Věnujte věci, které sami nevyužijete, jsme vděčni za pomoc.
Pro levné věci nemusíte jen do second handu.
Přijďte do obchodu, který má jiná pravidla.

Dobročinný obchod provozovaný neziskovou organizací je ve světě zažitý způsob získávání finančních prostředků. Můžete do něj nosit věci, které nepotřebujete, a třeba si jiné levně koupit - tak či tak přispějete na dobrou věc.
Sortiment obchodů sestává výhradně z darů veřejnosti.
KDE A KDY NÁS NAJDETE?

CHARITY SHOP HOŘOVICE - Náměstí Svobody 135
tel. do obchodu: 731 428 378

PO 9.00 – 17.00
ÚT 9.00 – 17.00
ST 9.00 – 17.00
ČT 9.00 – 17.00
PÁ 8.30 – 16.30

CHARITY SHOP Hořovice, Náměstí Svobody 135 CHARITY SHOP Hořovice, Náměstí Svobody 135

CHARITY SHOP BEROUN - Plzeňská 117
tel. do obchodu 797 991 125
PO 9.00 – 17.00
ÚT 9.00 – 17.00
ST 9.00 – 17.00
ČT 9.00 – 17.00
PÁ 9.00 – 17.00

CHARITY SHOP, Plzeňská 117, BerounCharity Shop, Plzeňská 117, Beroun

CHARITY SHOP ZDICE - Žižkova 166
tel. do obchodu: 311 360 189

PO 10.00 – 16.00
ÚT 10.00 – 16.00
ST 10.00 – 16.00
ČT 10.00 – 16.00
PÁ 10.00 – 16.00

CHARITY SHOP Zdice, Žižkova 166CHARITY SHOP Zdice

Jde 100% vybrané částky na sociální účel?

Snažíme se chovat co nejekonomičtěji. Z celkových získaných prostředků je ale potřeba zaplatit nájemné prostoru. Vše ostatní jde na sociální účely. V obchodě prodávají ženy, na jejichž zaměstnání jsme získali dotaci anebo neplacení dobrovolníci, a tak nám v tomto bodě neplynou žádné další výdaje. Položky na prodej jsou získávány zdarma a vybavení prodejny bylo také zajištěno darem. Jakmile se vyberou prostředky na avizovaný účel, zvolíme další konkrétní cíl v oblasti sociální pomoci na Berounsku.

Jak to jde?

Rok 2014 byl úžasný. Z prodeje darovaného spotřebního zboží jsme v obou obchodech získali dohromady 334 700 Kč. Za nájemné a spotřebovanou energii v obou prostorách v Berouně a Hořovicích jsme vydali celkem 102 500 Kč. Po odečtu režijních nákladů spojených s provozem obou obchodů (mzdy, kancelářské potřeby, jízdné, telefon apod.) 65 000 Kč jsme tedy provozem dobročinných obchodů za rok 2014 získali 167 200 Kč!!!

Díky této částce se nám podařilo dokončit petanqové hřiště a altán u Stacionáře sv. Anežky České pro seniory. Pro jeho klienty dále dokoupit doplňky ke křeslům, zakoupit rehabilitační pomůcku Motomed, elektrické zvedací zařízení Oxford Advance a pořídit regály pro skladování lůžkovin a plen.

Díky výtěžku z prodeje darovaního spotřebního zboží byl v roce 2015 pořízen například termos na kávu do Denního centra, chladnička, pračka, kuchyňská linka a nábytek do Azylového domu v Lochovicích a sušička a myčka nádobí do Domova sv. Anežky Berouně, v celkové hodnotě 99 881 Kč. Také jsme si mohli dovolit investovat do zařízení prodejních prostor obchodů, konkrétně částkou 17 787 Kč.

