Sociální služba - Pomoc lidem ohroženým sociálním vyloučením

V oblasti zaměřené na osoby bez domova a v krizi si klademe za cíl pomoc a podporu při překonávání obtížné životní situace a při úspěšném začlenění do společnosti a do trhu práce. Poskytované služby klienti nachází na adrese Roháče z Dubé 131, Beroun - Zavadilka v Azylovém domě sv. Jakuba a Noclehárně. Od roku 2006 také v Denním centru pro osoby bez přístřeší na adrese Bezručova 928, Beroun 2. Osobám bez přístřeší také slouží projekt Sociální rehabilitace a Terénní program pro osoby bez přístřeší, který se plně rozvinul na začátku roku 2011. V roce 2016 jsme v Lochovicích otevřeli na adrese stávajícího domu pro rodiny s dětmi také Azylový dům pro ženy

Azylový dům sv. Jakuba v BerouněDům - pobytová forma sociální rehabilitace v Počaplechvchod do Denního centra z boku budovy Komunitního centra v Berouně

Zobrazit články z rubriky:  Azylový dům pro mužeDenní centrum pro osoby bez přístřešíNoclehárnaTerénní program pro osoby bez přístřešíSociální rehabilitace

Příběh Dobré vůle: Charita Beroun mi pomohla k návratu mezi lidi

Příběh klienta Denního centra pro osoby bez přístřeší.

V DC se fandí hokeji

Hokej také pomáhá. Takhle se dnes fandí českým hokejistům v Denním centru pro osoby bez přístřeší Charita Beroun“

Kultura prostředí ovlivňuje osobnost i náladu jedince

Podařilo se nám, díky daru od Nadace Vinci, zvelebit interiér Azylového domu sv. Jakuba pro muže v Berouně. Odstranili jsme staré rozviklané podlahy a položili  zbrusu nové podlahové krytiny na chodbách a v pokojích uživatelů služby. A také jsme pěkně vymalovali. „Dar od Nadace Vinci pomohl citelně zútulnit nás azylový dům. Děkujeme za pomoc Nadaci Vinci lidem bez přístřeší“, řekla vedoucí AD pro muže Mariana Radošovská.

Spouštíme projekt TEPLÁ ŽIDLE!

Z důvodů dlouhodobých nepříznivých klimatických podmínek a po dohodě s Městským úřadem Beroun spouštíme projekt  TEPLÁ ŽIDLE. Otvíráme v pátek 23.2.2018 v 18,00. Cílovou skupinou jsou osoby bez přístřeší, kteří mohou v teplých prostorách Denního centra (Bezručova 928, Beroun) přečkat noc až do ranních hodin (do 6,00). Cílem projektu je ochránit tyto osoby před umrznutím.

Kde potkáte tříkrálové koledníky?

Od 1. do 14. ledna 2018 můžete v Berouně a okolí potkat skupinky králů v kostýmech i bez, děti i dospělé. V našem regionu začne sbírka v Kostele Nanebevzetí Panny Marie v Počaplech, po novoroční mši v neděli 1. ledna. V článku se dozvíte další místa kde se bude koledovat. Na viděnou!

Sháníme kolegyni

Rádi bychom přijali nové zaměstnance. Znáte někoho s chutí a energií, kdo by rád pracoval v sociálních službách a staral se o rodiny, které mají obtíže s penězi, s prací, ve vztahu? Rozklikněte prosím nadpis článku a čtěte dál.

Poděkování za zorganizování sbírky

Děkujeme kolektivu berounské Jazykové školy Hany Vavrečkové za sbírku ošacení pro naše klienty. Materiální pomoc je v terénu moc potřebná, děkujeme za podporu!

Charita: Nikdo nesmí na ulici zmrznout!

Mrazivé počasí znamená pro lidi bez domova ohrožení života. Ilustrační foto: Jakub Žák

Nastupující mrazivé počasí znamená pro lidi bez domova ohrožení života. Víc než jindy proto hledají útočiště v denních centrech a azylových domech. Charita s tím počítá a rozšiřuje své kapacity. Zavedla mimořádná opatření, jako jsou „teplé židle“ či vyhřívané buňky. Kromě krátkodobého útulku a okamžité nabídky teplého jídla lidem na okraji nabízíme také pomoc s tím, jak se dostat z kolotoče dluhů a odrazit se ode dna.

Vánoční dekorace Šicí dílny k prodeji

Naše šikovné paní ze Šicí dílny mají našité panenky - andělíčky s vánočním kořením v bříšku, ozdoby na stromeček, taštičky a spoustu chňapek s vánoční tématikou. Nakoupit můžete přímo v dílně anebo na vánočních trzích, kterých se účastníme:

Berounská Noc venku se Sašou Uhlovou

Ve čtvrtek 23.11. nasměrují návštěvníci sálu Gymnázia J.Barranda počtvrté pozornost k lidem na okraji společnosti. Prodiskutovat sociální témata přijede Saša Uhlová, novinářka, o jejíž reportážích z prostředí nejhůře placených zaměstnání, se mluví jako o české žurnalistické události roku. V průběhu večera vystoupí také divadelní soubor DivaDno, ve kterém účinkují lidé bez domova.