Tříkrálová sbírka posedmnácté

Tříkrálová sbírka, kterou v naší zemi již sedmnáct let pořádá Charita ČR, je největší dobrovolnickou akcí u nás. Výnos sbírky na Berounsku bude letos určen na školní pomůcky a aktivity pro děti ze sociálně slabých rodin – klienty Sociálně aktivizační služby Betlém a k rozvoji této služby. Kde koledníky naše potkáte čtete po rozkliknutí nadpisu článku.

V našem regionu začne sbírka v Kostele Nanebevzetí Panny v Počaplech, po mši, v neděli 1. ledna 2017. V průběhu dalšího týdne se tradičně během svých podvečerních schůzek od středy do pátku koledování ujmou skauti berounského střediska Radost a Naděje. Tři krále budete také moci potkat na Husově náměstí, kam s písničkou vyrazí děti z Katolické mateřské školy ve středu a ve čtvrtek dopoledne. Na pátek 6. ledna je naplánované koledování na Tetíně a v Suchomastech a o víkendu pak na Zavadilce, Závodí, Louníně, Tmani, Bítově a v Koněprusích. Sobota 7. ledna bude také patřit tradiční družině koledníků na koních, kdy požehnání sousedům přinese skupina dospělých a dětí s hudebními nástroji od Lochovic přes Netolice do Obory. Průběžně až do ukončení sbírky 9. 1. můžete zastihnout s pokladničkou dobrovolníka Farní charity Beroun, pana Jambora, který na sebe vzal zodpovědnost koledování v ulicích Berouna. Závěrečným počinem letošní sbírky bude Tříkrálový koncert pěveckého sboru Comodo v neděli 8. 1. v kostele sv. Václava v Loděnicích kde bude Tříkrálová kasička umístěna u vstupu do kostela. Výši vykoledované částky se dozvíme po rozpečetění všech pokladniček na Městském úřadě v Berouně 13. ledna.

Děkujeme všem, kteří nám na ulicích půjdou naproti či otevřou své dveře, zazpívají si s námi a podělí o radost.

Jitka Papežová, koordinátor Tříkrálové sbírky 776773442,