Od roku 2016 máme plně v provozu už 3 obchody. Ačkoliv není ještě hotová účetní uzávěrka (bude až k 30.6.2017), můžeme prozradit, že obchody vynesly přes 300 tisíc Kč. A to skutečně po odpočtu všech výdajů! Díky tomu mohla být podpořena Sociálně aktivizační služba pro rodiny s dětmi a projekt Rodina, kam byly zakoupeny edukační pomůcky pro děti. Po celý rok 2016 byla díky obchůdkům "bežela" terénní sociální služba pro seniory, resp. byl dofinancován nájem a provoz aut, kterými pečovatelky jezdí domů za klienty. Do situace, kdy potřebujete pomoc s péčí o svého blízkého, sebeobsluhou nebo například přivést oběd se může dostat ze dne na den každá rodina. Naše pečovatelky teď jezdí auty, které je díky technickému stavu nenechají v půli cesty, jak tomu v minulosti několikrát bylo. Terénní služba si také díky výtěžku obchodu mohla dovolit nákup odlehčeného invalidního vozíku, který významně pomáhá pečovatelkám při převozu klientů.

začalo to plány ..altánek pro posezení seniorůaltánek na zahradě Stacionáře sv. Anežky České se stavía už je hotovo

motomed, který naši klienti tak oceníuž je doma - ve Stacionáři :-)

..a elektrický zvedákuž také máme!!

Specializace obchodu:

Začínáme vždy prodejem oblečení, doplňků a domácích potřeb. Nabídku postupně rozšiřujeme např. o obrazy, hračky či knihy. Záleží na tom, s čím k nám lidé chodí. V Berouně teď máme na prodej krom bot a stovek oděvů asi 500 kusů knih, oblečení vhodné do tanečních, kočárky, autosedačky.. Ve Zdicích nad to prodáváme i nábytek. Položky na prodej jsou získávány zdarma a tak zboží prodáváme za nízké ceny.

Kromě darovaných věcí v obou obchodech prodáváme výrobky Šicí dílny, kde zaměstnáváme dlouhodobě nezaměstnané ženy. Ty žehlí, mandlují, šijí a opravují zboží na zakázku. I jejich služby si v obchůdkách můžete objednat a oděvy na opravy či žehlení předat a vyzvednout. Dílna produkuje krásné kvalitní ubrusy, polštáře a dekorační předměty sezónního charakteru, které se liší od produkce z velkých prodejních center. Šicí dílně tak Charity Shopy pomáhají zvýšit odbyt a získat nové zakázky.
Virtuální výkladní skříň Šicí dílny můžete nalézt a zakoupit v našem internetovém obchodě zde

Snažíme se, abyste naše obchůdky vnímali jako příjemné místo s milou obsluhou, kam se rádi vrátíte.
Zisky obchodů jdou výhradně na sociální účel a jsou použity v souladu s cílem organizace.

Jak můžete pomoci?

• přijďte s věcným darem

Dary je potřeba poslat poštou, dovést na ústředí Farní charity Beroun nebo přinést do obchůdku v otevíracích hodinách.
    Darujte nám hezké a čisté věci. Prozatím nemáme zázemí ani sílu zboží mýt či opravovat. Pokud není v pořádku, nenajde kupce a tak pozbývá smyslu. Prosíme, zvažte kvalitu věci a noste nám takové, o kterých si myslíte, že jsou prodejné.

• přijďte si nakoupit
    Každá koruna pomáhá a s námi víte komu.
  • přijďte k nám třídit nebo prodávat
    Přivítáme dobrovolníky na pomoc do obchodu. Domluvíme se, kdy se Vám to časově hodí.
  • podporou naší iniciativy - šířením povědomí o našem obchodě

Co tím získáte?

Zapojíte se do řešení sociálních problémů regionu prostřednictvím místní organizace, která zde působí od roku 1996, prostředí dobře zná a pomáhá tam, kde je potřeba.

A co my?

Získáme finance na naše projekty.
Naše služby jsou smysluplné, financí na jejich poskytování je však tradičně málo.
Přejeme si, aby se oba obchůdky staly jedním ze stálých zdrojů.

Pokud máte zájem dobrovolnicky se podílet na chodu obchodu či poskytnout dar,
prosím ozvěte se vedoucí, paní Petře Kadlečkové

Farní charita uklidí Beroun

Na sobotu 29. dubna vyhlásilo Město Beroun dobrovolnickou úklidovou akci „Ukliďme Beroun“. Farní charita se hrdě přihlásila a její zaměstnanci se spolu s klienty pokusí vyčistit městem doporučenou lokalitu, která obyvatele trápí - cestu, která vede od ulice Na Ratince vlevo kolem pole a další, menší černou skládku na Zavadilce.

