou rodinou slaví Velikonoce zaměstnanec Farní charity Beroun a s čím je toto období spjaté, podle katolické tradice? S Pavlem Konrádem, pracovníkem sociální rehabilitace, která dává šanci lidem, kteří jsou dlouhodobě bez práce a domova, jsme si povídali v Domě Charity na Zavadilce.

Nezapomeňte na Den bez paměti

Co by měl člověk vědět a dělat, když jeho blízký trpí demencí? Den bez paměti, který proběhne na Palackého náměstí v Hořovicích 12. dubna 2017 vám nejen s touto otázkou pomůže. Zájemcům budou zdarma provedeny testy paměti, vyšetření tlaku či hladiny cukru v krvi. Zaměstnanci FCH Beroun Vám rádi poskytnou individuální poradenství.

První bohoslužba v Místě ticha

V pondělí 13. března 2017 se konala zádušní mše za zemřelého klienta Domova sv. Anežky České. Mezi pozvanými nebyli jen zaměstnanci Farní charity Beroun, ale zejména rodina a blízcí zemřelého. Mši sloužil P. Mgr. Ing. Petr Bouška. Jednalo se o první bohoslužbu v kapličce, která byla otevřena vloni, v den pátého výročí otevření specializovaného zařízení pro osoby s Azheimerovou nemocí.

Další krásná auta do terénu

Další dva nové vozy Hyundai i20 z autosalónu Exclusive Cars v Žebráku přibyly k šesti, kterými pečovatelská služba disponuje od podzimu. Bílá auta s červeným logem charity jezdí denně k více než 150 seniorům a osobám se zdravotním postižením v Berouně a okolí. Vozům a pečovatelkám na jejich cestách za uživateli požehnal administrátor ŘKF P. Petr Bouška.

Přednášky o demenci

Další přednáška pro veřejnost z cyklu Alzheimerova choroba a jiné typy demence proběhla v kavárně Pod zámkem v Nižboru. Děkujeme paní doktorce Pastuchové a těšíme se na další setkání nad problematikou demence, tentokrát v Hořovicích, 28. února v Café Hanau, v areálu zámku.

Více než šest tun potravin pro potřebné

Charity v pražské arcidiecézi se podílely na organizaci 3. ročníku Národní potravinové sbírky konané v sobotu 12 listopadu. Probíhala po celé zemi, zapojilo se do ní 600 obchodů, tisíce dobrovolníků a dárců. Farní charita Kolín, Arcidiecézní charita Praha, Farní charita Vlašim, Farní charita Lysá nad Labem, Farní charita Příbram a Farní charita Beroun získaly v průběhu sbírky celkem 6 323 kilogramů potravin.

Děkujeme za jídlonosiče

Terénní pečovatelská služba Farní charity Beroun získala pro své služby seniorům 120 ks termo-jídlonosičů a 21 ks drátěných košů na jejich převoz. Za jejich pořízení děkujeme Nadačnímu fondu AVAST a Nadaci ČEZ, resp. dárcům, kteří přispěli přes aplikaci Pomáhej pohybem.

Stavba kapličky v plném proudu

Farní charita Beroun zvítězila v počinu Era pomáhá regionům s projektem: Venkovní kaple – intimní místo tichosti a klidu. Venkovní "kaplička" na zahradě Domova pro seniory s Alzheimerovou chorobou bude sloužit k odpočinku a k pomoci udržovat duchovní život seniorů, na který byli zvyklí. Prostory budou také sloužit k důstojnému rozloučení v případě úmrtí klientů.

Nová Hyundai i20 pro pečovatelky

Od tohoto týdne jezdí šest pečovatelek z berounské Farní charity novými vozy Hyundai i20 z autosalónu Exclusive Cars v Žebráku. Bílé vozy s logem charity budou zajíždět k seniorům nebo osobám se zdravotním postižením po celém Berounsku. Farní charita Beroun nabízí pečovatelskou službu již od roku 2004 a dnes se stará o více než sto padesát uživatelů, kteří využívají dovoz obědů a zajištění individuální péče a pomoci.