Neformální péče

Každý pečující, který se stará o člověka s projevy demence, je touto situací velmi zásadně ovlivněn. Péče o takového člověka stojí hodně úsilí, navíc není možné se na tuto situaci zcela připravit. Můžete se alespoň seznámit s tím, co bude váš příbuzný postupem času potřebovat a jaká úskalí budete muset pravděpodobně zdolávat.

Proto v rámci projektu „Farní charita Beroun pomáhá neformálním pečovatelům“ nabízíme ucelený systém pomoci pečujícím.

Máte možnost stát se součástí svépomocné skupiny, využít odborné poradenství nebo se zúčastnit vzdělávacích a prezentačních akcí.

Kontakt:
Bc. Veronika Maslíková, tel. 725 923 181, sluzbyproseniory@charita-beroun.cz

Projekt "Farní charita Beroun pomáhá neformálním pečovatelům" je spolufinancován Evropskou unií.

Logo OPZ barevné

Zobrazit články z rubriky:

Třešnička na dortu skvělé spolupráce putuje do Lochovic

V pořadí devátý vůz značky Hyundai z autosalónu Exclusive Cars v Žebráku dnes přibyl k osmi, kterými od podzimu disponuje pečovatelská služba Farní charity Beroun. Vůz byl za velice výhodných podmínek naší organizaci zapůjčen. Klíče dnes předal řediteli Farní charity Beroun vedoucí prodeje, pan Karel Feureisl.

První bohoslužba v Místě ticha

V pondělí 13. března 2017 se konala zádušní mše za zemřelého klienta Domova sv. Anežky České. Mezi pozvanými nebyli jen zaměstnanci Farní charity Beroun, ale zejména rodina a blízcí zemřelého. Mši sloužil P. Mgr. Ing. Petr Bouška. Jednalo se o první bohoslužbu v kapličce, která byla otevřena vloni, v den pátého výročí otevření specializovaného zařízení pro osoby s Azheimerovou nemocí.

I malé dary mají velký význam

Rádi bychom poděkovali za zájem, který nás stále mile udivuje. V záložce webu Jak pomoci je možno se dočíst co nám v zařízeních chybí, pomohlo by zkvalitnit péči o naše klienty anebo jen udělalo radost.

Další krásná auta do terénu

Další dva nové vozy Hyundai i20 z autosalónu Exclusive Cars v Žebráku přibyly k šesti, kterými pečovatelská služba disponuje od podzimu. Bílá auta s červeným logem charity jezdí denně k více než 150 seniorům a osobám se zdravotním postižením v Berouně a okolí. Vozům a pečovatelkám na jejich cestách za uživateli požehnal administrátor ŘKF P. Petr Bouška.

Přednáška o bezdomovectví na Kladně

Střední zdravotnická škola a Vyšší odborná zdravotnická škola Kladno (Havířská 1141) oslovila tým našeho Terénního programu s žádostí o přednášku na téma bezdomovectví. Povídání o životě na ulici a příklady z praxe sociálních pracovníků studenty zaujaly a jejich otázky a zájem o téma byly i pro nás velmi přínosné. Děkujeme za pozvání!

Přednášky o demenci

Další přednáška pro veřejnost z cyklu Alzheimerova choroba a jiné typy demence proběhla v kavárně Pod zámkem v Nižboru. Děkujeme paní doktorce Pastuchové a těšíme se na další setkání nad problematikou demence, tentokrát v Hořovicích, 28. února v Café Hanau, v areálu zámku.

Teplá židle opět otevřena

Lidé bez domova se mají kam ukrýt před mrazivým počasím. Denní centrum pro osoby bez přístřeší se v Berouně mělo otevřelo na 7nocí od 18.1. a pokaždé zde přenocovalo v průměru 14 mužů. Krizový noční provoz bude pokračovat opět od zítra 27.1. do neděle.

Poděkování českých a moravských biskupů

ilustrační foto: Alena Jílková, koledníci z Moravské Třebové

Poděkování tříkrálovým organizátorům, koordinátorům, koledníkům, rodičům i dárcům přichází také z České biskupské konference. „Děkujeme za to, že prošlapáváte cestu,“ píší čeští a moravští biskupové. S potěšením zveřejňujeme poselství, které přinesl portál církev.cz.

Poděkování škole za sbírku pro bezdomovce

Děkujeme tímto panu řediteli a učitelům Střední odborné školy a Středního odborného učiliště, Kladno, náměstí Edvarda Beneše 2353, za sbírku pořádanou na jejich škole pro naše klienty terénního programu - osoby bez přístřeší. Sbírka proběhla v prosinci 2016 v rámci Dne otevřených dveří. Děkujeme!

Teplá židle se dnes v noci opět otevírá

Díky avizovanému poklesu teplot až k -18° C dnes v noci (z 10. na 11. ledna 2017) opět proběhne krizový noční provoz Denního centra pro osoby bez přístřeší.