S.A.S. Betlém (sociálně aktivizační služba)

Poslání služby

Centrum poskytuje rodičům a dětem z regionu Beroun bezplatnou podporu a pomoc při řešení jejich životních situací. Společně s rodinou se snažíme problémy řešit a minimalizovat tak rizika ohrožení vývoje dítěte.

Co děláme?

• pracujeme s celou rodinou v jejich domácím prostředí na řešení jejich problému

Komu je služba určena

Služba je určena rodinám a dětem z Berouna a okolních obcí, které se mohou ocitnout v obtížné životní situaci nebo se v takové situaci nacházejí.

Obtížnou životní situací rodiny rozumíme například:

• obtíže v rodině (problémy s výchovou dětí; konflikty popř. násilí v rodině; obtížná finanční situace, rozvod, přijetí nového partnera, úmrtí, apod.),
  • obtíže s prací (pokles původních pracovních znalostí, schopností a dovedností, nezaměstnanost po rodičovské dovolené, šikana na pracovišti, nerovné podmínky mužů a žen v práci, výpověď apod.),
  • obtíže s trávením volného času (sociální izolace rodičů, rezignace na zajímavé trávení volného času např. z důvodu neexistence dopravních spojení či nedostatku financí apod.)
  • problematický vztah k lidem (neschopnost navázat a udržet fungující přátelské vztahy, neúčinné řešení střetů),
  • obtíže ve vztahu k institucím (při vyřizování běžných úředních záležitostí)

Provozní doba

Kontaktujte vedoucí Betlému, slečnu Kláru Pazderovou, DiS. na tel. 724 057 670. V pracovních dnech za Vámi po domluvě pracovnice přijede.
Také za námi můžete přijít do kanceláře S.A.S. Betlém, která se nachází na adrese Azylového domu sv. Josefa v Lochovicích 42, po domluvě je setkání možné také na adrese Bezručova 928, Beroun.

Služba je financována z prostředků Středočeského kraje. Na jejím poskytování se také finančně podílí město Hořovice a Beroun, Nadace J&T a Nadace Agrofert.OPZ

Kontakt    Aktuální program Betlému naleznete zde    Galerie fotografií z akcí zde

Kde potkáte tříkrálové koledníky?

Od 1. do 14. ledna 2018 můžete v Berouně a okolí potkat skupinky králů v kostýmech i bez, děti i dospělé. V našem regionu začne sbírka v Kostele Nanebevzetí Panny Marie v Počaplech, po novoroční mši v neděli 1. ledna. V článku se dozvíte další místa kde se bude koledovat. Na viděnou!

Sháníme kolegyni

Rádi bychom přijali nové zaměstnance. Znáte někoho s chutí a energií, kdo by rád pracoval v sociálních službách a staral se o rodiny, které mají obtíže s penězi, s prací, ve vztahu? Rozklikněte prosím nadpis článku a čtěte dál.

Vánoční dekorace Šicí dílny k prodeji

Naše šikovné paní ze Šicí dílny mají našité panenky - andělíčky s vánočním kořením v bříšku, ozdoby na stromeček, taštičky a spoustu chňapek s vánoční tématikou. Nakoupit můžete přímo v dílně anebo na vánočních trzích, kterých se účastníme:

Berounská Noc venku se Sašou Uhlovou

Ve čtvrtek 23.11. nasměrují návštěvníci sálu Gymnázia J.Barranda počtvrté pozornost k lidem na okraji společnosti. Prodiskutovat sociální témata přijede Saša Uhlová, novinářka, o jejíž reportážích z prostředí nejhůře placených zaměstnání, se mluví jako o české žurnalistické události roku. V průběhu večera vystoupí také divadelní soubor DivaDno, ve kterém účinkují lidé bez domova.

Potravinová sbírka

V sobotu 11. 11. se konal 5. ročník Národní potravinové sbírky. V Berouně v Penny Marketu jsme žádali o dar potravin a drogistického zboží již počtvrté a nově jsme se zapojili v prodejnách Billa v Berouně a v Hořovicích. Celkem jste nám darovali úžasných 1663 kg pomoci, kterou distribuujeme lidem v nouzi.

Kancelář S.A.S. Betlém na nové adrese

O bezplatnou podporu a pomoc při řešení obtížných životních situací sociálně aktivizační služby pro rodiny s dětmi můžete požádat na adrese Lochovice 42, po domluvě je setkání možné také na adrese Bezručova 928 v Berouně. Pro pomoc kontaktujte vedoucí Betlému, Kláru Pazderovou, DiS. na tel. 724 057 670.

Výroční zpráva Farní charity Beroun 2016

Kolika klientům Farní charita Beroun pomohla v roce 2016? Kolika lidem jsme dali práci, ale i kolik všechno kolem stálo? Významné události, novinky loňska, spousta fotografií a jiné nezbytnosti ..čtěte ve výroční zprávě FCHB za rok 2016 zde

V Berouně se replyšuje

Zaznamenali jste reklamu s VVrkou a LEOPRDem? V reklamě na perlivý nápoj už není pes fofolák, ale sympatické duo zvláštních plyšáků. A věděli jste kde se replyšuje a že Replyšovna z reklamy je vlastně Šicí dílna Farní charity Beroun? Nyní práci šikovných, dlouhodobě nezaměstnaných žen z dílny, ocení 5 tisíc majitelů zreplyšovaných zvířátek.

Vydařené trhy. Děkujeme za podporu!

Beroun se o víkendu opět zaplnil návštěvníky z širokého okolí a my jsme na oba dny Hrnčířských trhů tradičně připravili benefiční točení na kruhu. Do pokladničky jste našemu hrnčíři Jakubovi vložili 3 817 Kč. Dalších úžasných 26 587 Kč získala Šicí dílna prodejem chňapek, taštiček, ubrusů a nejrůznějších zvířátek. Také děkujeme panu Mrázovi, který nám poskytl dar ve výši 1 500 Kč a především panu Izbickému za možnost prezentace Farní charity Beroun.

Hledáme materiální pomoc pro rodinu

Náš azylový dům pro matky s dětmi v tísni v Lochovicích za svoji činnost od roku 2011 pomohl více než 500 uživatelům. Každé osamostatnění klientů a návrat rodiny do "běžného" života je pro sociální pracovníky radostí z naplnění cíle služby. V těchto dnech pro maminku, paní Radku se dvěma dětmi (3 a 8 let), hledáme pomoc se zařizováním bytu. Maminka bude ráda za jakékoliv vybavení jako je nábytek, elektrospotřebiče apod.