Sociální rehabilitace pobytová

Komu je služba určena

Pobytová forma sociální rehabilitace je určena mužům v sociálně nepříznivé situaci spojené se ztrátou bydlení - především těm, kteří prošli předchozími stupni služeb pro osoby bez přístřeší nebo kteří pobývali na ulici kratší dobu (1 - 3 měsíce).

Podmínkou je:

• zájem o nabízené služby a ochota spolupracovat se sociální pracovnicí na řešení své nepříznivé situace
  • schopnost dodržovat základní pravidla občanského soužití (hygienické návyky, základní orientace ve svých právech a povinnostech)
  • fyzická soběstačnost a schopnost bezkonfliktního soužití v komunitě klientů služby
  • předložení platného dokladu totožnosti
  • zajištění pravidelného finančního příjmu (sociální dávky, pracovní smlouva)

Cíl služby

Dlouhodobým cílem služby je pomoci uživateli upevnit své sociální a pracovní návyky natolik, aby byl schopen života v podmínkách nechráněných sociální službou. Uživateli se podaří uplatnit na otevřeném trhu práce, najít si vlastní bydlení, obnovit vztahy s blízkými nebo vytvořit si vztahy nové a vykročit do samostatného života, za který si nese vlastní odpovědnost.

Služba uživateli pomáhá při osvojení nebo upevnění dovedností v těchto oblastech

• hospodaření s finančními prostředky (uživatel je schopen nakládat se svěřenými finančními prostředky a rozvrhovat si jejich použití v čase, je schopen řešit samostatně případné výpadky finančních prostředků
  • soběstačnost při vedení domácnosti (uživatel služby je schopen sám udržovat své obydlí a jeho širší okolí v uklizeném stavu, uvařit si jednoduchá jídla)
  • dovednosti k řešení konfliktních a krizových situaci (uživatel umí komunikovat se spolupracovníky v zaměstnání a sousedy, umí formulovat své potřeby a názory a také je nekonfliktním způsobem prosazovat)
  • využívání volného času (uživatel se orientuje v nabídce volnočasových aktivit v regionu a umí si zařídit své aktivity samostatně)
  • dovednosti k získání sociálních schopností vedoucí k pravidelné docházce do zaměstnání (uživatel služby je schopen přijít do zaměstnání včas, dodržovat přestávky a pracovní dobu, pracovat samostatně, orientovat se v pracovně-právní problematice)
  • dovednosti vedoucí k uplatňování svých práv a povinností vůči společnosti (uživatel se orientuje ve svých právech a povinnostech a umí je účinně uplatňovat, orientuje se v sociálních dávkách a jiné sociální problematice dle své potřeby a umí samostatně jednat s úředníky).

Kapacita služby je 6 osob. Sídlo služby se nachází na adrese Azylového domu sv. Jakuba, Roháče z Dubé 131, Beroun-Zavadilka.

Kontakty   Fotogalerie zařízení Farní charity Beroun

Kde potkáte tříkrálové koledníky?

Od 1. do 14. ledna 2018 můžete v Berouně a okolí potkat skupinky králů v kostýmech i bez, děti i dospělé. V našem regionu začne sbírka v Kostele Nanebevzetí Panny Marie v Počaplech, po novoroční mši v neděli 1. ledna. V článku se dozvíte další místa kde se bude koledovat. Na viděnou!

Sháníme kolegyni

Rádi bychom přijali nové zaměstnance. Znáte někoho s chutí a energií, kdo by rád pracoval v sociálních službách a staral se o rodiny, které mají obtíže s penězi, s prací, ve vztahu? Rozklikněte prosím nadpis článku a čtěte dál.

Poděkování za zorganizování sbírky

Děkujeme kolektivu berounské Jazykové školy Hany Vavrečkové za sbírku ošacení pro naše klienty. Materiální pomoc je v terénu moc potřebná, děkujeme za podporu!

Charita: Nikdo nesmí na ulici zmrznout!

Mrazivé počasí znamená pro lidi bez domova ohrožení života. Ilustrační foto: Jakub Žák

Nastupující mrazivé počasí znamená pro lidi bez domova ohrožení života. Víc než jindy proto hledají útočiště v denních centrech a azylových domech. Charita s tím počítá a rozšiřuje své kapacity. Zavedla mimořádná opatření, jako jsou „teplé židle“ či vyhřívané buňky. Kromě krátkodobého útulku a okamžité nabídky teplého jídla lidem na okraji nabízíme také pomoc s tím, jak se dostat z kolotoče dluhů a odrazit se ode dna.

Vánoční dekorace Šicí dílny k prodeji

Naše šikovné paní ze Šicí dílny mají našité panenky - andělíčky s vánočním kořením v bříšku, ozdoby na stromeček, taštičky a spoustu chňapek s vánoční tématikou. Nakoupit můžete přímo v dílně anebo na vánočních trzích, kterých se účastníme:

Berounská Noc venku se Sašou Uhlovou

Ve čtvrtek 23.11. nasměrují návštěvníci sálu Gymnázia J.Barranda počtvrté pozornost k lidem na okraji společnosti. Prodiskutovat sociální témata přijede Saša Uhlová, novinářka, o jejíž reportážích z prostředí nejhůře placených zaměstnání, se mluví jako o české žurnalistické události roku. V průběhu večera vystoupí také divadelní soubor DivaDno, ve kterém účinkují lidé bez domova.

Potravinová sbírka

V sobotu 11. 11. se konal 5. ročník Národní potravinové sbírky. V Berouně v Penny Marketu jsme žádali o dar potravin a drogistického zboží již počtvrté a nově jsme se zapojili v prodejnách Billa v Berouně a v Hořovicích. Celkem jste nám darovali úžasných 1663 kg pomoci, kterou distribuujeme lidem v nouzi.

Výroční zpráva Farní charity Beroun 2016

Kolika klientům Farní charita Beroun pomohla v roce 2016? Kolika lidem jsme dali práci, ale i kolik všechno kolem stálo? Významné události, novinky loňska, spousta fotografií a jiné nezbytnosti ..čtěte ve výroční zprávě FCHB za rok 2016 zde

V Berouně se replyšuje

Zaznamenali jste reklamu s VVrkou a LEOPRDem? V reklamě na perlivý nápoj už není pes fofolák, ale sympatické duo zvláštních plyšáků. A věděli jste kde se replyšuje a že Replyšovna z reklamy je vlastně Šicí dílna Farní charity Beroun? Nyní práci šikovných, dlouhodobě nezaměstnaných žen z dílny, ocení 5 tisíc majitelů zreplyšovaných zvířátek.

Vydařené trhy. Děkujeme za podporu!

Beroun se o víkendu opět zaplnil návštěvníky z širokého okolí a my jsme na oba dny Hrnčířských trhů tradičně připravili benefiční točení na kruhu. Do pokladničky jste našemu hrnčíři Jakubovi vložili 3 817 Kč. Dalších úžasných 26 587 Kč získala Šicí dílna prodejem chňapek, taštiček, ubrusů a nejrůznějších zvířátek. Také děkujeme panu Mrázovi, který nám poskytl dar ve výši 1 500 Kč a především panu Izbickému za možnost prezentace Farní charity Beroun.