Sociální služba - Pomoc lidem ohroženým sociálním vyloučením

V oblasti zaměřené na osoby bez domova a v krizi si klademe za cíl pomoc a podporu při překonávání obtížné životní situace a při úspěšném začlenění do společnosti a do trhu práce. Poskytované služby klienti nachází na adrese Roháče z Dubé 131, Beroun - Zavadilka v Azylovém domě sv. Jakuba a Noclehárně. Od roku 2006 také v Denním centru pro osoby bez přístřeší na adrese Bezručova 928, Beroun 2. Osobám bez přístřeší také slouží projekt Sociální rehabilitace a Terénní program pro osoby bez přístřeší, který se plně rozvinul na začátku roku 2011. V roce 2016 jsme v Lochovicích otevřeli na adrese stávajícího domu pro rodiny s dětmi také Azylový dům pro ženy

Azylový dům sv. Jakuba v BerouněDům - pobytová forma sociální rehabilitace v Počaplechvchod do Denního centra z boku budovy Komunitního centra v Berouně

Zobrazit články z rubriky:  Azylový dům pro mužeDenní centrum pro osoby bez přístřešíNoclehárnaTerénní program pro osoby bez přístřešíSociální rehabilitace

V Berouně se replyšuje

Zaznamenali jste reklamu s VVrkou a LEOPRDem? V reklamě na perlivý nápoj už není pes fofolák, ale sympatické duo zvláštních plyšáků. A věděli jste kde se replyšuje a že Replyšovna z reklamy je vlastně Šicí dílna Farní charity Beroun? Nyní práci šikovných, dlouhodobě nezaměstnaných žen z dílny, ocení 5 tisíc majitelů zreplyšovaných zvířátek.

Vydařené trhy. Děkujeme za podporu!

Beroun se o víkendu opět zaplnil návštěvníky z širokého okolí a my jsme na oba dny Hrnčířských trhů tradičně připravili benefiční točení na kruhu. Do pokladničky jste našemu hrnčíři Jakubovi vložili 3 817 Kč. Dalších úžasných 26 587 Kč získala Šicí dílna prodejem chňapek, taštiček, ubrusů a nejrůznějších zvířátek. Také děkujeme panu Mrázovi, který nám poskytl dar ve výši 1 500 Kč a především panu Izbickému za možnost prezentace Farní charity Beroun.

Proč a jak slavíme Velikonoce?

Jak se svou rodinou slaví Velikonoce zaměstnanec Farní charity Beroun a s čím je toto období spjaté, podle katolické tradice? S Pavlem Konrádem, pracovníkem sociální rehabilitace, která dává šanci lidem, kteří jsou dlouhodobě bez práce a domova, jsme si povídali v Domě Charity na Zavadilce.

Přednáška o bezdomovectví

V pondělí 27. 3. zavítal tým Terénního programu pro osoby bez přístřeší k páťákům 3.ZŠ Beroun na Wagnerově náměstí. Příběhy z práce sociálních pracovníků a celé téma byly pro děti zajímavé a přinesly spoustu otázek do diskuze. Po přednášce jsem přijali pozvání na další, tentokrát pro sedmé třídy. Děkujeme za pozvání!

Přednáška o bezdomovectví na Kladně

Střední zdravotnická škola a Vyšší odborná zdravotnická škola Kladno (Havířská 1141) oslovila tým našeho Terénního programu s žádostí o přednášku na téma bezdomovectví. Povídání o životě na ulici a příklady z praxe sociálních pracovníků studenty zaujaly a jejich otázky a zájem o téma byly i pro nás velmi přínosné. Děkujeme za pozvání!

Poděkování škole za sbírku pro bezdomovce

Děkujeme tímto panu řediteli a učitelům Střední odborné školy a Středního odborného učiliště, Kladno, náměstí Edvarda Beneše 2353, za sbírku pořádanou na jejich škole pro naše klienty terénního programu - osoby bez přístřeší. Sbírka proběhla v prosinci 2016 v rámci Dne otevřených dveří. Děkujeme!

Spouštíme Teplou židli

Kvůli dlouhodobému poklesu teplot otevíráne prostory Denního centra pro osoby bez přístřeší zdarma i na noc. Ke spuštění programu tzv. Teplá židle dojde dnes, ve čtvrtek 5.1. a podle plánu potrvá do neděle kdy má dojít k oteplení. Otevřeno bude od 18 hodin do 06 ráno druhý den.

Beránek se těší na Vaše děti

Dětská skupina Beránek, zařízení péče o předškolní děti, vzniká v prostorách Domu Charity na berounském Jarově. V tuto chvíli finišují dokončovací práce, umísťuje se nábytek, své místo nacházejí hry a hračky, otevírá se v pondělí 2. ledna 2017.

Více než šest tun potravin pro potřebné

Charity v pražské arcidiecézi se podílely na organizaci 3. ročníku Národní potravinové sbírky konané v sobotu 12 listopadu. Probíhala po celé zemi, zapojilo se do ní 600 obchodů, tisíce dobrovolníků a dárců. Farní charita Kolín, Arcidiecézní charita Praha, Farní charita Vlašim, Farní charita Lysá nad Labem, Farní charita Příbram a Farní charita Beroun získaly v průběhu sbírky celkem 6 323 kilogramů potravin.

Děkujeme za jídlonosiče

Terénní pečovatelská služba Farní charity Beroun získala pro své služby seniorům 120 ks termo-jídlonosičů a 21 ks drátěných košů na jejich převoz. Za jejich pořízení děkujeme Nadačnímu fondu AVAST a Nadaci ČEZ, resp. dárcům, kteří přispěli přes aplikaci Pomáhej pohybem.