Sociální služba - Podpora rodin a sociální práce s dětmi a mládeží

V oblasti sanace rodiny se orientujeme na rodiny sociálně znevýhodněné. Péči obracíme na děti a mládež žijící v těchto rodinách nebo na děti a mládež ohrožené rizikovými způsoby života.

Rodičům a dětem slouží v Lochovicích a v Berouně S.A.S Betlém. V Lochovicích jsme vybudovali a v prosinci roku 2010 otevřeli Azylový dům pro matky/otce s dětmi v tísni s kapacitou 10 lůžek pro dospělé a 20 lůžek pro děti včetně krizového lůžka pro krátkodobý pobyt. V lednu 2016 jsme rozšířili jeho kapacitu o pokoj pro ženy v tísni.

Azylový dům pro matky/otce s dětmi v tísni v LochovicíchHřiště za domem slouží klientům ke hře i odpočinku

Zobrazit články z rubriky:  S.A.S. BetlémAzylový dům pro matky/otce s dětmi

Třešnička na dortu skvělé spolupráce putuje do Lochovic

V pořadí devátý vůz značky Hyundai z autosalónu Exclusive Cars v Žebráku dnes přibyl k osmi, kterými od podzimu disponuje pečovatelská služba Farní charity Beroun. Vůz byl za velice výhodných podmínek naší organizaci zapůjčen. Klíče dnes předal řediteli Farní charity Beroun vedoucí prodeje, pan Karel Feureisl.

Spouštíme Teplou židli

Kvůli dlouhodobému poklesu teplot otevíráne prostory Denního centra pro osoby bez přístřeší zdarma i na noc. Ke spuštění programu tzv. Teplá židle dojde dnes, ve čtvrtek 5.1. a podle plánu potrvá do neděle kdy má dojít k oteplení. Otevřeno bude od 18 hodin do 06 ráno druhý den.

Představujeme záměry Tříkrálové sbírky 2017 v pražské arcidiecézi

Tříkrálová sbírka obnovuje starou lidovou tradici, při níž koledníci předávali radostnou zvěst o Bohu, který skrze Kristovo narození sestoupil k nám na zem, aby se stal blízkým každému člověku. Přitom požádali o koledu, obvykle něco k jídlu nebo drobnou minci. V Tříkrálové sbírce Charity nežádají koledníci peníze pro sebe. Sbírka pomáhá lidem v nouzi a využití jejího výtěžku má svá přesná pravidla.

Nová Dětská skupina v Berouně

Farní charita Beroun nově otevírá od 2. 1. 2017 Dětskou skupinu – zařízení péče o předškolní děti.  Nabízí umístění dětí od 2 let, případně pro šikovná mladší batolátka. Umístění denně ani na celý den není podmínkou, minimální doba hlídání je 3 hodiny. Cena je 30 Kč za hodinu plus stravné, při celoměsíčním hlídání 20% sleva.

Více než šest tun potravin pro potřebné

Charity v pražské arcidiecézi se podílely na organizaci 3. ročníku Národní potravinové sbírky konané v sobotu 12 listopadu. Probíhala po celé zemi, zapojilo se do ní 600 obchodů, tisíce dobrovolníků a dárců. Farní charita Kolín, Arcidiecézní charita Praha, Farní charita Vlašim, Farní charita Lysá nad Labem, Farní charita Příbram a Farní charita Beroun získaly v průběhu sbírky celkem 6 323 kilogramů potravin.

Kancelář S.A.S. Betlém na nové adrese

Zařízení sociálně aktivizační služby pro rodiny s dětmi má novou kancelář v centru Berouna, Plzeňská 117, vedle dobročinného obchodu Charity Shop. Veřejnost zde může zastihnout vedoucí služby každou středu od 9 do 12 hodin.

Stavba kapličky v plném proudu

Farní charita Beroun zvítězila v počinu Era pomáhá regionům s projektem: Venkovní kaple – intimní místo tichosti a klidu. Venkovní "kaplička" na zahradě Domova pro seniory s Alzheimerovou chorobou bude sloužit k odpočinku a k pomoci udržovat duchovní život seniorů, na který byli zvyklí. Prostory budou také sloužit k důstojnému rozloučení v případě úmrtí klientů.

Výběrové řízení na místo ředitele / ředitelky Farní charity Beroun

Arcidiecézní charita Praha vypisuje výběrové řízení na místo ředitele / ředitelky Farní charity Beroun.

Nová Hyundai i20 pro pečovatelky

Od tohoto týdne jezdí šest pečovatelek z berounské Farní charity novými vozy Hyundai i20 z autosalónu Exclusive Cars v Žebráku. Bílé vozy s logem charity budou zajíždět k seniorům nebo osobám se zdravotním postižením po celém Berounsku. Farní charita Beroun nabízí pečovatelskou službu již od roku 2004 a dnes se stará o více než sto padesát uživatelů, kteří využívají dovoz obědů a zajištění individuální péče a pomoci.

Děkujeme za podporu při hrnčířských trzích

Slunko o víkendu vydatně pražilo, Beroun byl plný návštěvníků z širokého okolí a my jsme po oba dny opět benefičně točili na kruhu. Do pokladničky jsme tím vybrali 1 657 Kč. Dalších úžasných 26 158 Kč získal Azylový dům sv. Josefa prodejem výrobků klientů - tašek, korálkových náramků a broží a Šicí dílna prodejem chňapek, taštiček, ubrusů a nejrůznějších zvířátek. Také děkujeme panu M. Mrázovi, který nám poskytl dar ve výši 1 000 Kč.