Neformální péče

Každý pečující, který se stará o člověka s projevy demence, je touto situací velmi zásadně ovlivněn. Péče o takového člověka stojí hodně úsilí, navíc není možné se na tuto situaci zcela připravit. Můžete se alespoň seznámit s tím, co bude váš příbuzný postupem času potřebovat a jaká úskalí budete muset pravděpodobně zdolávat.

Proto v rámci projektu „Farní charita Beroun pomáhá neformálním pečovatelům“ nabízíme ucelený systém pomoci pečujícím.

Máte možnost stát se součástí svépomocné skupiny, využít odborné poradenství nebo se zúčastnit vzdělávacích a prezentačních akcí.

Kontakt:
Bc. Veronika Maslíková, tel. 725 923 181, sluzbyproseniory@charita-beroun.cz

Projekt "Farní charita Beroun pomáhá neformálním pečovatelům" je spolufinancován Evropskou unií.

Logo OPZ barevné

Zobrazit články z rubriky:

Sháníme kolegyni

Rádi bychom přijali nové zaměstnance. Znáte někoho s chutí a energií, kdo by rád pracoval v sociálních službách a staral se o rodiny, které mají obtíže s penězi, s prací, ve vztahu? Rozklikněte prosím nadpis článku a čtěte dál.

Poděkování za zorganizování sbírky

Děkujeme kolektivu berounské Jazykové školy Hany Vavrečkové za sbírku ošacení pro naše klienty. Materiální pomoc je v terénu moc potřebná, děkujeme za podporu!

Charita: Nikdo nesmí na ulici zmrznout!

Mrazivé počasí znamená pro lidi bez domova ohrožení života. Ilustrační foto: Jakub Žák

Nastupující mrazivé počasí znamená pro lidi bez domova ohrožení života. Víc než jindy proto hledají útočiště v denních centrech a azylových domech. Charita s tím počítá a rozšiřuje své kapacity. Zavedla mimořádná opatření, jako jsou „teplé židle“ či vyhřívané buňky. Kromě krátkodobého útulku a okamžité nabídky teplého jídla lidem na okraji nabízíme také pomoc s tím, jak se dostat z kolotoče dluhů a odrazit se ode dna.

Vánoční dekorace Šicí dílny k prodeji

Naše šikovné paní ze Šicí dílny mají našité panenky - andělíčky s vánočním kořením v bříšku, ozdoby na stromeček, taštičky a spoustu chňapek s vánoční tématikou. Nakoupit můžete přímo v dílně anebo na vánočních trzích, kterých se účastníme:

Berounská Noc venku se Sašou Uhlovou

Ve čtvrtek 23.11. nasměrují návštěvníci sálu Gymnázia J.Barranda počtvrté pozornost k lidem na okraji společnosti. Prodiskutovat sociální témata přijede Saša Uhlová, novinářka, o jejíž reportážích z prostředí nejhůře placených zaměstnání, se mluví jako o české žurnalistické události roku. V průběhu večera vystoupí také divadelní soubor DivaDno, ve kterém účinkují lidé bez domova.

Charita získala v Národní potravinové sbírce přes 22 tun potravin pro lidi v nouzi

„Byl to skutečně neuvěřitelný zážitek lidské štědrosti a sounáležitosti,“ popsala sobotní akci jedna z organizátorek, Helena Ryklová z Farní charity Stodůlky. Ve 22 supermarketech v Praze a okolí darovali lidé Charitě 22 455 kilogramů potravin a drogerie pro potřebné. Výtěžek násobně přesáhl loňský výsledek.

Potravinová sbírka

V sobotu 11. 11. se konal 5. ročník Národní potravinové sbírky. V Berouně v Penny Marketu jsme žádali o dar potravin a drogistického zboží již počtvrté a nově jsme se zapojili v prodejnách Billa v Berouně a v Hořovicích. Celkem jste nám darovali úžasných 1663 kg pomoci, kterou distribuujeme lidem v nouzi.

Nový antikvariát

Máte doma moc knížek, které už nechcete? Knihy se nevyhazují, knihy se darují! Darujte nám je a přijďte si jiné vybrat. A hlavně, přijďte se k nám podívat! Otázky ohledně darů i nákupu konkrétních knížek nejlépe zodpoví naše milá kolegyně, paní Věra Podlahová na tel. 733 741 264.

Bezdomovectví očima lidí z praxe

Přijďte si 21. 9. 2017 od 17h poslechnout zajímavé informace a cenné zkušenosti od terénních pracovníků, kteří zabývají prací s lidmi bez domova nebo s lidmi v přímém ohrožení ztráty bydlení.

Program:

rizikové faktory spojené s životem na ulici                                                                                                          popis praktických činností terénního programu                                                                                                        předcházení komplikovaných situací a možnosti řešení                                                                                        kdo je člověk bez domova?                                                                                                                                příčiny bezdomovectví                                                                                                                                            integrační aktivity                                                                                                                                                  kdo může být bezdomovectvím ohrožen                                                                                                         ženské a mužské bezdomovectví

Pozvánka ke stažení zde

Arcidiecézní charita Praha věnuje benefiční koncert památce kardinála Miloslava Vlka

Arcidiecézní charita Praha pořádá 31. října 2017 ve Smetanově síni Obecního domu slavnostní benefiční koncert ve prospěch České nemocnice v Ugandě. Koncert, na jehož programu je Requiem Wolfganga Amadea Mozarta, věnuje památce kardinála Miloslava Vlka. Koncert moderuje Marek Eben.