Beránek se těší na Vaše děti

Dětská skupina Beránek, zařízení péče o předškolní děti, vzniká v prostorách Domu Charity na berounském Jarově. V tuto chvíli finišují dokončovací práce, umísťuje se nábytek, své místo nacházejí hry a hračky, otevírá se v pondělí 2. ledna 2017.

Herničky dětské skupiny jsou umístěny ve 2. patře Domu, ke kterému patří i vlastní uzavřená zahrada, kde na děti v teplém počasí bude čekat pískoviště a herní prvky jako např. klouzačka. K Domu Charity přináleží také jabloňový sad a výběh oveček, přes sad je též vlastní přístup do blízkého lesa, kam mj. chceme s dětmi chodit na procházku.

Výhodou dětské skupiny je pobyt dětí v malém kolektivu - nejvýše dvanáct dětí. Starat se o ně budou vždy dvě „tety“. Naše tety – chůvy mají pedagogické a zdravotnické vzdělání a zkušenosti s prací s nejmenšími jak z praxe, tak z domova - všechny jsou také maminkami.

Dětská skupina je určena nejmenším dětem cca od 2 let, počítáme s tím, že děti si zde budou zvykat na pobyt mezi dětmi bez maminek, není proto problém i umístění dítěte na kratší dobu během dne. Ideální doba je tři hodiny, zpočátku však je samozřejmě možné přivést syna či dceru na kratší dobu, tzv. „na zvykačku“ a samozřejmě je možné nějakou dobu strávit spolu s děťátkem přímo v herně.

Plán výchovy a péče odpovídá potřebám dětí předškolního věku a je maximálně přizpůsoben i dětem, které ještě nedosáhly tří let věku. V dětské skupině je stanoven i harmonogram dne, základní režim je ve skupině dětí potřebný – navozuje pocit jistoty. Děti vědí, co se zhruba bude dít a učí se přijímat základní pravidla. Činnosti budou přizpůsobené délkou (15 -30 min) i náročností těm nejmenším, děti budou motivovány k činnosti, nebudou však k ní nuceny. Plán a harmonogram dne, stejně jako ceník hlídání a stravného naleznete zde.

Abychom naplnili požadavky grantu ESF, při návštěvě Dětské skupiny je nutné krom Smlouvy o poskytnutí péče donést také Potvrzení o postavení na trhu práce, protože vybudováním dětské skupiny chceme podpořit zaměstnávání rodičů s malými dětmi. Všechny potřebné dokumenty jsou ke stažení zde anebo je dostanete osobně při návštěvě.

Kontaktní osobou je Mgr. Ivana Vašků, telefon 602 945 017, mail: detskaskupina@charita-beroun.cz

Obracejte se na nás kdykoliv!

Kolektiv Dětské skupiny Beránek Farní charity Beroun