CHARITY SHOPS  - obchody, které pomáhají

Věnujte věci, které sami nevyužijete.
Pro levné a kvalitní věci nemusíte jen do second handu.
Přijďte do obchodu, který má jiná pravidla.

Dobročinný obchod provozovaný neziskovou organizací je ve světě zažitý způsob získávání finančních prostředků. Můžete do něj nosit věci, které nepotřebujete, a třeba si jiné levně koupit - tak či tak přispějete na dobrou věc.

Máme i svoji stránku na Facebooku https://www.facebook.com/charitniobchod/

CHARITY SHOP BEROUN - Plzeňská 117
tel. do obchodu 797 991 125

PO - PÁ 9.00 – 17.00
CHARITY SHOP, Plzeňská 117, Beroun
ANTIKVARIÁT BEROUN - Plzeňská 117
tel. do obchodu 733 741 264

PO, ÚT, PÁ   8.00 – 16.00
ST, ČT          8.00 – 18.00

CHARITY SHOP Hořovice, Náměstí Svobody 135 CHARITY SHOP Hořovice, Náměstí Svobody 135

CHARITY SHOP HOŘOVICE - Náměstí Svobody 135
tel. do obchodu: 731 428 378

PO - ČT 9.00 – 17.00
PÁ 8.30 – 16.30

CHARITY SHOP Zdice, Žižkova 166CHARITY SHOP Zdice

CHARITY SHOP ZDICE - Žižkova 166
tel. do obchodu: 311 360 189

PO - PÁ 10.00 – 16.00

100% vybrané částky na sociální účel

Obchody pomáhají nám, životnímu prostředí, místní komunitě a to mnoha způsoby:

• zdroj volných finančních prostředků: výtěžky z prodeje jsou použity na podporu poskytovaných služeb Farní charitou Beroun. Díky těmto financím můžeme reagovat na aktuální potřeby v našich střediscích. Nakoupili jsme např. kompenzační pomůcky pro seniory, postavili zahradní přístřešek, pořídili herní prvky do Azylového domu pro rodiny s dětmi.
  • povědomí o značce: existence obchůdků nám pomáhá zvyšovat povědomí o našich službách.
  • přínosy pro životní prostředí: prodej second-hand zboží dává šanci na jejich znovuvyužití. Oděvy, které neprodáme, postupujeme k dalšímu zpracování.
  • nákup pro všechny: charitativní obchody jsou spolehlivým zdrojem levného zboží, ale i dobré kvality.
  • dobrovolnická příležitost: nabízíme dobrovolníků, možnost naučit se novým dovednostem a získat nové zajímavé zkušenosti. Na oplátku si prodávající odnášejí dobrý pocit, že přispěli na dobrou věc.

Jak nám můžete pomoci?

Jsme vděčni za nabízené dary, které nám umožňují realizovat naše aktivity. Nicméně, našim cílem je přilákáme co nejvíce zákazníků do našich obchodů a zvýšit zisk z prodeje. Proto si Vás dovolujeme zdvořile požádat, aby zboží, které nám chcete darovat, bylo kvalitní, nepoškozené a neznečištěné. Darujete-li nám předměty rozbité, poškozené nebo znečištěné, znamená to pro nás náklady na jejich likvidaci. Pro bližší informace volejte prosím Petru Kadlečkovou na tel. 725 118 816 nebo email: beneficniobchody@charita-beroun.cz

DĚKUJEME, ŽE NÁM POMÁHÁTE.

Co tím získáte?

Zapojíte se do řešení sociálních problémů regionu prostřednictvím místní organizace, která zde působí od roku 1993, prostředí dobře zná a pomáhá tam, kde je potřeba.

Pokud máte zájem dobrovolnicky se podílet na chodu obchodu či poskytnout dar,
prosím ozvěte se koordinátroce Petře Kadlečkové

mensi (2)

Ze školy rovnou na módní molo

Žáci a žákyně II. stupně JZŠ předvedou unikátní modely našeho obchůdku. Přijďte se podívat na pěveckou soutěž Slavíček v úterý 29.5. na Plzeňku a povzbudit mladé modelky a modely. Soutěž začíná v 16hod. V atriu Plzeňky bude možné během soutěže předváděné modely i další kousky zakoupit.

