Neformální péče

Každý pečující, který se stará o člověka s projevy demence, je touto situací velmi zásadně ovlivněn. Péče o takového člověka stojí hodně úsilí, navíc není možné se na tuto situaci zcela připravit. Můžete se alespoň seznámit s tím, co bude váš příbuzný postupem času potřebovat a jaká úskalí budete muset pravděpodobně zdolávat.

Proto v rámci projektu „Farní charita Beroun pomáhá neformálním pečovatelům“ nabízíme ucelený systém pomoci pečujícím.

Máte možnost stát se součástí svépomocné skupiny, využít odborné poradenství nebo se zúčastnit vzdělávacích a prezentačních akcí.

Kontakt:
Bc. Veronika Maslíková, tel. 725 923 181, sluzbyproseniory@charita-beroun.cz

Projekt "Farní charita Beroun pomáhá neformálním pečovatelům" je spolufinancován Evropskou unií.

Logo OPZ barevné

Zobrazit články z rubriky:

Poděkování Tříkrálovým koledníků

V úterý 13.2.2018 jsme se vpodvečer sešli v klubovně farnosti sv. Jakuba v Berouně, abychom poděkovali všem "nositelům" kasiček, kteří pro Farní charitu Beroun pomáhali organizovat Tříkrálovou sbírku nejen v Berouně, Králově Dvoře, ale i v Lochovicích a okolí, Suchomastech, v Nižboře, Tmani, Tetíně, Koněprusech, Hudlicích, Loděnici a Chrustenicích, Hořovicích, Žebráku a nejen tam.

Tančíte rádi a nemáte v čem?

Plesová sezóna je v plném proudu!. V našem obchůdku na Plzeňské v Berouně máme pro vás připraven široký výběr střevíčků i pánských obleků. Zboží dodala TV NOVA. Otevřeno od pondělí do pátku od 9 - 17hod. Více na https://www.facebook.com/charitniobchod/

Získali jsem dotaci z programu ESF na realizaci auditů

Získali jsme dotaci na zkvalitnění našich služeb a profesionalizaci organizaci. Projekt s názvem
Navýšení kvality sociálních služeb ve Farní charitě Beroun, reg.č. CZ.03.2.63/0.0/0.0/17_071/0007616“je financován z Operačního programu Zaměstnanost v celkové výši 3 651 830,- Kč. Projekt bude zahájen 1. 3. 2018 a ukončen 29. 2. 2020. Celkem bude provedeno 12 auditů sociálních služeb, které mají za cíl ověřit kvalitu zpracování stávajících metodik sociálních služeb a jejich dodržování v praxi, identifikovat potřeby jednotlivých sociálních služeb ve vazbě na spokojenost a práva uživatelů apod.  Po ukončení auditů bude probíhat fáze implementace a školení na profesionalizaci sociálních pracovníků a zaměstnanců v sociálních službách.

V Tříkrálové sbírce padl rekord!

Máme rekord! Letos se podařilo našim dobrovolníkům vykoledovat 162.829,- Kč, což je o více než 90 tisíc více než loni.  Děkujeme všem.

Alzheimerova nemoc a jiné typy demence

Znáte někoho, u koho se objevují příznaky ztráty paměti či zmatené chování? Těžko rozeznatelné a plíživé příznaky mohou být příčinou Alzheimerovy nemoci či jiného typu demence. Důvodem opožděné diagnózy bývá často přehlížení či nerozpoznání příznaků, které přicházejí skrytě a plíživě.

Zveme Vás na přednášku „Alzheimerova nemoc a jiné typy demence – Aktivizace“ v úterý 23.1. 2018 od 17 hod v Jiné Kávě (U Kasáren 192, Beroun).

Jaké akce doprovází Tříkrálovou sbírku v pražské arcidiecézi

Odstartoval osmnáctý ročník Tříkrálové sbírky. Tradičně ji doprovodí řada akcí – požehnání koledníkům, koncerty, soutěže i průvod v čele s velbloudy. Přinášíme přehled některých z nich, které se konají v pražské arcidiecézi, tj. v Praze, Středočeském kraji a v části kraje Ústeckého.

Kde potkáte tříkrálové koledníky?

Od 1. do 14. ledna 2018 můžete v Berouně a okolí potkat skupinky králů v kostýmech i bez, děti i dospělé. V našem regionu začne sbírka v Kostele Nanebevzetí Panny Marie v Počaplech, po novoroční mši v neděli 1. ledna. V článku se dozvíte další místa kde se bude koledovat. Na viděnou!

Sháníme kolegyni

Rádi bychom přijali nové zaměstnance. Znáte někoho s chutí a energií, kdo by rád pracoval v sociálních službách a staral se o rodiny, které mají obtíže s penězi, s prací, ve vztahu? Rozklikněte prosím nadpis článku a čtěte dál.

Poděkování za zorganizování sbírky

Děkujeme kolektivu berounské Jazykové školy Hany Vavrečkové za sbírku ošacení pro naše klienty. Materiální pomoc je v terénu moc potřebná, děkujeme za podporu!

Charita: Nikdo nesmí na ulici zmrznout!

Mrazivé počasí znamená pro lidi bez domova ohrožení života. Ilustrační foto: Jakub Žák

Nastupující mrazivé počasí znamená pro lidi bez domova ohrožení života. Víc než jindy proto hledají útočiště v denních centrech a azylových domech. Charita s tím počítá a rozšiřuje své kapacity. Zavedla mimořádná opatření, jako jsou „teplé židle“ či vyhřívané buňky. Kromě krátkodobého útulku a okamžité nabídky teplého jídla lidem na okraji nabízíme také pomoc s tím, jak se dostat z kolotoče dluhů a odrazit se ode dna.