Hledáme materiální pomoc pro rodinu

Náš azylový dům pro matky s dětmi v tísni v Lochovicích za svoji činnost od roku 2011 pomohl více než 500 uživatelům. Každé osamostatnění klientů a návrat rodiny do "běžného" života je pro sociální pracovníky radostí z naplnění cíle služby. V těchto dnech pro maminku, paní Radku se dvěma dětmi (3 a 8 let), hledáme pomoc se zařizováním bytu. Maminka bude ráda za jakékoliv vybavení jako je nábytek, elektrospotřebiče apod.

Proč a jak slavíme Velikonoce?

Jak se svou rodinou slaví Velikonoce zaměstnanec Farní charity Beroun a s čím je toto období spjaté, podle katolické tradice? S Pavlem Konrádem, pracovníkem sociální rehabilitace, která dává šanci lidem, kteří jsou dlouhodobě bez práce a domova, jsme si povídali v Domě Charity na Zavadilce.

Více než šest tun potravin pro potřebné

Charity v pražské arcidiecézi se podílely na organizaci 3. ročníku Národní potravinové sbírky konané v sobotu 12 listopadu. Probíhala po celé zemi, zapojilo se do ní 600 obchodů, tisíce dobrovolníků a dárců. Farní charita Kolín, Arcidiecézní charita Praha, Farní charita Vlašim, Farní charita Lysá nad Labem, Farní charita Příbram a Farní charita Beroun získaly v průběhu sbírky celkem 6 323 kilogramů potravin.

Stavba kapličky v plném proudu

Farní charita Beroun zvítězila v počinu Era pomáhá regionům s projektem: Venkovní kaple – intimní místo tichosti a klidu. Venkovní "kaplička" na zahradě Domova pro seniory s Alzheimerovou chorobou bude sloužit k odpočinku a k pomoci udržovat duchovní život seniorů, na který byli zvyklí. Prostory budou také sloužit k důstojnému rozloučení v případě úmrtí klientů.

Nová Hyundai i20 pro pečovatelky

Od tohoto týdne jezdí šest pečovatelek z berounské Farní charity novými vozy Hyundai i20 z autosalónu Exclusive Cars v Žebráku. Bílé vozy s logem charity budou zajíždět k seniorům nebo osobám se zdravotním postižením po celém Berounsku. Farní charita Beroun nabízí pečovatelskou službu již od roku 2004 a dnes se stará o více než sto padesát uživatelů, kteří využívají dovoz obědů a zajištění individuální péče a pomoci.

Děkujeme za podporu při hrnčířských trzích

Slunko o víkendu vydatně pražilo, Beroun byl plný návštěvníků z širokého okolí a my jsme po oba dny opět benefičně točili na kruhu. Do pokladničky jsme tím vybrali 1 657 Kč. Dalších úžasných 26 158 Kč získal Azylový dům sv. Josefa prodejem výrobků klientů - tašek, korálkových náramků a broží a Šicí dílna prodejem chňapek, taštiček, ubrusů a nejrůznějších zvířátek. Také děkujeme panu M. Mrázovi, který nám poskytl dar ve výši 1 000 Kč.

Nabídka kurzů a kroužků od září 2016

Od září nabízíme v naší učebně v Bezručově ulici tradiční kurzy i úplné novinky. Své si najdou děti, dospělí i senioři. Aktuální seznam vypsaných kruzů je ke stažení zde, račte vstoupit! :-)

angličtina pro deti od 2016     angličtina pro dospele od 2016     PC kurzy 2016

Novinky z obchůdků aneb jsme tu nejen pro prodej :-)

Náš dobročinný obchůdek ve Zdicích se stal jedním ze sběrných míst víček pro nemocného Kubíčka. Lidé sem v otevírací době obchodu nosí a nosit nadále mohou plastová víčka a jejich finanční výtěžek pomůže mamince Kubíka v jeho léčbě.

Výroční zpráva Farní charity Beroun 2015

Kolika klientům Farní charita Beroun pomohla v roce 2015? Kolika lidem jsme dali práci, ale i kolik všechno kolem stálo? Významné události, novinky loňska, spousta fotografií a jiné nezbytnosti ..čtěte ve výroční zprávě FCHB za rok 2015 zde