Farní charita Beroun poskytuje 12 registrovaných sociálních služeb rodinám s dětmi, seniorům a osobám bez přístřeší.
Nad rámec služeb provozuje dobročinné obchody, vzdělávací centrum a projekty podporovaného zaměstnání. Také realizuje několik projektů, které pomáhají rozvíjet a zkvalitňovat poskytované služby.

Zobrazit články z rubriky:  AktualityŠICÍ DÍLNADOBROČINNÉ OBCHODYSvépomocné skupinyVzdělávací akcePoradenstvíPrezentační akceBudování kapacit a profesionalizace FCHB

Ze školy rovnou na módní molo

Žáci a žákyně II. stupně JZŠ předvedou unikátní modely našeho obchůdku. Přijďte se podívat na pěveckou soutěž Slavíček v úterý 29.5. na Plzeňku a povzbudit mladé modelky a modely. Soutěž začíná v 16hod. V atriu Plzeňky bude možné během soutěže předváděné modely i další kousky zakoupit.

Trhy se vydařily. Šicí dílna prodala výrobky za 41 635,- Kč

Šicí dílna Charity Beroun patří mezi stálice na Hrnčířských trzích. Nabízí textilní pomůcky do kuchyně, nákupní tašky pro maminky i děti, hračky a další. O kvalitě našich výrobků se mohli přesvědčit návštěvníci Trhů tuto sobotu a neděli. Zájem o výrobky byl opravdu veliký.

Děkujeme všem, kteří svým nákupem podpořili myšlenku Šicí dílny a hlavně naše znevýhodněné zaměstnankyně. Naše výrobky najdete na našem eshopu: http://www.dobredilo.cz/kategorie-produktu/z-nasi-dilny/

Nakoupit a dostat dárek

Pro jarní Řemeslné trhy (5. – 6. 5.)  jsme pro Vás připravili zajímavé slevy do našeho obchůdku či Antikvariátu. Navštivte jeden z našich dvou stánků, nakupte a získáte od nás slevu do berounského charitativního obchůdku či do Antikvariátu. V době Trhů nás najdete na Husově nám. vlevo od radnice nebo v ul. Kolářská, kde si můžete i vyzkoušet točit na hrnčířském kruhu.

Zveme vás na přednášku do Černošic

Ano, ztráta paměti či zmatené chování mohou být příznaky Alzheimerovy nemoci či jiného typu demence. Mnohdy jsou těžko rozeznatelné a bývají přehlíženy, což je důvodem opožděné diagnózy. Nemocní nedokáží plnit jednoduché pracovní úkoly a častěji zapomínají. Trpí někdo z vašeho okolí podobnými příznaky? Chcete se dozvědět více? Přijďte na přednášku v rámci cyklu Alzheimerova nemoc a jiné typy demence, na téma AKTIVIZACE. Ve středu 2.5.2018 od 17 hod,  Club Kino (Černošice, Fügnerova 263)

seminar 2018 05 Cernosice.pdf

Březen - za kamna vlezem, duben - ještě tam budem a s KNIHOU!

Průzkumy dokazují, že lásku ke knihám lze získat už v dětství. Propásne-li rodič toto období, konkrétně mezi 2. a 5. rokem, pravděpodobně se z jeho ratolesti v budoucnu nestane zapálený čtenář. Kouzlo knih nikdy nemůže nenahradit žádná technika. A přitom čtení knih je relativně laciná zábava. Zejména pokud využijte nabídky našeho ANTIKVARIÁTU (Plzeňská 117, Beroun). Přijďte si vybrat z široké nabídky knih pro děti a dospělé. Najdete zde jedinečné exempláře i současné knihy. Ceny už od 40,- Kč.

Spouštíme projekt TEPLÁ ŽIDLE!

Z důvodů dlouhodobých nepříznivých klimatických podmínek a po dohodě s Městským úřadem Beroun spouštíme projekt  TEPLÁ ŽIDLE. Otvíráme v pátek 23.2.2018 v 18,00. Cílovou skupinou jsou osoby bez přístřeší, kteří mohou v teplých prostorách Denního centra (Bezručova 928, Beroun) přečkat noc až do ranních hodin (do 6,00). Cílem projektu je ochránit tyto osoby před umrznutím.

Poděkování Tříkrálovým koledníků

V úterý 13.2.2018 jsme se vpodvečer sešli v klubovně farnosti sv. Jakuba v Berouně, abychom poděkovali všem "nositelům" kasiček, kteří pro Farní charitu Beroun pomáhali organizovat Tříkrálovou sbírku nejen v Berouně, Králově Dvoře, ale i v Lochovicích a okolí, Suchomastech, v Nižboře, Tmani, Tetíně, Koněprusech, Hudlicích, Loděnici a Chrustenicích, Hořovicích, Žebráku a nejen tam.

Tančíte rádi a nemáte v čem?

Plesová sezóna je v plném proudu!. V našem obchůdku na Plzeňské v Berouně máme pro vás připraven široký výběr střevíčků i pánských obleků. Zboží dodala TV NOVA. Otevřeno od pondělí do pátku od 9 - 17hod. Více na https://www.facebook.com/charitniobchod/

Získali jsem dotaci z programu ESF na realizaci auditů

Získali jsme dotaci na zkvalitnění našich služeb a profesionalizaci organizaci. Projekt s názvem
Navýšení kvality sociálních služeb ve Farní charitě Beroun, reg.č. CZ.03.2.63/0.0/0.0/17_071/0007616“je financován z Operačního programu Zaměstnanost v celkové výši 3 651 830,- Kč. Projekt bude zahájen 1. 3. 2018 a ukončen 29. 2. 2020. Celkem bude provedeno 12 auditů sociálních služeb, které mají za cíl ověřit kvalitu zpracování stávajících metodik sociálních služeb a jejich dodržování v praxi, identifikovat potřeby jednotlivých sociálních služeb ve vazbě na spokojenost a práva uživatelů apod.  Po ukončení auditů bude probíhat fáze implementace a školení na profesionalizaci sociálních pracovníků a zaměstnanců v sociálních službách.

V Tříkrálové sbírce padl rekord!

Máme rekord! Letos se podařilo našim dobrovolníkům vykoledovat 162.829,- Kč, což je o více než 90 tisíc více než loni.  Děkujeme všem.