Farní charita Beroun poskytuje 12 registrovaných sociálních služeb rodinám s dětmi, seniorům a osobám bez přístřeší.
Nad rámec služeb provozuje dobročinné obchody, vzdělávací centrum a projekty podporovaného zaměstnání. Také realizuje několik projektů, které pomáhají rozvíjet a zkvalitňovat poskytované služby.

Zobrazit články z rubriky:  AktualityVýuka / naše aktivityPronájem školící místnostiŠICÍ DÍLNADOBROČINNÉ OBCHODYSvépomocné skupinyVzdělávací akcePoradenstvíPrezentační akceBudování kapacit a profesionalizace FCHB

Farní charita uklidí Beroun

Na sobotu 29. dubna vyhlásilo Město Beroun dobrovolnickou úklidovou akci „Ukliďme Beroun“. Farní charita se hrdě přihlásila a její zaměstnanci se spolu s klienty pokusí vyčistit městem doporučenou lokalitu, která obyvatele trápí - cestu, která vede od ulice Na Ratince vlevo kolem pole a další, menší černou skládku na Zavadilce.

Hledáme materiální pomoc pro rodinu

Náš azylový dům pro matky s dětmi v tísni v Lochovicích za svoji činnost od roku 2011 pomohl více než 500 uživatelům. Každé osamostatnění klientů a návrat rodiny do "běžného" života je pro sociální pracovníky radostí z naplnění cíle služby. V těchto dnech pro maminku, paní Radku se dvěma dětmi (3 a 8 let), hledáme pomoc se zařizováním bytu. Maminka bude ráda za jakékoliv vybavení jako je nábytek, elektrospotřebiče apod.

Proč a jak slavíme Velikonoce?

Jak se svou rodinou slaví Velikonoce zaměstnanec Farní charity Beroun a s čím je toto období spjaté, podle katolické tradice? S Pavlem Konrádem, pracovníkem sociální rehabilitace, která dává šanci lidem, kteří jsou dlouhodobě bez práce a domova, jsme si povídali v Domě Charity na Zavadilce.

Nezapomeňte na Den bez paměti

Co by měl člověk vědět a dělat, když jeho blízký trpí demencí? Den bez paměti, který proběhne na Palackého náměstí v Hořovicích 12. dubna 2017 vám nejen s touto otázkou pomůže. Zájemcům budou zdarma provedeny testy paměti, vyšetření tlaku či hladiny cukru v krvi. Zaměstnanci FCH Beroun Vám rádi poskytnou individuální poradenství.

Přednáška o bezdomovectví

V pondělí 27. 3. zavítal tým Terénního programu pro osoby bez přístřeší k páťákům 3.ZŠ Beroun na Wagnerově náměstí. Příběhy z práce sociálních pracovníků a celé téma byly pro děti zajímavé a přinesly spoustu otázek do diskuze. Po přednášce jsem přijali pozvání na další, tentokrát pro sedmé třídy. Děkujeme za pozvání!

Třešnička na dortu skvělé spolupráce putuje do Lochovic

V pořadí devátý vůz značky Hyundai z autosalónu Exclusive Cars v Žebráku dnes přibyl k osmi, kterými od podzimu disponuje pečovatelská služba Farní charity Beroun. Vůz byl za velice výhodných podmínek naší organizaci zapůjčen. Klíče dnes předal řediteli Farní charity Beroun vedoucí prodeje, pan Karel Feureisl.

První bohoslužba v Místě ticha

V pondělí 13. března 2017 se konala zádušní mše za zemřelého klienta Domova sv. Anežky České. Mezi pozvanými nebyli jen zaměstnanci Farní charity Beroun, ale zejména rodina a blízcí zemřelého. Mši sloužil P. Mgr. Ing. Petr Bouška. Jednalo se o první bohoslužbu v kapličce, která byla otevřena vloni, v den pátého výročí otevření specializovaného zařízení pro osoby s Azheimerovou nemocí.

Přednáška o bezdomovectví na Kladně

Střední zdravotnická škola a Vyšší odborná zdravotnická škola Kladno (Havířská 1141) oslovila tým našeho Terénního programu s žádostí o přednášku na téma bezdomovectví. Povídání o životě na ulici a příklady z praxe sociálních pracovníků studenty zaujaly a jejich otázky a zájem o téma byly i pro nás velmi přínosné. Děkujeme za pozvání!

Přednášky o demenci

Další přednáška pro veřejnost z cyklu Alzheimerova choroba a jiné typy demence proběhla v kavárně Pod zámkem v Nižboru. Děkujeme paní doktorce Pastuchové a těšíme se na další setkání nad problematikou demence, tentokrát v Hořovicích, 28. února v Café Hanau, v areálu zámku.

Poděkování českých a moravských biskupů

ilustrační foto: Alena Jílková, koledníci z Moravské Třebové

Poděkování tříkrálovým organizátorům, koordinátorům, koledníkům, rodičům i dárcům přichází také z České biskupské konference. „Děkujeme za to, že prošlapáváte cestu,“ píší čeští a moravští biskupové. S potěšením zveřejňujeme poselství, které přinesl portál církev.cz.