Věnujte věci, které sami nevyužijete, jsme vděčni za pomoc.
Pro levné věci nemusíte jen do second handu.
Přijďte do obchodu, který má jiná pravidla.

Letos máme ve všech obchodech naposledy otevřeno 22. 12.
Děkujeme za přízeň a těšíme se na vás po novém roce.

Dobročinný obchod provozovaný neziskovou organizací je ve světě zažitý způsob získávání finančních prostředků. Můžete do něj nosit věci, které nepotřebujete, a třeba si jiné levně koupit - tak či tak přispějete na dobrou věc.
Sortiment obchodů sestává výhradně z darů veřejnosti.
KDE A KDY NÁS NAJDETE?

CHARITY SHOP Hořovice, Náměstí Svobody 135 CHARITY SHOP Hořovice, Náměstí Svobody 135

CHARITY SHOP HOŘOVICE - Náměstí Svobody 135

ST 10.00 – 16.00
ČT 10.00 – 16.00
PÁ 10.00 – 16.00

Jde 100% vybrané částky na sociální účel?

Snažíme se chovat co nejekonomičtěji. Z celkových získaných prostředků je ale potřeba zaplatit nájemné prostoru. Vše ostatní jde na sociální účely. V obchodě prodávají ženy, na jejichž zaměstnání jsme získali dotaci anebo neplacení dobrovolníci, a tak nám v tomto bodě neplynou žádné další výdaje. Položky na prodej jsou získávány zdarma a vybavení prodejny bylo také zajištěno darem. Jakmile se vyberou prostředky na avizovaný účel, zvolíme další konkrétní cíl v oblasti sociální pomoci na Berounsku.

Jak to jde?

Rok 2014 byl úžasný. Z prodeje darovaného spotřebního zboží jsme v obou obchodech získali dohromady 334 700 Kč. Za nájemné a spotřebovanou energii v obou prostorách v Berouně a Hořovicích jsme vydali celkem 102 500 Kč. Po odečtu režijních nákladů spojených s provozem obou obchodů (mzdy, kancelářské potřeby, jízdné, telefon apod.) 65 000 Kč jsme tedy provozem dobročinných obchodů za rok 2014 získali 167 200 Kč!!!

Díky této částce se nám podařilo dokončit petanqové hřiště a altán u Stacionáře sv. Anežky České pro seniory. Pro jeho klienty dále dokoupit doplňky ke křeslům, zakoupit rehabilitační pomůcku Motomed, elektrické zvedací zařízení Oxford Advance a pořídit regály pro skladování lůžkovin a plen.

Díky výtěžku z prodeje darovaního spotřebního zboží byl v roce 2015 pořízen například termos na kávu do Denního centra, chladnička, pračka, kuchyňská linka a nábytek do Azylového domu v Lochovicích a sušička a myčka nádobí do Domova sv. Anežky Berouně, v celkové hodnotě 99 881 Kč. Také jsme si mohli dovolit investovat do zařízení prodejních prostor obchodů, konkrétně částkou 17 787 Kč.

Od roku 2016 máme plně v provozu už 3 obchody. Díky výtěžku z prodeje darovaného spotřebního zboží byl v tomto roce pořízen například prodejní a prezentační stánek, tiskárna pro projekt Sociálně aktivizační služby pro rodiny s dětmi, televize a kuchyňský robot do Domova a Stacionáře sv. Anežky České, poloprofesionální pračka a ohřívač vody, sloužící pro služby azylových domů v Lochovicích. V roce 2017 jsme otevřeli ANTIKVARIÁT.

začalo to plány ..altánek pro posezení seniorůaltánek na zahradě Stacionáře sv. Anežky České se stavía už je hotovo

motomed, který naši klienti tak oceníuž je doma - ve Stacionáři :-)

..a elektrický zvedákuž také máme!!

Specializace obchodu:

Začínáme vždy prodejem oblečení, doplňků a domácích potřeb a nabídku rozšiřujeme např. o obrazy či hračky. Záleží na tom, s čím k nám lidé chodí. V Berouně máme na prodej krom bot a oděvů také oblečení vhodné do tanečních, kočárky, autosedačky.. A díky velké nabídce i poptávce knih máme specializovaný antikvariát. Ve Zdicích nad to prodáváme i nábytek. Položky na prodej jsou získávány zdarma a tak zboží prodáváme za nízké ceny.

Kromě darovaných věcí v obou obchodech prodáváme výrobky Šicí dílny, kde zaměstnáváme dlouhodobě nezaměstnané ženy. Ty žehlí, mandlují, šijí a opravují zboží na zakázku. I jejich služby si v obchůdkách můžete objednat a oděvy na opravy či žehlení předat a vyzvednout. Dílna produkuje krásné kvalitní ubrusy, polštáře a dekorační předměty sezónního charakteru, které se liší od produkce z velkých prodejních center.
Virtuální výkladní skříň Šicí dílny můžete nalézt a zakoupit v našem internetovém obchodě zde

Snažíme se, abyste naše obchůdky vnímali jako příjemné místo s milou obsluhou, kam se rádi vrátíte.
Zisky obchodů jdou výhradně na sociální účel a jsou použity v souladu s cílem organizace.

Jak můžete pomoci?

• přijďte s věcným darem

Dary je potřeba poslat poštou, dovést na ústředí Farní charity Beroun nebo přinést do obchůdku v otevíracích hodinách.
    Darujte nám hezké a čisté věci. Prozatím nemáme zázemí ani sílu zboží mýt či opravovat. Pokud není v pořádku, nenajde kupce a tak pozbývá smyslu. Prosíme, zvažte kvalitu věci a noste nám takové, o kterých si myslíte, že jsou prodejné.

