Logo OPZ barevné

Stránka o projektu se připravuje.

Zobrazit články z rubriky:

I malé dary mají velký význam

Rádi bychom poděkovali za zájem, který nás stále mile udivuje. V záložce webu Jak pomoci je možno se dočíst co nám v zařízeních chybí, pomohlo by zkvalitnit péči o naše klienty anebo jen udělalo radost.

Další krásná auta do terénu

Další dva nové vozy Hyundai i20 z autosalónu Exclusive Cars v Žebráku přibyly k šesti, kterými pečovatelská služba disponuje od podzimu. Bílá auta s červeným logem charity jezdí denně k více než 150 seniorům a osobám se zdravotním postižením v Berouně a okolí. Vozům a pečovatelkám na jejich cestách za uživateli požehnal administrátor ŘKF P. Petr Bouška.

Přednáška o bezdomovectví na Kladně

Střední zdravotnická škola a Vyšší odborná zdravotnická škola Kladno (Havířská 1141) oslovila tým našeho Terénního programu s žádostí o přednášku na téma bezdomovectví. Povídání o životě na ulici a příklady z praxe sociálních pracovníků studenty zaujaly a jejich otázky a zájem o téma byly i pro nás velmi přínosné. Děkujeme za pozvání!

Přednášky o demenci

Další přednáška pro veřejnost z cyklu Alzheimerova choroba a jiné typy demence proběhla v kavárně Pod zámkem v Nižboru. Děkujeme paní doktorce Pastuchové a těšíme se na další setkání nad problematikou demence, tentokrát v Hořovicích, 28. února v Café Hanau, v areálu zámku.

Teplá židle opět otevřena

Lidé bez domova se mají kam ukrýt před mrazivým počasím. Denní centrum pro osoby bez přístřeší se v Berouně mělo otevřelo na 7nocí od 18.1. a pokaždé zde přenocovalo v průměru 14 mužů. Krizový noční provoz bude pokračovat opět od zítra 27.1. do neděle.

Poděkování českých a moravských biskupů

ilustrační foto: Alena Jílková, koledníci z Moravské Třebové

Poděkování tříkrálovým organizátorům, koordinátorům, koledníkům, rodičům i dárcům přichází také z České biskupské konference. „Děkujeme za to, že prošlapáváte cestu,“ píší čeští a moravští biskupové. S potěšením zveřejňujeme poselství, které přinesl portál církev.cz.

Poděkování škole za sbírku pro bezdomovce

Děkujeme tímto panu řediteli a učitelům Střední odborné školy a Středního odborného učiliště, Kladno, náměstí Edvarda Beneše 2353, za sbírku pořádanou na jejich škole pro naše klienty terénního programu - osoby bez přístřeší. Sbírka proběhla v prosinci 2016 v rámci Dne otevřených dveří. Děkujeme!

Teplá židle se dnes v noci opět otevírá

Díky avizovanému poklesu teplot až k -18° C dnes v noci (z 10. na 11. ledna 2017) opět proběhne krizový noční provoz Denního centra pro osoby bez přístřeší.

V neděli zazní na ČT1 jubilejní Tříkrálový koncert

Tříkrálový koncert. Foto: Richard Bouda

Tradiční součástí Tříkrálové sbírky je Tříkrálový koncert, jehož jubilejní desátý ročník se koná v neděli 8. ledna v Městském divadle v Brně. V přímém přenosu jej uvede Česká televize v 18 hodin na programu ČT 1. Koncert moderují Martina Kociánová a Jan Čenský. Na Tříkrálovém koncertu 2017 vystoupí Boni pueri, Spirituál kvintet, Věra Martinová, Václav Neckář & Bacily, Lenny a Slza.

První noc Teplou židli využilo 9 osob, druhou již 14

Noc na pátek 6. 1. 2017 přečkalo v teple Denního centra celkem 9 mužů z ulice. V noci na sobotu bylo opět Denní centrum pro osoby bez přístřeší otevřeno i na noc, přivítalo 13 mužů a 1 ženu, kteří zde noc strávili v teple. S krizovým nočním provozem Teplá židle počítáme ještě dvě noci, na neděli a pondělí, poté se má oteplit.