Farní charita Beroun poskytuje 12 registrovaných sociálních služeb rodinám s dětmi, seniorům a osobám bez přístřeší.
Nad rámec služeb provozuje dobročinné obchody, vzdělávací centrum a projekty podporovaného zaměstnání. Také realizuje několik projektů, které pomáhají rozvíjet a zkvalitňovat poskytované služby.

Zobrazit články z rubriky:  AktualityVýuka / naše aktivityPronájem školící místnostiŠICÍ DÍLNADOBROČINNÉ OBCHODYSvépomocné skupinyVzdělávací akcePoradenstvíPrezentační akceBudování kapacit a profesionalizace FCHB

Třešnička na dortu skvělé spolupráce putuje do Lochovic

V pořadí devátý vůz značky Hyundai z autosalónu Exclusive Cars v Žebráku dnes přibyl k osmi, kterými od podzimu disponuje pečovatelská služba Farní charity Beroun. Vůz byl za velice výhodných podmínek naší organizaci zapůjčen. Klíče dnes předal řediteli Farní charity Beroun vedoucí prodeje, pan Karel Feureisl.

První bohoslužba v Místě ticha

V pondělí 13. března 2017 se konala zádušní mše za zemřelého klienta Domova sv. Anežky České. Mezi pozvanými nebyli jen zaměstnanci Farní charity Beroun, ale zejména rodina a blízcí zemřelého. Mši sloužil P. Mgr. Ing. Petr Bouška. Jednalo se o první bohoslužbu v kapličce, která byla otevřena vloni, v den pátého výročí otevření specializovaného zařízení pro osoby s Azheimerovou nemocí.

Přednáška o bezdomovectví na Kladně

Střední zdravotnická škola a Vyšší odborná zdravotnická škola Kladno (Havířská 1141) oslovila tým našeho Terénního programu s žádostí o přednášku na téma bezdomovectví. Povídání o životě na ulici a příklady z praxe sociálních pracovníků studenty zaujaly a jejich otázky a zájem o téma byly i pro nás velmi přínosné. Děkujeme za pozvání!

Přednášky o demenci

Další přednáška pro veřejnost z cyklu Alzheimerova choroba a jiné typy demence proběhla v kavárně Pod zámkem v Nižboru. Děkujeme paní doktorce Pastuchové a těšíme se na další setkání nad problematikou demence, tentokrát v Hořovicích, 28. února v Café Hanau, v areálu zámku.

Poděkování českých a moravských biskupů

ilustrační foto: Alena Jílková, koledníci z Moravské Třebové

Poděkování tříkrálovým organizátorům, koordinátorům, koledníkům, rodičům i dárcům přichází také z České biskupské konference. „Děkujeme za to, že prošlapáváte cestu,“ píší čeští a moravští biskupové. S potěšením zveřejňujeme poselství, které přinesl portál církev.cz.

V neděli zazní na ČT1 jubilejní Tříkrálový koncert

Tříkrálový koncert. Foto: Richard Bouda

Tradiční součástí Tříkrálové sbírky je Tříkrálový koncert, jehož jubilejní desátý ročník se koná v neděli 8. ledna v Městském divadle v Brně. V přímém přenosu jej uvede Česká televize v 18 hodin na programu ČT 1. Koncert moderují Martina Kociánová a Jan Čenský. Na Tříkrálovém koncertu 2017 vystoupí Boni pueri, Spirituál kvintet, Věra Martinová, Václav Neckář & Bacily, Lenny a Slza.

Spouštíme Teplou židli

Kvůli dlouhodobému poklesu teplot otevíráne prostory Denního centra pro osoby bez přístřeší zdarma i na noc. Ke spuštění programu tzv. Teplá židle dojde dnes, ve čtvrtek 5.1. a podle plánu potrvá do neděle kdy má dojít k oteplení. Otevřeno bude od 18 hodin do 06 ráno druhý den.

Video z podvečerního koledování

Tříkrálová sbírka v Berouně

Tři krále ode dneška budete moci potkat na Husově náměstí. Dnes ráno vyrazily s písničkou děti z Katolické mateřské školy a půjdou i zítra. Od středy se během svých podvečerních schůzek koledování ujmou skauti berounského střediska Radost a Naděje.

Tři králové v BerouněTři králové v BerouněTři králové v Berouně

Změna ředitele Farní charity Beroun

Vážení přátelé, oznamujeme změnu ředitele naší organizace.
1. ledna 2017 byly jmenován ředitelem a statutárním zástupcem Farní charity Beroun Ing. Petr Horák.