Neformální péče

Každý pečující, který se stará o člověka s projevy demence, je touto situací velmi zásadně ovlivněn. Péče o takového člověka stojí hodně úsilí, navíc není možné se na tuto situaci zcela připravit. Můžete se alespoň seznámit s tím, co bude váš příbuzný postupem času potřebovat a jaká úskalí budete muset pravděpodobně zdolávat.

Proto v rámci projektu „Farní charita Beroun pomáhá neformálním pečovatelům“ nabízíme ucelený systém pomoci pečujícím.

Máte možnost stát se součástí svépomocné skupiny, využít odborné poradenství nebo se zúčastnit vzdělávacích a prezentačních akcí.

Kontakt:
Bc. Veronika Maslíková, tel. 725 923 181, sluzbyproseniory@charita-beroun.cz

Projekt "Farní charita Beroun pomáhá neformálním pečovatelům" je spolufinancován Evropskou unií.

Logo OPZ barevné

Zobrazit články z rubriky:

Hledáme dobrovolníky

V sobotu 11. 11. se uskuteční 5. ročník Národní potravinové sbírky. V Berouně opět v Penny Marketu na sídlišti a nově v prodejnách Billa v Berouně a v Hořovicích. Budeme moc rádi když se přidáte k našemu týmu dobrovolníků a pomozte nám s výběrem potravin pro lidi v nouzi. Informace: p. Ivana Vašků, tel. 602945017.

Nový antikvariát

Máte doma moc knížek, které už nechcete? Knihy se nevyhazují, knihy se darují! Darujte nám je a přijďte si jiné vybrat. A hlavně, přijďte se k nám podívat! Otázky ohledně darů i nákupu konkrétních knížek nejlépe zodpoví naše milá kolegyně, paní Věra Podlahová na tel. 733 741 264.

Bezdomovectví očima lidí z praxe

Přijďte si 21. 9. 2017 od 17h poslechnout zajímavé informace a cenné zkušenosti od terénních pracovníků, kteří zabývají prací s lidmi bez domova nebo s lidmi v přímém ohrožení ztráty bydlení.

Program:

rizikové faktory spojené s životem na ulici                                                                                                          popis praktických činností terénního programu                                                                                                        předcházení komplikovaných situací a možnosti řešení                                                                                        kdo je člověk bez domova?                                                                                                                                příčiny bezdomovectví                                                                                                                                            integrační aktivity                                                                                                                                                  kdo může být bezdomovectvím ohrožen                                                                                                         ženské a mužské bezdomovectví

Pozvánka ke stažení zde

Arcidiecézní charita Praha věnuje benefiční koncert památce kardinála Miloslava Vlka

Arcidiecézní charita Praha pořádá 31. října 2017 ve Smetanově síni Obecního domu slavnostní benefiční koncert ve prospěch České nemocnice v Ugandě. Koncert, na jehož programu je Requiem Wolfganga Amadea Mozarta, věnuje památce kardinála Miloslava Vlka. Koncert moderuje Marek Eben.

Čeští katolíci pomáhají lidem, které zasáhl hurikán Harvey

Foto: J. Daniel Escareño/CC BY-NC 2.0

Představitelé české katolické církve se rozhodli pomoci lidem v oblastech, které o víkendu zpustošil ničivý hurikán Harvey. Jako výraz solidarity poskytnou arcidiecézi Galveston-Houston celkem 23 tisíc USD, které jsou určené na podporu lidí zasažených touto přírodní katastrofou. Do pomoci se zapojila Česká biskupská konference (ČBK), Charita ČR, Arcibiskupství pražské, Arcidiecézní charita Olomouc, Arcidiecézní charita Praha, Charita Kyjov a Charita Otrokovice. Přidat se může každý zájemce.

Kroužky pro děti v Berouně

Pro školní rok 2017/2018 jsme pro veřejnost připravili výtvarný kroužek, doučování a kurzy angličtiny s rodilým mluvčím. Informace o kroužkách a učebně najdete zde

Kancelář S.A.S. Betlém na nové adrese

O bezplatnou podporu a pomoc při řešení obtížných životních situací sociálně aktivizační služby pro rodiny s dětmi můžete požádat na adrese Lochovice 42, po domluvě je setkání možné také na adrese Bezručova 928 v Berouně. Pro pomoc kontaktujte vedoucí Betlému, Kláru Pazderovou, DiS. na tel. 724 057 670.

Prázdninový provoz Šicí dílny

Šicí dílna pracuje na stávajících zakázkách a hlásí stop stav na příjem oprav oděvů až do konce prázdnin. Od 24. do 28. 7. je dílna zavřená.

Charita ČR představí na Velehradě web domácí hospicové péče

Ilustrační snímek Lubomír Kotek

Na Dnech lidí dobré vůle na Velehradě seznámí Charita ČR veřejnost s novými webovými stránkami, které představí principy domácí hospicové péče a její charitní střediska přehledně na jednom místě.

Výroční zpráva Farní charity Beroun 2016

Kolika klientům Farní charita Beroun pomohla v roce 2016? Kolika lidem jsme dali práci, ale i kolik všechno kolem stálo? Významné události, novinky loňska, spousta fotografií a jiné nezbytnosti ..čtěte ve výroční zprávě FCHB za rok 2016 zde