• přijďte si nakoupit
    Každá koruna pomáhá a s námi víte komu.
  • přijďte k nám třídit nebo prodávat
    Přivítáme dobrovolníky na pomoc do obchodu. Domluvíme se, kdy se Vám to časově hodí.
  • podporou naší iniciativy - šířením povědomí o našem obchodě

Co tím získáte?

Zapojíte se do řešení sociálních problémů regionu prostřednictvím místní organizace, která zde působí od roku 1993, prostředí dobře zná a pomáhá tam, kde je potřeba.

A co my?

Získáme finance na naše projekty.
Naše služby jsou smysluplné, peněz na jejich poskytování není ale nikdy dost.
Přejeme si, aby se všechny obchůdky staly stálým zdrojem financí.

Pokud máte zájem dobrovolnicky se podílet na chodu obchodu či poskytnout dar,
prosím ozvěte se vedoucí, paní Petře Kadlečkové

Sháníme kolegyni

Rádi bychom přijali nové zaměstnance. Znáte někoho s chutí a energií, kdo by rád pracoval v sociálních službách a staral se o rodiny, které mají obtíže s penězi, s prací, ve vztahu? Rozklikněte prosím nadpis článku a čtěte dál.

Vánoční dekorace Šicí dílny k prodeji

Naše šikovné paní ze Šicí dílny mají našité panenky - andělíčky s vánočním kořením v bříšku, ozdoby na stromeček, taštičky a spoustu chňapek s vánoční tématikou. Nakoupit můžete přímo v dílně anebo na vánočních trzích, kterých se účastníme:

Berounská Noc venku se Sašou Uhlovou

Ve čtvrtek 23.11. nasměrují návštěvníci sálu Gymnázia J.Barranda počtvrté pozornost k lidem na okraji společnosti. Prodiskutovat sociální témata přijede Saša Uhlová, novinářka, o jejíž reportážích z prostředí nejhůře placených zaměstnání, se mluví jako o české žurnalistické události roku. V průběhu večera vystoupí také divadelní soubor DivaDno, ve kterém účinkují lidé bez domova.

Potravinová sbírka

V sobotu 11. 11. se konal 5. ročník Národní potravinové sbírky. V Berouně v Penny Marketu jsme žádali o dar potravin a drogistického zboží již počtvrté a nově jsme se zapojili v prodejnách Billa v Berouně a v Hořovicích. Celkem jste nám darovali úžasných 1663 kg pomoci, kterou distribuujeme lidem v nouzi.

Nový antikvariát

Máte doma moc knížek, které už nechcete? Knihy se nevyhazují, knihy se darují! Darujte nám je a přijďte si jiné vybrat. A hlavně, přijďte se k nám podívat! Otázky ohledně darů i nákupu konkrétních knížek nejlépe zodpoví naše milá kolegyně, paní Věra Podlahová na tel. 733 741 264.

Výroční zpráva Farní charity Beroun 2016

Kolika klientům Farní charita Beroun pomohla v roce 2016? Kolika lidem jsme dali práci, ale i kolik všechno kolem stálo? Významné události, novinky loňska, spousta fotografií a jiné nezbytnosti ..čtěte ve výroční zprávě FCHB za rok 2016 zde

V Berouně se replyšuje

Zaznamenali jste reklamu s VVrkou a LEOPRDem? V reklamě na perlivý nápoj už není pes fofolák, ale sympatické duo zvláštních plyšáků. A věděli jste kde se replyšuje a že Replyšovna z reklamy je vlastně Šicí dílna Farní charity Beroun? Nyní práci šikovných, dlouhodobě nezaměstnaných žen z dílny, ocení 5 tisíc majitelů zreplyšovaných zvířátek.

Vydařené trhy. Děkujeme za podporu!

Beroun se o víkendu opět zaplnil návštěvníky z širokého okolí a my jsme na oba dny Hrnčířských trhů tradičně připravili benefiční točení na kruhu. Do pokladničky jste našemu hrnčíři Jakubovi vložili 3 817 Kč. Dalších úžasných 26 587 Kč získala Šicí dílna prodejem chňapek, taštiček, ubrusů a nejrůznějších zvířátek. Také děkujeme panu Mrázovi, který nám poskytl dar ve výši 1 500 Kč a především panu Izbickému za možnost prezentace Farní charity Beroun.

Hledáme materiální pomoc pro rodinu

Náš azylový dům pro matky s dětmi v tísni v Lochovicích za svoji činnost od roku 2011 pomohl více než 500 uživatelům. Každé osamostatnění klientů a návrat rodiny do "běžného" života je pro sociální pracovníky radostí z naplnění cíle služby. V těchto dnech pro maminku, paní Radku se dvěma dětmi (3 a 8 let), hledáme pomoc se zařizováním bytu. Maminka bude ráda za jakékoliv vybavení jako je nábytek, elektrospotřebiče apod.

Proč a jak slavíme Velikonoce?

Jak se svou rodinou slaví Velikonoce zaměstnanec Farní charity Beroun a s čím je toto období spjaté, podle katolické tradice? S Pavlem Konrádem, pracovníkem sociální rehabilitace, která dává šanci lidem, kteří jsou dlouhodobě bez práce a domova, jsme si povídali v Domě Charity na Zavadilce.