Noclehárna při Azylovém domě sv. Jakuba

Posláním služby je poskytnout mužům nad 18 let v krizové životní situaci jednorázový nocleh nezbytný pro překlenutí této situace.

Komu je služba určena

Noclehárna je určena dospělým mužům bez přístřeší a v sociální krizi.

Podmínkou přijetí do služby je:

• zájem o nabízené služby, ochota a schopnosti tyto služby využívat

• předložení platného dokladu totožnosti

• fyzická soběstačnost; schopnost soužití v komunitě uživatelů služby

• komunikace se zájemcem o službu před přijetím nebude komplikována jeho opilstvím, zmateností nebo agresivním chováním

Provozní doba

Provozní doba služby je od 18.00 do 9.00 hodin. Příjem klientů je denně od 18.00 do 20.00 hodin.
Příjem klientů zajišťují sociální asistenti. S každým klientem je sepsána smlouva o poskytnutí služby.

Cena za poskytnutí přenocování je 35,- Kč/noc.

Kapacita noclehárny je 6 lůžek.

Financování služby:

Služba je v realizována s přispěním Středočeského kraje a Města Beroun.

Kontakt   Fotogalerie zařízení Farní charity Beroun

Výroční zpráva Farní charity Beroun 2016

Kolika klientům Farní charita Beroun pomohla v roce 2016? Kolika lidem jsme dali práci, ale i kolik všechno kolem stálo? Významné události, novinky loňska, spousta fotografií a jiné nezbytnosti ..čtěte ve výroční zprávě FCHB za rok 2016 zde

V Berouně se replyšuje

Zaznamenali jste reklamu s VVrkou a LEOPRDem? V reklamě na perlivý nápoj už není pes fofolák, ale sympatické duo zvláštních plyšáků. A věděli jste kde se replyšuje a že Replyšovna z reklamy je vlastně Šicí dílna Farní charity Beroun? Nyní práci šikovných, dlouhodobě nezaměstnaných žen z dílny, ocení 5 tisíc majitelů zreplyšovaných zvířátek.

Vydařené trhy. Děkujeme za podporu!

Beroun se o víkendu opět zaplnil návštěvníky z širokého okolí a my jsme na oba dny Hrnčířských trhů tradičně připravili benefiční točení na kruhu. Do pokladničky jste našemu hrnčíři Jakubovi vložili 3 817 Kč. Dalších úžasných 26 587 Kč získala Šicí dílna prodejem chňapek, taštiček, ubrusů a nejrůznějších zvířátek. Také děkujeme panu Mrázovi, který nám poskytl dar ve výši 1 500 Kč a především panu Izbickému za možnost prezentace Farní charity Beroun.

Proč a jak slavíme Velikonoce?

Jak se svou rodinou slaví Velikonoce zaměstnanec Farní charity Beroun a s čím je toto období spjaté, podle katolické tradice? S Pavlem Konrádem, pracovníkem sociální rehabilitace, která dává šanci lidem, kteří jsou dlouhodobě bez práce a domova, jsme si povídali v Domě Charity na Zavadilce.

Spouštíme Teplou židli

Kvůli dlouhodobému poklesu teplot otevíráne prostory Denního centra pro osoby bez přístřeší zdarma i na noc. Ke spuštění programu tzv. Teplá židle dojde dnes, ve čtvrtek 5.1. a podle plánu potrvá do neděle kdy má dojít k oteplení. Otevřeno bude od 18 hodin do 06 ráno druhý den.

Více než šest tun potravin pro potřebné

Charity v pražské arcidiecézi se podílely na organizaci 3. ročníku Národní potravinové sbírky konané v sobotu 12 listopadu. Probíhala po celé zemi, zapojilo se do ní 600 obchodů, tisíce dobrovolníků a dárců. Farní charita Kolín, Arcidiecézní charita Praha, Farní charita Vlašim, Farní charita Lysá nad Labem, Farní charita Příbram a Farní charita Beroun získaly v průběhu sbírky celkem 6 323 kilogramů potravin.

Děkujeme za jídlonosiče

Terénní pečovatelská služba Farní charity Beroun získala pro své služby seniorům 120 ks termo-jídlonosičů a 21 ks drátěných košů na jejich převoz. Za jejich pořízení děkujeme Nadačnímu fondu AVAST a Nadaci ČEZ, resp. dárcům, kteří přispěli přes aplikaci Pomáhej pohybem.

Stavba kapličky v plném proudu

Farní charita Beroun zvítězila v počinu Era pomáhá regionům s projektem: Venkovní kaple – intimní místo tichosti a klidu. Venkovní "kaplička" na zahradě Domova pro seniory s Alzheimerovou chorobou bude sloužit k odpočinku a k pomoci udržovat duchovní život seniorů, na který byli zvyklí. Prostory budou také sloužit k důstojnému rozloučení v případě úmrtí klientů.

Nová Hyundai i20 pro pečovatelky

Od tohoto týdne jezdí šest pečovatelek z berounské Farní charity novými vozy Hyundai i20 z autosalónu Exclusive Cars v Žebráku. Bílé vozy s logem charity budou zajíždět k seniorům nebo osobám se zdravotním postižením po celém Berounsku. Farní charita Beroun nabízí pečovatelskou službu již od roku 2004 a dnes se stará o více než sto padesát uživatelů, kteří využívají dovoz obědů a zajištění individuální péče a pomoci.

Děkujeme za podporu při hrnčířských trzích

Slunko o víkendu vydatně pražilo, Beroun byl plný návštěvníků z širokého okolí a my jsme po oba dny opět benefičně točili na kruhu. Do pokladničky jsme tím vybrali 1 657 Kč. Dalších úžasných 26 158 Kč získal Azylový dům sv. Josefa prodejem výrobků klientů - tašek, korálkových náramků a broží a Šicí dílna prodejem chňapek, taštiček, ubrusů a nejrůznějších zvířátek. Také děkujeme panu M. Mrázovi, který nám poskytl dar ve výši 1 000 Kč.