Sociální služba - Podpora rodin a sociální práce s dětmi a mládeží

V oblasti sanace rodiny se orientujeme na rodiny sociálně znevýhodněné. Péči obracíme na děti a mládež žijící v těchto rodinách nebo na děti a mládež ohrožené rizikovými způsoby života.

Rodičům a dětem slouží v Lochovicích a v Berouně S.A.S Betlém. V Lochovicích jsme vybudovali a v prosinci roku 2010 otevřeli Azylový dům pro matky/otce s dětmi v tísni s kapacitou 10 lůžek pro dospělé a 20 lůžek pro děti včetně krizového lůžka pro krátkodobý pobyt. V lednu 2016 jsme rozšířili jeho kapacitu o pokoj pro ženy v tísni.

Azylový dům pro matky/otce s dětmi v tísni v LochovicíchHřiště za domem slouží klientům ke hře i odpočinku

Zobrazit články z rubriky:  S.A.S. BetlémAzylový dům pro matky/otce s dětmi

Restaurant day Beroun 19.5.2018

Celosvětový food festival, při kterém si úplně každý  může otevřít svoji restauraci / kavárnu / cukrárnu / bistro / bar na JEDEN DEN!

Kde a kde: Zborovské nám, Beroun. SOBOTA 19.5.

Za Charitu Beroun Vás pohostí Azylový dom pro rodiny s dětmi z Lochovic. Více na http://beroun.charita.cz/akce/restaurant-day-beroun-19-5/

Srdíčková brož Dobré vůle

Pro naši veřejnou sbírku Dobrá vůle ( http://www.dobra-vule.cz/) vytvořila berounská výtvarnice Jana Kubásková textilní brož se "SRDCEM", kterou na naší akcích uvidíte na našich dobrovolnících. Poprvé ji můžete spatřit na koncertě Suzuki Music Columbus 27.3. od 18,30 na Plzeňce.

Chudoba je dědičná, mladým chybí vzdělání i vzory,

Martina Veverková, sociální analytička Charity ČR. Foto: Aleš Masner

říká Martina Veverková, sociální analytička z Charity Česká republika v rozhovoru na DVTV. V Česku je možné zadlužit děti bez vlastního přičinění a kumulují se jim problémy spojené se sociálním vyloučením, říká.

Proč bych měl jít na benefiční koncert?

Rozhovor s producentkou Lenkou Koumarovou z The Prague Concert Co. s.r.o. o Benefičním koncertu SUZUKI MUSIC COLUMBUS pro Dobrou vůli.

1. benefiční koncert

Zveme vás na 1. benefiční koncert Suzuki Music Columbus pro Dobrou vůli. Koncert zahajuje oslavy 25. výročí Charity Beroun působící v regionu v oblasti sociálních služeb. V úterý 27.3.2018 od 18,30 si můžete na Plzeňce v Berouně vychutnat krásný a jedinečný hudební zážitek. Kromě zážitku si odnesete i dobrý pocit, že jste svojí účastí přispěli na dobrou věc. Výtěžek ze vstupenek bude věnován Azylovému domu pro rodiny s dětmi v Lochovicích.

Kde potkáte tříkrálové koledníky?

Od 1. do 14. ledna 2018 můžete v Berouně a okolí potkat skupinky králů v kostýmech i bez, děti i dospělé. V našem regionu začne sbírka v Kostele Nanebevzetí Panny Marie v Počaplech, po novoroční mši v neděli 1. ledna. V článku se dozvíte další místa kde se bude koledovat. Na viděnou!

Sháníme kolegyni

Rádi bychom přijali nové zaměstnance. Znáte někoho s chutí a energií, kdo by rád pracoval v sociálních službách a staral se o rodiny, které mají obtíže s penězi, s prací, ve vztahu? Rozklikněte prosím nadpis článku a čtěte dál.

Vánoční dekorace Šicí dílny k prodeji

Naše šikovné paní ze Šicí dílny mají našité panenky - andělíčky s vánočním kořením v bříšku, ozdoby na stromeček, taštičky a spoustu chňapek s vánoční tématikou. Nakoupit můžete přímo v dílně anebo na vánočních trzích, kterých se účastníme:

Berounská Noc venku se Sašou Uhlovou

Ve čtvrtek 23.11. nasměrují návštěvníci sálu Gymnázia J.Barranda počtvrté pozornost k lidem na okraji společnosti. Prodiskutovat sociální témata přijede Saša Uhlová, novinářka, o jejíž reportážích z prostředí nejhůře placených zaměstnání, se mluví jako o české žurnalistické události roku. V průběhu večera vystoupí také divadelní soubor DivaDno, ve kterém účinkují lidé bez domova.

Potravinová sbírka

V sobotu 11. 11. se konal 5. ročník Národní potravinové sbírky. V Berouně v Penny Marketu jsme žádali o dar potravin a drogistického zboží již počtvrté a nově jsme se zapojili v prodejnách Billa v Berouně a v Hořovicích. Celkem jste nám darovali úžasných 1663 kg pomoci, kterou distribuujeme lidem v nouzi.