Sociální služba - Pomoc lidem ohroženým sociálním vyloučením

V oblasti zaměřené na osoby bez domova a v krizi si klademe za cíl pomoc a podporu při překonávání obtížné životní situace a při úspěšném začlenění do společnosti a do trhu práce. Poskytované služby klienti nachází na adrese Roháče z Dubé 131, Beroun - Zavadilka v Azylovém domě sv. Jakuba a Noclehárně. Od roku 2006 také v Denním centru pro osoby bez přístřeší na adrese Bezručova 928, Beroun 2. Osobám bez přístřeší také slouží projekt Sociální rehabilitace a Terénní program pro osoby bez přístřeší, který se plně rozvinul na začátku roku 2011. V roce 2016 jsme v Lochovicích otevřeli na adrese stávajícího domu pro rodiny s dětmi také Azylový dům pro ženy

Azylový dům sv. Jakuba v BerouněDům - pobytová forma sociální rehabilitace v Počaplechvchod do Denního centra z boku budovy Komunitního centra v Berouně

Zobrazit články z rubriky:  Azylový dům pro mužeDenní centrum pro osoby bez přístřešíNoclehárnaTerénní program pro osoby bez přístřešíSociální rehabilitace

Farní charita uklidí Beroun

Na sobotu 29. dubna vyhlásilo Město Beroun dobrovolnickou úklidovou akci „Ukliďme Beroun“. Farní charita se hrdě přihlásila a její zaměstnanci se spolu s klienty pokusí vyčistit městem doporučenou lokalitu, která obyvatele trápí - cestu, která vede od ulice Na Ratince vlevo kolem pole a další, menší černou skládku na Zavadilce.

Proč a jak slavíme Velikonoce?

Jak se svou rodinou slaví Velikonoce zaměstnanec Farní charity Beroun a s čím je toto období spjaté, podle katolické tradice? S Pavlem Konrádem, pracovníkem sociální rehabilitace, která dává šanci lidem, kteří jsou dlouhodobě bez práce a domova, jsme si povídali v Domě Charity na Zavadilce.

Přednáška o bezdomovectví

V pondělí 27. 3. zavítal tým Terénního programu pro osoby bez přístřeší k páťákům 3.ZŠ Beroun na Wagnerově náměstí. Příběhy z práce sociálních pracovníků a celé téma byly pro děti zajímavé a přinesly spoustu otázek do diskuze. Po přednášce jsem přijali pozvání na další, tentokrát pro sedmé třídy. Děkujeme za pozvání!

Přednáška o bezdomovectví na Kladně

Střední zdravotnická škola a Vyšší odborná zdravotnická škola Kladno (Havířská 1141) oslovila tým našeho Terénního programu s žádostí o přednášku na téma bezdomovectví. Povídání o životě na ulici a příklady z praxe sociálních pracovníků studenty zaujaly a jejich otázky a zájem o téma byly i pro nás velmi přínosné. Děkujeme za pozvání!

Poděkování škole za sbírku pro bezdomovce

Děkujeme tímto panu řediteli a učitelům Střední odborné školy a Středního odborného učiliště, Kladno, náměstí Edvarda Beneše 2353, za sbírku pořádanou na jejich škole pro naše klienty terénního programu - osoby bez přístřeší. Sbírka proběhla v prosinci 2016 v rámci Dne otevřených dveří. Děkujeme!

Spouštíme Teplou židli

Kvůli dlouhodobému poklesu teplot otevíráne prostory Denního centra pro osoby bez přístřeší zdarma i na noc. Ke spuštění programu tzv. Teplá židle dojde dnes, ve čtvrtek 5.1. a podle plánu potrvá do neděle kdy má dojít k oteplení. Otevřeno bude od 18 hodin do 06 ráno druhý den.

Beránek se těší na Vaše děti

Dětská skupina Beránek, zařízení péče o předškolní děti, vzniká v prostorách Domu Charity na berounském Jarově. V tuto chvíli finišují dokončovací práce, umísťuje se nábytek, své místo nacházejí hry a hračky, otevírá se v pondělí 2. ledna 2017.

Více než šest tun potravin pro potřebné

Charity v pražské arcidiecézi se podílely na organizaci 3. ročníku Národní potravinové sbírky konané v sobotu 12 listopadu. Probíhala po celé zemi, zapojilo se do ní 600 obchodů, tisíce dobrovolníků a dárců. Farní charita Kolín, Arcidiecézní charita Praha, Farní charita Vlašim, Farní charita Lysá nad Labem, Farní charita Příbram a Farní charita Beroun získaly v průběhu sbírky celkem 6 323 kilogramů potravin.

Děkujeme za jídlonosiče

Terénní pečovatelská služba Farní charity Beroun získala pro své služby seniorům 120 ks termo-jídlonosičů a 21 ks drátěných košů na jejich převoz. Za jejich pořízení děkujeme Nadačnímu fondu AVAST a Nadaci ČEZ, resp. dárcům, kteří přispěli přes aplikaci Pomáhej pohybem.

Stavba kapličky v plném proudu

Farní charita Beroun zvítězila v počinu Era pomáhá regionům s projektem: Venkovní kaple – intimní místo tichosti a klidu. Venkovní "kaplička" na zahradě Domova pro seniory s Alzheimerovou chorobou bude sloužit k odpočinku a k pomoci udržovat duchovní život seniorů, na který byli zvyklí. Prostory budou také sloužit k důstojnému rozloučení v případě úmrtí klientů.