Nakoupit a dostat dárek

Pro jarní Řemeslné trhy (5. – 6. 5.)  jsme pro Vás připravili zajímavé slevy do našeho obchůdku či Antikvariátu. Navštivte jeden z našich dvou stánků, nakupte a získáte od nás slevu do berounského charitativního obchůdku či do Antikvariátu. V době Trhů nás najdete na Husově nám. vlevo od radnice nebo v ul. Kolářská, kde si můžete i vyzkoušet točit na hrnčířském kruhu.

Březen - za kamna vlezem, duben - ještě tam budem a s KNIHOU!

Průzkumy dokazují, že lásku ke knihám lze získat už v dětství. Propásne-li rodič toto období, konkrétně mezi 2. a 5. rokem, pravděpodobně se z jeho ratolesti v budoucnu nestane zapálený čtenář. Kouzlo knih nikdy nemůže nenahradit žádná technika. A přitom čtení knih je relativně laciná zábava. Zejména pokud využijte nabídky našeho ANTIKVARIÁTU (Plzeňská 117, Beroun). Přijďte si vybrat z široké nabídky knih pro děti a dospělé. Najdete zde jedinečné exempláře i současné knihy. Ceny už od 40,- Kč.

Tančíte rádi a nemáte v čem?

Plesová sezóna je v plném proudu!. V našem obchůdku na Plzeňské v Berouně máme pro vás připraven široký výběr střevíčků i pánských obleků. Zboží dodala TV NOVA. Otevřeno od pondělí do pátku od 9 - 17hod. Více na https://www.facebook.com/charitniobchod/

Kde potkáte tříkrálové koledníky?

Od 1. do 14. ledna 2018 můžete v Berouně a okolí potkat skupinky králů v kostýmech i bez, děti i dospělé. V našem regionu začne sbírka v Kostele Nanebevzetí Panny Marie v Počaplech, po novoroční mši v neděli 1. ledna. V článku se dozvíte další místa kde se bude koledovat. Na viděnou!

Sháníme kolegyni

Rádi bychom přijali nové zaměstnance. Znáte někoho s chutí a energií, kdo by rád pracoval v sociálních službách a staral se o rodiny, které mají obtíže s penězi, s prací, ve vztahu? Rozklikněte prosím nadpis článku a čtěte dál.

Vánoční dekorace Šicí dílny k prodeji

Naše šikovné paní ze Šicí dílny mají našité panenky - andělíčky s vánočním kořením v bříšku, ozdoby na stromeček, taštičky a spoustu chňapek s vánoční tématikou. Nakoupit můžete přímo v dílně anebo na vánočních trzích, kterých se účastníme:

Berounská Noc venku se Sašou Uhlovou

Ve čtvrtek 23.11. nasměrují návštěvníci sálu Gymnázia J.Barranda počtvrté pozornost k lidem na okraji společnosti. Prodiskutovat sociální témata přijede Saša Uhlová, novinářka, o jejíž reportážích z prostředí nejhůře placených zaměstnání, se mluví jako o české žurnalistické události roku. V průběhu večera vystoupí také divadelní soubor DivaDno, ve kterém účinkují lidé bez domova.

Potravinová sbírka

V sobotu 11. 11. se konal 5. ročník Národní potravinové sbírky. V Berouně v Penny Marketu jsme žádali o dar potravin a drogistického zboží již počtvrté a nově jsme se zapojili v prodejnách Billa v Berouně a v Hořovicích. Celkem jste nám darovali úžasných 1663 kg pomoci, kterou distribuujeme lidem v nouzi.

Nový antikvariát

Máte doma moc knížek, které už nechcete? Knihy se nevyhazují, knihy se darují! Darujte nám je a přijďte si jiné vybrat. A hlavně, přijďte se k nám podívat! Otázky ohledně darů i nákupu konkrétních knížek nejlépe zodpoví naše milá kolegyně, paní Věra Podlahová na tel. 733 741 264.