Farní charita Beroun realizuje několik projektů, které pomáhají rozvíjet a zkvalitňovat poskytované služby. Ty, které aktuálně fungují naleznete v položkách vpravo.

Zobrazit články z rubriky:  Výuka / naše aktivityBENEFIČNÍ OBCHODYŠICÍ DÍLNA

Více než šest tun potravin pro potřebné

Charity v pražské arcidiecézi se podílely na organizaci 3. ročníku Národní potravinové sbírky konané v sobotu 12 listopadu. Probíhala po celé zemi, zapojilo se do ní 600 obchodů, tisíce dobrovolníků a dárců. Farní charita Kolín, Arcidiecézní charita Praha, Farní charita Vlašim, Farní charita Lysá nad Labem, Farní charita Příbram a Farní charita Beroun získaly v průběhu sbírky celkem 6 323 kilogramů potravin.

Stavba kapličky v plném proudu

Farní charita Beroun zvítězila v počinu Era pomáhá regionům s projektem: Venkovní kaple – intimní místo tichosti a klidu. Venkovní "kaplička" na zahradě Domova pro seniory s Alzheimerovou chorobou bude sloužit k odpočinku a k pomoci udržovat duchovní život seniorů, na který byli zvyklí. Prostory budou také sloužit k důstojnému rozloučení v případě úmrtí klientů.

Výběrové řízení na místo ředitele / ředitelky Farní charity Beroun

Arcidiecézní charita Praha vypisuje výběrové řízení na místo ředitele / ředitelky Farní charity Beroun.

Nová Hyundai i20 pro pečovatelky

Od tohoto týdne jezdí šest pečovatelek z berounské Farní charity novými vozy Hyundai i20 z autosalónu Exclusive Cars v Žebráku. Bílé vozy s logem charity budou zajíždět k seniorům nebo osobám se zdravotním postižením po celém Berounsku. Farní charita Beroun nabízí pečovatelskou službu již od roku 2004 a dnes se stará o více než sto padesát uživatelů, kteří využívají dovoz obědů a zajištění individuální péče a pomoci.

Děkujeme za podporu při hrnčířských trzích

Slunko o víkendu vydatně pražilo, Beroun byl plný návštěvníků z širokého okolí a my jsme po oba dny opět benefičně točili na kruhu. Do pokladničky jsme tím vybrali 1 657 Kč. Dalších úžasných 26 158 Kč získal Azylový dům sv. Josefa prodejem výrobků klientů - tašek, korálkových náramků a broží a Šicí dílna prodejem chňapek, taštiček, ubrusů a nejrůznějších zvířátek. Také děkujeme panu M. Mrázovi, který nám poskytl dar ve výši 1 000 Kč.

Nabídka kurzů a kroužků od září 2016

Od září nabízíme v naší učebně v Bezručově ulici tradiční kurzy i úplné novinky. Své si najdou děti, dospělí i senioři. Aktuální seznam vypsaných kruzů je ke stažení zde, račte vstoupit! :-)

angličtina pro deti od 2016     angličtina pro dospele od 2016     PC kurzy 2016

Novinky z obchůdků aneb jsme tu nejen pro prodej :-)

Náš dobročinný obchůdek ve Zdicích se stal jedním ze sběrných míst víček pro nemocného Kubíčka. Lidé sem v otevírací době obchodu nosí a nosit nadále mohou plastová víčka a jejich finanční výtěžek pomůže mamince Kubíka v jeho léčbě.

Šicí dílna - dovolená

Vážení přátelé, upozorňujeme, že od 25.7. do 29.7. bude Šicí dílna z důvodu dovolené zavřená. Těšíme se na vás opět od srpna.

Výroční zpráva Farní charity Beroun 2015

Kolika klientům Farní charita Beroun pomohla v roce 2015? Kolika lidem jsme dali práci, ale i kolik všechno kolem stálo? Významné události, novinky loňska, spousta fotografií a jiné nezbytnosti ..čtěte ve výroční zprávě FCHB za rok 2015 zde

Zapojili jsme se do výtvarné soutěže o Karlu IV.

Děti z Keramického kroužku v Azylovém domě sv. Josefa v Lochovicích se pod vedením lektorky, paní Olgy Marešové, zapojily do Výtvarné soutěže k výročí 700 let od narození Karla IV. Jak si Otce vlasti představují?
Soutěžní výrobky dětí můžete vidět vystavené (a hlasovat) v Muzeu berounské keramiky od soboty 18.6. Děkujeme!