S.A.S. Betlém (sociálně aktivizační služba)

Poslání služby

Centrum poskytuje rodičům a dětem z regionu Beroun bezplatnou podporu a pomoc při řešení jejich životních situací. Společně s rodinou se snažíme problémy řešit a minimalizovat tak rizika ohrožení vývoje dítěte.

Co děláme?

• pracujeme s celou rodinou v jejich domácím prostředí na řešení jejich problému

Komu je služba určena

Služba je určena rodinám a dětem z Berouna a okolních obcí, které se mohou ocitnout v obtížné životní situaci nebo se v takové situaci nacházejí.

Obtížnou životní situací rodiny rozumíme například:

• obtíže v rodině (problémy s výchovou dětí; konflikty popř. násilí v rodině; obtížná finanční situace, rozvod, přijetí nového partnera, úmrtí, apod.),
  • obtíže s prací (pokles původních pracovních znalostí, schopností a dovedností, nezaměstnanost po rodičovské dovolené, šikana na pracovišti, nerovné podmínky mužů a žen v práci, výpověď apod.),
  • obtíže s trávením volného času (sociální izolace rodičů, rezignace na zajímavé trávení volného času např. z důvodu neexistence dopravních spojení či nedostatku financí apod.)
  • problematický vztah k lidem (neschopnost navázat a udržet fungující přátelské vztahy, neúčinné řešení střetů),
  • obtíže ve vztahu k institucím (při vyřizování běžných úředních záležitostí)

Provozní doba

Kontaktujte vedoucí Betlému, Kláru Pazderovou, DiS. na tel. 724 057 670. V pracovních dnech za Vámi po domluvě pracovnice Betlému přijede.
Také za námi můžete přijít do kanceláře S.A.S., Plzeňská 117 v Berouně každou středu od 9 do 12 hodin.

Služba je financována z prostředků Středočeského kraje. Na jejím poskytování se také finančně podílí město Hořovice a Beroun.OPZ

Kontakt    Aktuální program Betlému naleznete zde    Galerie fotografií z akcí zde

V Berouně se replyšuje

Zaznamenali jste reklamu s VVrkou a LEOPRDem? V reklamě na perlivý nápoj už není pes fofolák, ale sympatické duo zvláštních plyšáků. A věděli jste kde se replyšuje a že Replyšovna z reklamy je vlastně Šicí dílna Farní charity Beroun? Nyní práci šikovných, dlouhodobě nezaměstnaných žen z dílny, ocení 5 tisíc majitelů zreplyšovaných zvířátek.

Vydařené trhy. Děkujeme za podporu!

Beroun se o víkendu opět zaplnil návštěvníky z širokého okolí a my jsme na oba dny Hrnčířských trhů tradičně připravili benefiční točení na kruhu. Do pokladničky jste našemu hrnčíři Jakubovi vložili 3 817 Kč. Dalších úžasných 26 587 Kč získala Šicí dílna prodejem chňapek, taštiček, ubrusů a nejrůznějších zvířátek. Také děkujeme panu Mrázovi, který nám poskytl dar ve výši 1 500 Kč a především panu Izbickému za možnost prezentace Farní charity Beroun.

Hledáme materiální pomoc pro rodinu

Náš azylový dům pro matky s dětmi v tísni v Lochovicích za svoji činnost od roku 2011 pomohl více než 500 uživatelům. Každé osamostatnění klientů a návrat rodiny do "běžného" života je pro sociální pracovníky radostí z naplnění cíle služby. V těchto dnech pro maminku, paní Radku se dvěma dětmi (3 a 8 let), hledáme pomoc se zařizováním bytu. Maminka bude ráda za jakékoliv vybavení jako je nábytek, elektrospotřebiče apod.

Proč a jak slavíme Velikonoce?

Jak se svou rodinou slaví Velikonoce zaměstnanec Farní charity Beroun a s čím je toto období spjaté, podle katolické tradice? S Pavlem Konrádem, pracovníkem sociální rehabilitace, která dává šanci lidem, kteří jsou dlouhodobě bez práce a domova, jsme si povídali v Domě Charity na Zavadilce.

Představujeme záměry Tříkrálové sbírky 2017 v pražské arcidiecézi

Tříkrálová sbírka obnovuje starou lidovou tradici, při níž koledníci předávali radostnou zvěst o Bohu, který skrze Kristovo narození sestoupil k nám na zem, aby se stal blízkým každému člověku. Přitom požádali o koledu, obvykle něco k jídlu nebo drobnou minci. V Tříkrálové sbírce Charity nežádají koledníci peníze pro sebe. Sbírka pomáhá lidem v nouzi a využití jejího výtěžku má svá přesná pravidla.

Více než šest tun potravin pro potřebné

Charity v pražské arcidiecézi se podílely na organizaci 3. ročníku Národní potravinové sbírky konané v sobotu 12 listopadu. Probíhala po celé zemi, zapojilo se do ní 600 obchodů, tisíce dobrovolníků a dárců. Farní charita Kolín, Arcidiecézní charita Praha, Farní charita Vlašim, Farní charita Lysá nad Labem, Farní charita Příbram a Farní charita Beroun získaly v průběhu sbírky celkem 6 323 kilogramů potravin.

Kancelář S.A.S. Betlém na nové adrese

Zařízení sociálně aktivizační služby pro rodiny s dětmi má novou kancelář v centru Berouna, Plzeňská 117, vedle dobročinného obchodu Charity Shop. Veřejnost zde může zastihnout vedoucí služby každou středu od 9 do 12 hodin.

Stavba kapličky v plném proudu

Farní charita Beroun zvítězila v počinu Era pomáhá regionům s projektem: Venkovní kaple – intimní místo tichosti a klidu. Venkovní "kaplička" na zahradě Domova pro seniory s Alzheimerovou chorobou bude sloužit k odpočinku a k pomoci udržovat duchovní život seniorů, na který byli zvyklí. Prostory budou také sloužit k důstojnému rozloučení v případě úmrtí klientů.

Nová Hyundai i20 pro pečovatelky

Od tohoto týdne jezdí šest pečovatelek z berounské Farní charity novými vozy Hyundai i20 z autosalónu Exclusive Cars v Žebráku. Bílé vozy s logem charity budou zajíždět k seniorům nebo osobám se zdravotním postižením po celém Berounsku. Farní charita Beroun nabízí pečovatelskou službu již od roku 2004 a dnes se stará o více než sto padesát uživatelů, kteří využívají dovoz obědů a zajištění individuální péče a pomoci.

Děkujeme za podporu při hrnčířských trzích

Slunko o víkendu vydatně pražilo, Beroun byl plný návštěvníků z širokého okolí a my jsme po oba dny opět benefičně točili na kruhu. Do pokladničky jsme tím vybrali 1 657 Kč. Dalších úžasných 26 158 Kč získal Azylový dům sv. Josefa prodejem výrobků klientů - tašek, korálkových náramků a broží a Šicí dílna prodejem chňapek, taštiček, ubrusů a nejrůznějších zvířátek. Také děkujeme panu M. Mrázovi, který nám poskytl dar ve výši 1 000 Kč.