Naše učebna se nachází v centru města -
v přízemí Komunitního centra v Berouně na adrese Bezručova 928.

Pro školní rok 2017/2018 jsme pro veřejnost připravili tyto veřejně prospěšné aktivity:

kroužek Farní charita Berounkroužek Farní charita Berounkroužek Farní charita Beroun

Letáčky jsou ke stažení zde: angličtina Beroun, výtvarný kroužek Beroun, doučování Beroun.

Ve výukové místnosti od září 2006 Farní charita Beroun poskytovala především akreditované kurzy počítačové gramotnosti, výukové a motivační programy, školení a semináře. Je bezbariérová a vhodná na školení, pracovní setkání a další akce, takže ji nabízíme také k pronájmu.

Kontakty   Fotogalerie zařízení Farní charity Beroun

Zobrazit články z rubriky:

Dobrovolné audity sociální služeb právě probíhají

V rámci projektu s názvem "Navýšení kvality sociálních služeb ve Farní charitě Beroun" reg. č. CZ.03.2.63/0.0/0.0/17_071/0007616 byly zahájeny audity sociálních služeb, První auditor navštívil Domov se zvláštním režimem zabývající péčí o seniory s demencí. Audity všech sociálních služeb by měly proběhnout do konce zárí 2018. Následně budou na základě výstupů doplněny metodiky u všech 12 poskytovaných služeb.

001 Protokol o auditu DZR FCH Beroun.pdf

Zveme vás na přednášku do Černošic

Ano, ztráta paměti či zmatené chování mohou být příznaky Alzheimerovy nemoci či jiného typu demence. Mnohdy jsou těžko rozeznatelné a bývají přehlíženy, což je důvodem opožděné diagnózy. Nemocní nedokáží plnit jednoduché pracovní úkoly a častěji zapomínají. Trpí někdo z vašeho okolí podobnými příznaky? Chcete se dozvědět více? Přijďte na přednášku v rámci cyklu Alzheimerova nemoc a jiné typy demence, na téma AKTIVIZACE. Ve středu 2.5.2018 od 17 hod,  Club Kino (Černošice, Fügnerova 263)

seminar 2018 05 Cernosice.pdf

Březen - za kamna vlezem, duben - ještě tam budem a s KNIHOU!

Průzkumy dokazují, že lásku ke knihám lze získat už v dětství. Propásne-li rodič toto období, konkrétně mezi 2. a 5. rokem, pravděpodobně se z jeho ratolesti v budoucnu nestane zapálený čtenář. Kouzlo knih nikdy nemůže nenahradit žádná technika. A přitom čtení knih je relativně laciná zábava. Zejména pokud využijte nabídky našeho ANTIKVARIÁTU (Plzeňská 117, Beroun). Přijďte si vybrat z široké nabídky knih pro děti a dospělé. Najdete zde jedinečné exempláře i současné knihy. Ceny už od 40,- Kč.

Srdíčková brož Dobré vůle

Pro naši veřejnou sbírku Dobrá vůle ( http://www.dobra-vule.cz/) vytvořila berounská výtvarnice Jana Kubásková textilní brož se "SRDCEM", kterou na naší akcích uvidíte na našich dobrovolnících. Poprvé ji můžete spatřit na koncertě Suzuki Music Columbus 27.3. od 18,30 na Plzeňce.

MDŽ: Charita má ženskou tvář a květinou ve svátek nezarmoutíš

Z azylového domu. Ilustrační snímek Jakub Žák

U příležitosti Mezinárodního dne žen, svátku úcty k ženám, připomínáme, že rovnosti žen a mužů ještě nebylo dosaženo. Ženy jsou rovněž z hlediska rizika více ohroženy chudobou více, než muži. Ženy však pracují také v Charitě. Co by jim k MDŽ udělalo radost? A co by popřály ženám, s nimiž se setkávají při vykonávání své profese? O tom více v anketě.

Chudoba je dědičná, mladým chybí vzdělání i vzory,

Martina Veverková, sociální analytička Charity ČR. Foto: Aleš Masner

říká Martina Veverková, sociální analytička z Charity Česká republika v rozhovoru na DVTV. V Česku je možné zadlužit děti bez vlastního přičinění a kumulují se jim problémy spojené se sociálním vyloučením, říká.

Proč bych měl jít na benefiční koncert?

Rozhovor s producentkou Lenkou Koumarovou z The Prague Concert Co. s.r.o. o Benefičním koncertu SUZUKI MUSIC COLUMBUS pro Dobrou vůli.

1. benefiční koncert

Zveme vás na 1. benefiční koncert Suzuki Music Columbus pro Dobrou vůli. Koncert zahajuje oslavy 25. výročí Charity Beroun působící v regionu v oblasti sociálních služeb. V úterý 27.3.2018 od 18,30 si můžete na Plzeňce v Berouně vychutnat krásný a jedinečný hudební zážitek. Kromě zážitku si odnesete i dobrý pocit, že jste svojí účastí přispěli na dobrou věc. Výtěžek ze vstupenek bude věnován Azylovému domu pro rodiny s dětmi v Lochovicích.

Charita pro lidi na ulici: nikdo nesmí umrznout!

Ilustrační snímek: Richard Bouda

Současný příliv mrazivého počasí vážně ohrožuje zdraví a životy lidi bez domova. Proto tito častěji než v jiných obdobích hledají útočiště v denních centrech a v azylových domech. Charita s tím počítá a zavedla opatření, aby nikdo nemusel přes noc zůstat na ulici. Stávající kapacity k přenocování Charita navýšila o „teplé židle“ a prodlužuje také provozní hodiny denních center. A lidi bez domova také vyhledává v terénu a nabízí odbornou pomoc v poradnách.

Spouštíme projekt TEPLÁ ŽIDLE!

Z důvodů dlouhodobých nepříznivých klimatických podmínek a po dohodě s Městským úřadem Beroun spouštíme projekt  TEPLÁ ŽIDLE. Otvíráme v pátek 23.2.2018 v 18,00. Cílovou skupinou jsou osoby bez přístřeší, kteří mohou v teplých prostorách Denního centra (Bezručova 928, Beroun) přečkat noc až do ranních hodin (do 6,00). Cílem projektu je ochránit tyto osoby před umrznutím.